Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa sto se onda jedis za nas koji nismo.jesam 16tog i 17tog i poprskao na crno...imas slike u temi malo ranije
Manje vise da li ce kasniti setva psenice, nego je glavno pitanje koju ce vlagu imati taj kukuruz u po oktobra. Nek vlaga bude samo 1% veca i eto ti placen ceh kasnije setve.tvoj post po meni ne spada u diskusiju nego si izrazio svoju "srecu"(takodje i caco) sto niste posejali i necete bar jos nedelju dana...evo kod mene palo je u predhodnih pola sata bar jos 3litre....ako do cetvrtka padne jos ovo najavljeno tamo do 27 28 aprila nema da se udje u njivu....opet ako gledate predhodne godine ko je sejao u maju,to je bila ugrejana zemlja i zbog toga je izasao za 10 dana,sada ako posejes 1 maja ni taj nece nici bar do polovine maja a mozda i duze a to sto Matic kaze ukoliko bude ok godina to se nece moci skidati pre polovine oktobra sigurno i onda ako ide psenica posle eto zurbe sa setvom iste itd...
Mene to podseca na ove sto su za vakcinu i protiv nje, doslo je do takve podele. Ne secam u poslednjih 15godina ovakve situacije.Bio juče u selu, sede komšije pred dućanom i ćute. Nazovem boga, nešto kiselo odgovaraju. Podeljeni u dva tabora, oni što su posejali i oni što nisu.
Jedni drgima zavide i voleli bi da su u njihovoj koži.
Sejao se fao600 dok se kukuruz brao u klipu i skladistio po kotarkama. Pisao sam nedavno da sam vozio od Kikinde do Banatskog Karlovca prolazeci kroz mozda 1otak naseljenih mesta ni jedne jedine kotarke sa kukuruzom.Nekad su se, koliko je meni poznato, u Vojvodini i Srijemu sijale sorte FAO 600, ili čak više, a sad primjećujem da se prelazi na FAO 500 pa čak i na FAO 400. Nastave li se klimatske promjene, a vjerojatno hoće, tko zna što slijedi za 20-ak godina.
Vi koji ste mlađi ćete moći pričati nama starijima, ako se slučajno sretnemo na drugom svijetu.
@zeljkoo,
ne pomažu tu nikakve podjele, a podjele nikad nisu niti donijele nešto dobro.
Priroda se usklađuje s našim aktivnostima (gledano globalno), a to zahtjeva da se mi trebamo prilagoditi novonastalim situacijama. Krug je omeđen zatvorenom linijom i sve unutar njega se događa interaktivno. Nema nam druge nego tražiti što nam najbolje odgovara unutar tog kruga.
Videće se i to za neki dan ako bog daDa bice po jaja a kako ce imati vise prostora bice debeo kao ruka(svarcnegerova iz boljih dana)
Ijao, vidi ga mali, krenuo napolje
Taman da izadje kada otopli za par dana.