Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
to su dodatna predavanja i seminari koji su obavezni da ih pohadjaš i odslušaš u toku narednih 5 godina kolko sam ja skontaoAko budes u posedu cpc sertifikata moci ces da vozis, ali dve godine, posle toga ces morati imati polozene casove o obnovljenu...
Koliko godina ces imati da ispolazes bas i nisam siguran, ali od marta ce vaziti sedam godina kartica...to su dodatna predavanja i seminari koji su obavezni da ih pohadjaš i odslušaš u toku narednih 5 godina kolko sam ja skontao
Takodje nije potrebno za vozace u krugu neke fabrike (npr. rudniku) Znam jer mi drug vozi .Za sopstvene necu da tvrdim nista, ovo je za vozace kamiona...
Некада су се и шпедитера регистровали.Konj i gumena kola . Ko cigani i niko mi ne moze nista .
Pisem kako je sad sa ciganima. On sme da prodje bilo gde bez obzira na znak, ne gledaju mu gume dal su zimske,nema sertifikate i ostala sranja , a i ako ga dirnes nesto odmah je to maltretiranje .Некада су се и шпедитера регистровали.
Obuka je potrebna,čak sam i ja koji se profi bavim sa prevozom bio zatečen svojim neznanjem.Svi koji su polozoli pre 2020 dobijaju je automatski
https://cpc.rs/cpc-sertifikat-o-strucnoj-kompetentnosti/
sad je nesto jeftinije,cini mi se da je bilo oko 10.000Ja sam položio 2004. a prošle godine prvi put izvadio karticu. Rečeno mi je da bi trebalo da se prijavim svake od narednih 5 godina da idem po 1 dan na obuku da bi lakše mogao da produžim sertifikat. Koliko sam shvatio, svake godine oko 100e taj jedan dan obuke.
Veca je ludost kad nespremni sednete za volan a neumete ni dokumentaciju da ponesete ili neumete listic ispuniti.Ludost !
Sta mi je sve potrebno od dokumentacije da prevezem 1500-2000 gajbi u par dana 10-ak km do otkupnog mesta i da li ste stavlja listic u tahograf kada se vozi za svoje potrebe ?Veca je ludost kad nespremni sednete za volan a neumete ni dokumentaciju da ponesete ili neumete listic ispuniti.
Ima ih jos, nego se ne ugradjuju u novije kamione, stariji imaju dokle got se mogu registrovatimislim da nem više tih listića sad su tahografi digitalni i ide taho kartica u njih ,nek me isprave kolege prevoznici ako grešim