Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Nit sam spomenuo laz, nit zlu nameru, a ni cinizam.

Ima tu svega,neki sa novom mehanizacijom spuštaju cene usluga da bi otplatili mehanizaciju.Tako da nije sve crno belo.Ja se unapred s kombajnerom unapred dogovorim za cenu za kompletnu površinu.I ne otežem s plaćanjem.

Нико није рекао да хоће да седи на ленији и да пљује по комбајнеру итд. То сад покушаваш да натераш причу на своју страну.
Наравно да оног који је корисник услуге не треба да интересује како ће власник комбајна платити рату. Зашто би то неког интересовало? Ако се власник комбајна прерачунао па не може да плати рату то је само његова ствар.

Neka si se ti domacine iskurcio sa sijacicom i traktorom

Edit: Sa tobom ne vrijedi ici u raspravu, ides po svom bez obzira bio upravu ili ne.

Poslednja izmena:
Ko se smatra domacinom covjekom ne bi smjeo pretjerano gledati u cijenu kombajniranja, ja recimo nemam kombajn i ne planiram ga imati, placam uslugu, a kombajnera biram na osnovu toga koji je najsposobniji na najbolji nacin uraditi zadanu povrsinu u sto kracem vremenu.
Obavezno za vrijeme kombajniranja pece se prase ili jagnje, red je pocastiti ljude koji dodju pomoci u prevozu, istovaru, pecenju i na neki nacin proslaviti kraj sezone.

Ko se smatra domacinom covjekom ne bi smjeo pretjerano gledati u cijenu kombajniranja, ja recimo nemam kombajn i ne planiram ga imati, placam uslugu, a kombajnera biram na osnovu toga koji je najsposobniji na najbolji nacin uraditi zadanu povrsinu u sto kracem vremenu.
Obavezno za vrijeme kombajniranja pece se prase ili jagnje, red je pocastiti ljude koji dodju pomoci u prevozu, istovaru, pecenju i na neki nacin proslaviti kraj sezone.
Lepo od tebe, ali ja mislim da bi ovi nasi kombajneri sto naplacuju po 10000 po kj trebalo na kraju zetve da naprave banket i pozovu sve ove sto su im kozu oderali sa ledja.

Ima tu svega,neki sa novom mehanizacijom spuštaju cene usluga da bi otplatili mehanizaciju.
Nisu to neki nego skoro svi koje znam!
Pa makar im ostalo sasvim malo samo da odrade mnogo kj!
Ne pada im na pamet posle toliko ovrsenih kj da nakon par godina taj kombajn trazi mnogo ulaganja i jednostavno to novo postaje stara kanta!

U mom slučaju gde radim 25 kJ zemlje u Mačvi,,kako god sam preračunao ne isplati mi se da imam kombajn.A da ne pričamo o tome da ni vremenski ne bih mogao stići.
Radije platim uslugu i budem miran. :ppozdrav:

Naravno da svako gleda svoj interes i spram toga se ponaša. To je normalno i prirodno. Ali treba imati i malo razumevanja za stavove i mogućnosti drugih.
Npr. često pročitam na forumu "kome je skupo neka kupi kombajn pa neka sam radi, zaradi, obogati se..." Kombajn, neka druga mašina, nebitno. Ali kad se povede reč o arendama nikad još nisam čuo "skupa je arenda, podiću kredit i kupiti sebi zemlju pa da imam gde da uposlim skupe mašine..." , već "arendaši ne znaju šta da traže, alavi su, hoće subvencije" i sl.

U suštini ista problematika, ali sa različitih pozicija posmatrana daje i različite poglede na tu situaciju...

Nazad
Vrh