Kukuruz 2021

Tjesim se ali cinjenica je da zna biti pogubno ,mozda i vise kad nakon sjetve pri 25c padne dosta kise i zahladi duze , nego ovo . Zasto ? Pa gdje drzimo hranu da ne budja ? :haha:

Kažete kalendarski je optimalno vreme za setvu jeste optimalno kad je i temperatura adekvatna kalendaru ali sada to nije slučaj. Kalendarski ne bi trebalo da ložimo centralno grejanje pa ložimo, kalendarski bi trebalo da idemo u kratke rukave a neidemo . Dakle sve se seje shodno temperaturi ne kalendaru. Možda ja i nisam u pravu :unsure:

Da, ali kako da znaš kakvo će vrijeme biti 5,10,15 dana nakon sjetve ? Možeš se držati kalendara , ili temperature trenutne , ali šta će dalje biti ?

Zemlja je bila i vise nego odlicna za setvu kad sam krenuo, zato sam i krenuo.
Da sam znao, odnosno da su znali sta sledi, sigurno ne bi poceo setvu.
Jel bi ti krenuo ako bi znao da nailazi sneg i hladan (toliko hladan) period da od 20 dana nakon setve, bude samo nekih 5 - 6 finih toplih dana?

Kukuruz je cudna biljka moze te izdati u vise prilika, nisam stigao da slikam tu blizu kuce, blato je palo 15mm kise, poceo je da izbija ali tu je bio kukuruz i prolse godine i ostao je po koji klip i sad je to niklo pre par dana na gomili i dohvatio ga mraz, dobio je malo ljubicastu boju ali mu nista ne fali eno ga danas stoji normalno nije izmrzao ono sto je najvaznije i to najvise treba a to je suncev zrak, nije vazna toliko temperatura, vidim da polako idemo na nocne blizu 10C sto je dobro, preko dana je dosta i 15C ali samo da ima suncev zrak on prodire kroz zemlju i mnogo bolje zagreva zemlju nego kada je oblacno i toplo to se jasno vidi.Juce sam bio kod drugara, namestio mu diznu na Ursusa i tamo svrati jedan moj zet, mladji covek.Pita me sta radim, izmedju ostalog i za kukuruz jer ocekuje da istruli sve ali se smeje kao kurva.Jos mi kaze da je posejao 3hektara ujutru da bi stigao kasnije jos jer ima jos malo.Posle dva sata kaze mi jedan drugar kod koga sam svakog dana, kaze svracao je kod mene, slagao je za setvu, namerno podjebava ali videcemo na kraju ko ce se smejati na kraju.Pa i da presejem sve opet cu ga pobediti na svim poljima, oni to i cekaju sada je teze njima nego meni jer ja znam situaciju a oni ne.Razmlisljam da ih malo cackam na fejsu, imam slike od pre dve godine taman se uklapa sve, da ih bacim malo u iskusenje, mene licno zabole kako ce njima da nikne i kada ce, nisam o tome razmisljao nikada.Na taj nacin ne razmisljam

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh