Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kod nas u selu je najčešća cena bila 10.000 po jutru sa prevozom, a to je 17.500 din po hektaru. Tako da spram uslova kod vas i nije to tako skupa vršidba. Ostale cene su dosta jake.

Inače, moje mišljenje, da danas svako ko ima 10-15 jutara svoje zemlje može da kupi nov kombajn. Digneš kredit, daš u zalogu kombajn i zemlju i voziš novo. Jedino je pitanje da li će imati toliko posla da ga otplaćuje...

Ja sam sa malim droningborgom radio do 100 jutara ukupno godišnje, samo pšenicu i soju. Avera sam kupio novog kad sam radio ukupno 70 jutara zemlje sa arendom. Svi su mi se smejali i pitali kako ću ja to odplatiti. Prve 3 godine sam sa njim radio oko 100-150 jutara ukupno godišnje, pšenica, soja, kukuruz. Posle toga je kvalitet posla i zadovoljstvo mušterija dovelo do toga da sa njim radim od 600-700 jutara godišnje. 2021 sam uzeo tucana 430 u zamenu za avera. Išao sam na to da mi radi ko avero i biću zadovoljan jer je ona količina za avera bila malo veći zalogaj. Te 2021 je tucano uradio 800 jutara za godinu dana. Prošle, 2022, je uradio 1000 jutara za godinu dana. I evo, sad ove 2023 je u pšenici i ječmu skinuo oko 450 jutara. Tako da, hoću da kažem, da i nije toliki problem kupi kombajn, treba ga uposliti....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Sigurno još nekih 100-tinak jutara odbijem jer ne mogu da stignem. Ove godine je bilo baš dosta pšenice kod nas, i to samo zovu li zovu... Došlo je do toga da sam ih pitao, jel ima još neko kombajn u selu osim mene... Bila je baš navala. Soje nešto i nema ove godine, ali zato kukuruza pun atar. I to obećava i neki dobar rod, a dosta je popadalo. Ne smem ni da pomislim kako će tek tu biti...

-----Inače, moje mišljenje, da danas svako ko ima 10-15 jutara svoje zemlje može da kupi nov kombajn. Digneš kredit, daš u zalogu kombajn i zemlju i voziš novo. Jedino je pitanje da li će imati toliko posla da ga otplaćuje...------

lose ti misljenje jer samim tim ti ne bi imao cime da otplacujes svoj novi kombajn
Dakle ako si za primer nekih 6-7godina sa 100-150jutara stigao do 1000jutara vrsidbe logicno je da je neko ispao iz te vrsteske

E sad ili su ljudi koji su imali svoje kombajne prodali pa sad placaju vrsidbu ili kao sto sam i rekao ono sto ti sad vrses ne vrse onaj sto je pre tebe...tako da je to opet sve na isto jedino sto si ti u igri

a da ne pricamo o zalogu zemlje gde jedva pokrivas i ono sto si ulozio u istu(neki bogame nisu ni pokrili ulog) a kamoli da placas neke rate za kombajn

Kod nas je vrsaj bio od 20.000 do 24.000 din, bez prevoza i ostalih usluga.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Лепа је то сатница проведена у том комбајну који уради 1000 јутара ,треба ту и наћи свакодневно воље и жеље имати амбицију ко мазга упоран бити ,седети одрадити и да је услуга коректно урађена и муштерија задовољена.

Ima oko 50 kombajna u selu. Najviše sam komentarisao zbog onih komentara koje često čujem - lako je njemu, on ima kombajn! Imam ovih komentara dosta i u selu. Pa kupite i vi kombajn da i vama bude lako. Barem je to danas lako. Kaže, šta ja za to moje malo da dajem tolke pare na kombajn. E prijatelju, i ja bih voleo da sa kombajnom od 300k evra odradim moje za 3 dana i da ladim jaja, al' nešto neće da može tako... Pa umesto 3 dana, ja vršem bezmalo mesec dana. Svako jutro izduvavanje i podmazivanje i sipanje goriva. Svaki dan na zadnjoj njivi čišćenje i izduvavanje. Pa tako svaki dan, mesec dana u krug. Posle 7 dana ti pukne film i bude svega dosta, ceo bogovetni dan se vrtiš u krug ko na ringišpilu, ali 'ebeš ga, to si hteo sad stisni bulju vrti dok ne izvrtiš... Ali to je nešto što volim, uvuklo se pod kožu i nema posustajanja...

Ima oko 50 kombajna u selu. Najviše sam komentarisao zbog onih komentara koje često čujem - lako je njemu, on ima kombajn! Imam ovih komentara dosta i u selu. Pa kupite i vi kombajn da i vama bude lako. Barem je to danas lako. Kaže, šta ja za to moje malo da dajem tolke pare na kombajn. E prijatelju, i ja bih voleo da sa kombajnom od 300k evra odradim moje za 3 dana i da ladim jaja, al' nešto neće da može tako... Pa umesto 3 dana, ja vršem bezmalo mesec dana. Svako jutro izduvavanje i podmazivanje i sipanje goriva. Svaki dan na zadnjoj njivi čišćenje i izduvavanje. Pa tako svaki dan, mesec dana u krug. Posle 7 dana ti pukne film i bude svega dosta, ceo bogovetni dan se vrtiš u krug ko na ringišpilu, ali 'ebeš ga, to si hteo sad stisni bulju vrti dok ne izvrtiš... Ali to je nešto što volim, uvuklo se pod kožu i nema posustajanja...

Vecina koja nema kombajn kada bi 3 dana izduvavali samo posle jecma shvatili bi sta je crn dinar i da zetva nije skupa....

Црн динар... Ако је тако зашто радиш? Ако је тешко (а јесте) зашто радиш 30 дана? Заправо питам зашто се жалите а радите и даље? Мора да постоји нешто.

Uslugu nije tesko raditi, ako imas kome 😎
Kod nas je to jako retka pojava jer ima mnogo kombajna na nas skromni atar i okolinu. Svaka druga kuca ima kombajn, kakav takav, al ima.
Inace kod nas je kombajniranje psenice bilo oko 10500 din/Ha.
Soja verovatno jos nize, mozda 9000. Kukuruz ce mozda biti nesto skuplji, oko 11000. Mada svi pricaju da ce raditi skuplje na kraju se ispostavi da su radili jeftinije 😇
Puno kombajna i velika konkurencija. Privreda u okolini ima jako spabe plate pa ljudi ili rade poljoprivredu, ili su polutani.

Црн динар... Ако је тако зашто радиш? Ако је тешко (а јесте) зашто радиш 30 дана? Заправо питам зашто се жалите а радите и даље? Мора да постоји нешто.
Koleega ko radi 30 dana.

Безмало месец дана пише, моја грешка, извињавам се.

Mislim da nije problem u ceni kombajniranja, već u ceni gotove robe. Pšenica 20, kukuruz 19 soja i suncokret je pitanje a liči na katastrofu.
E onda kad se sva ulaganja saberu i kad vidiš da si na nuli ili minusu, a onda mu i ovo kombajniranje bude skupo.

Pa naravno da postoji. Prvo, ja se ne žalim na posao, nego na one što kažu lako je njemu. Drugo, radim nešto što volim. Treće, na uslugama uvek znaš koliko ti ostane. Zato vršem 30 dana, nije nimalo lako, ali na kraju se vidi rezultat. Neki bi isto tako da zarade ali ako može da stoje na leniji u 'ladu. Pa pošto to tako ne može, onda plate vršidbu, kukaju kako je skupa vršidba, i govore lako je njemu...

Uvek je bilo onom ko placa skupo a ovom sto naplacuje jeftino.
Ne treba se mnogo obazirati na price, radis, gledas svoja posla i cao.
Obicno to pricaju oni sto 'lade djoku po ceo dan, a glavno im zanimanje tudja briga i ispravljanje krive Drine

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh