Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Vidim da neke kolege nisu slusale na obuci.
Pohađanje obavezne početne obuke i polaganje vozačkog ispita je obaveza svih vozača koji nisu stekli priznatu kvalifikaciju, odnosno koji su nakon 30. decembra 2019. stekli pravo na upravljanja vozilima neke od kategorija C, C1, D, D1, CE, C1E, DE ili D1E.

C1 – Motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, a nije veća od 7.500 kg.

Znaci,obavezna je kartica cak i za sopstvene potrebe.
Naravno,nema potrebe polagati ako ste spremni da placate kazne.

Vidim da neke kolege nisu slusale na obuci.
Pohađanje obavezne početne obuke i polaganje vozačkog ispita je obaveza svih vozača koji nisu stekli priznatu kvalifikaciju, odnosno koji su nakon 30. decembra 2019. stekli pravo na upravljanja vozilima neke od kategorija C, C1, D, D1, CE, C1E, DE ili D1E.

C1 – Motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, a nije veća od 7.500 kg.

Znaci,obavezna je kartica cak i za sopstvene potrebe.
Naravno,nema potrebe polagati ako ste spremni da placate kazne.
Mozda je on polozio pre 30. decembra 2019

imam položeno c i e više od 20 god šta mi je potrebno sad i kome da se obratim za dobijanje srs kartice i taho kartice

Nazoves Bugarinovic transport ili Auto moto savez pa ce ti tamo sve objasniti, ako neko do sada nije vadio karticu, od marta nek ne seda za volan, kazna je slicna kao da niste polozili kategoriju, od marta se pregledaju kartice na putevima...

Ovo su probali već nekoliko puta da urade, dakle imam C kategoriju i nemogu da koristim..kakva ludost...

Ako budes u posedu cpc sertifikata moci ces da vozis, ali dve godine, posle toga ces morati imati polozene casove o obnovljenu...

Какво извлачење пара и обесмишљавање полагања категорија. Вратићемо се на тракторе са приколицама ко год је мислио мало да олакша себи куповином камиона за сопствене потребе.

Kada tako gledate jeste, ali nam to namece EU, zato sto nasi vozaci ne poznaju pravila EU, realno gledano moj otac je stari vozac i saobracajni tehnicar, ja kada sam mu par pitanja postavio sa tih predavanja ni na jedno nije dao odgovor, samo je pricao da to u njegovo nije bilo, nadam se da sam vam malo pojasnio zasto je to ipak malo dobro.

Nazad
Vrh