Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Ko je polozio ranije (ja sam 2006) kad napravi karticu onda moze 5g sa njom da vozi. Nakon toga mora u skolu. Glupost, inace nema vozaca sad tek biti nece

Е па онда ималин, мало међ, њих да се научи која псовка и по сертификат да смо ромови, и не може нам нико ништа.

Ja sam položio 2004. a prošle godine prvi put izvadio karticu. Rečeno mi je da bi trebalo da se prijavim svake od narednih 5 godina da idem po 1 dan na obuku da bi lakše mogao da produžim sertifikat. Koliko sam shvatio, svake godine oko 100e taj jedan dan obuke.

Svi koji su polozoli pre 2020 dobijaju je automatski
https://cpc.rs/cpc-sertifikat-o-strucnoj-kompetentnosti/
Obuka je potrebna,čak sam i ja koji se profi bavim sa prevozom bio zatečen svojim neznanjem.
Nisam znao da neumem ni listic da ispunim a kamoli zakonske regulative oko ostalih stvari.Za j..ni evropski list treba obuka jer u slucaju nepravilnog popunjavanja se gubi odsteta. Droga test se radi na drogu ali i na tablete sa trouglom.Znaci,moze se pasti na tablete za zivce koja vecina Srbije pije bez strucnog saveta .

Ja sam položio 2004. a prošle godine prvi put izvadio karticu. Rečeno mi je da bi trebalo da se prijavim svake od narednih 5 godina da idem po 1 dan na obuku da bi lakše mogao da produžim sertifikat. Koliko sam shvatio, svake godine oko 100e taj jedan dan obuke.
sad je nesto jeftinije,cini mi se da je bilo oko 10.000

slažem se da treba obuka jer tako funkcioniše ceo svet , inovacije su svuda da se bude u tokovima a i radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih

Mene je jedan kolega zvao da dodjem do kamiona jer nece digitalni tahograf da mu radi, covek je ubacio vozacku dozvolu u tahograf...

mislim da nem više tih listića sad su tahografi digitalni i ide taho kartica u njih ,nek me isprave kolege prevoznici ako grešim

Nazad
Vrh