Kukuruz 2021

Činjenica da će patiti dok je hladno vreme ali kasnije ako ovom kasnije sejanom bude odgovaralo vreme odgovaraće i njemu, a može i u maju da bude ovako. 2019 se u maju ložila vatra

neznam samo vi koji necete da sejete jos narednih nedelju dana i vise pa kao argument napisete da kad ugreje eto njega na povrsini za 7dana vam isto tako to ne znaci da je ovaj koji je vec u zemlji i pustio kliju tj. provirio ili izasao sav nece isto tako juriti i rasti jer vlage ima koliko zelis...kod mene palo 13 litara juce..tokom cele ove nedelje najavljuju jos bar 7-8L da ce pasti

Ne znam zašto stičem utisak čitajući temu da ima pojedinih članova koji kao da likuju i navijaju da ljudima koji su posejali krajem marta i početkom aprila, ne nikne kukuruz... Te mučiće se, neće sav nići, nema tu kukuruza, itd. E kakvi smo ljudi kad uživamo da se sladimo tudjom mukom.

Ja sam pre sedam dana posejao trećinu planiranih površina. Nastavak kad se stabilizuje vreme.

Baš tako, ako tome kasnijem sejanom ugreje pa izađe za 7 dana ovaj će za tih 7 dana da ima 5 lista

Ako sjeme ima dovoljno energije klijanja, ranija sjetva nije problem. U protivnom može biti. Ako je zrno dulje u zemlji, veća je opasnost od zemljišnih i inih štetočina.
Uvijek volim biti upoznat s tuđim mišljenjima, a napose iskustvima, ali sam odlučujem kako ću ja. Neki put mi tuđi navodi pomognu, (y) a ponekad me i malo zbune. :unsure:
Svatko ima slobodu izabrati u skladu sa svojim mogućnostima i uvjetima proizvodnje. ;)

Ja se nisam pokajao jer pre prvog maja nece moci u setvu kod nas, kaze izadje za 7 dana, izadje i kod nas u maju kada ugreje 30C i to mora biti bar 5dana da zagreje zemlju jer sada nisu takvi uslovi i prognoza nije optimisticna. Kasnije cu ubaciti slike od pre dve godine.kukuruz sam sejao i 20 marta i bio je dobar.Njemu ne smeta sporo nicanje ako nikne ali mu zato smeta kisa i hladnoca kada ima dva tri pera pa ume da boluje po mesec dana.U maju moze da ugreje odmah 30CPosle ovoga pa moze kisa da ne padne, pa ovaj sto tek nikne moze da se osusi kao sto sam imao slucaj.Ko moze da predvidi sta ce sve da se desi.Ovi sto su planirali 20Aprila nek izadju sutra.Ja sam sejao kada je prognoza bila dobra i uslovi su bili odlicni pa sad ko ga jebe kako ce biti.

Poslednja izmena:
Posejao sam more kukuruza u poslednjih 15 godina, nikada mi kukuruz nije izašao za 7 dana, izuzev juna meseca 2012. kada sam presejao 2.5 ha.
Meni jeste prosle godine za 7-8 dana sejano 28Maja nekih 0,70h posle toga udarila kisa i vrucina imao sam srece inace kod mene se kukuruz seje od od pocetka aprila ako uslovi dozvole, nikada nisam cekao maj osim ako bi me vreme nateralo na to.Inace nikada ne planiram datum vec se vlada po prognozi ali ovi modeli su katastrofalni na svakih 12h oni idu od 25C na 11C u istom terminu, pa to nije normalno koliko oscilacija zato je sve ovo poremeceno.

Ja cekam još ovu nedelju da prođe ovakvo vreme, ali od naredne subote planiram da svaki dan iskoristim i da ga posejem. Malo se nerviram što još nisam to uradio ali protiv prirode se ne može. Daj ljudi da nama bude dobra ova godina i da svima dobroo rodi sve na njivama lako ćemo mi zaboraviti kakve smo muke imali oko sejanja.

neznam samo vi koji necete da sejete jos narednih nedelju dana i vise pa kao argument napisete da kad ugreje eto njega na povrsini za 7dana vam isto tako to ne znaci da je ovaj koji je vec u zemlji i pustio kliju tj. provirio ili izasao sav nece isto tako juriti i rasti jer vlage ima koliko zelis...kod mene palo 13 litara juce..tokom cele ove nedelje najavljuju jos bar 7-8L da ce pasti
Pa forum sluzi za diskusiju. Ne znam samo odakle ti to da ja likujem ako se ne slazem sa nekim stvarima. Svako ima svoje misljenje. Moje je takvo da ne zurim sa setvom,a sta sad taj neko ima od toga sto cu ja kao da ga tesim, eto zato sto je posejao pocetkom aprila i sto mu seme dugo stoji u zemlji.Svaka godina se razlikuje i nije ista, ne mora da znaci da sam u pravu, al ne zelim da se stresiram i razmisljam dal ce nici ili nece.Jbg godina je takva kakva je ko zna kakav ce biti i maj i dal cu ja biti uopste u pravu, al glavni preduslov da nikne je toplije vreme.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

tvoj post po meni ne spada u diskusiju nego si izrazio svoju "srecu"(takodje i caco) sto niste posejali i necete bar jos nedelju dana...evo kod mene palo je u predhodnih pola sata bar jos 3litre....ako do cetvrtka padne jos ovo najavljeno tamo do 27 28 aprila nema da se udje u njivu....opet ako gledate predhodne godine ko je sejao u maju,to je bila ugrejana zemlja i zbog toga je izasao za 10 dana,sada ako posejes 1 maja ni taj nece nici bar do polovine maja a mozda i duze a to sto Matic kaze ukoliko bude ok godina to se nece moci skidati pre polovine oktobra sigurno i onda ako ide psenica posle eto zurbe sa setvom iste itd...

Evo nice i martovski
8AwvZbX.jpg

tvoj post po meni ne spada u diskusiju nego si izrazio svoju "srecu"(takodje i caco) sto niste posejali i necete bar jos nedelju dana...evo kod mene palo je u predhodnih pola sata bar jos 3litre....ako do cetvrtka padne jos ovo najavljeno tamo do 27 28 aprila nema da se udje u njivu....opet ako gledate predhodne godine ko je sejao u maju,to je bila ugrejana zemlja i zbog toga je izasao za 10 dana,sada ako posejes 1 maja ni taj nece nici bar do polovine maja a mozda i duze a to sto Matic kaze ukoliko bude ok godina to se nece moci skidati pre polovine oktobra sigurno i onda ako ide psenica posle eto zurbe sa setvom iste itd...
Pa majke ti kad da posejemo kad kisa non stop pada.Kakve tebe haludže prijatelju lupaju, a najavljuju jos dva dana kise.U njivu se i nece moci pre vikenda ili sledeće nedelje.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh