Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

U opticaju je i Tam 130 ili MB 809 ,ali mi Volvo deluje nekako bolje . Nemam iskustva sa kamionima od skoro sam poceo da se interesujem za to . Znaci ne treba mi kamion za put oko sveta vec za sopstvene potrebe i kad je u toku berba da se odradi usluzno neka tura do otkupnog mesta . Neka tura ogrevnog drveta ....

Ja sam dosta kamiona promenio, i moj savet ti je Mercedes 814, ako mislim do te nosivosti i do 5000 eura. Eventualno neki Atego stari tip, ali teško je naći ga do 5000 da je dobar.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Atego i sa 2Mkm ako su mu dobre dizne i pumpa je dobar. Šogorov je prešao haos km, radi kao sat a znaju se 2 prethodna vlasnika u Srbiji i oba su stalno vozila i pretovaru do duplo od dozvoljenog. Model je 815 sa restajling tablom, sanduk bio od 6m furgon ali je skraćen zbog dizalice.

Za 6000 vec moze da se nadje neki primerak mb ili mana koje sam gore pomenuo, sa malo vecom kilometrazom naravno.
Kroz neko vreme cu imati le 8.180 na prodaju ako ga ne usupim drugaru.
Ti kamioni su svetlosnu godinu dalje od starog fl-a, 814 itd...
Kadar poneti a i pozuriti sa njim.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Upadam u temu,ali imam jedno pitanje...pravili bi kiper na jednoj kamionskoj prikolici-treba nam sasija oko 6m duzine,oko metar ili vise sirine-a oko 15 cm visine.svaka info je dobrodosla.

MB 817 mislim da ima za 5000 evra dobar da se nadje, a kadar je i on da pozuri, nije slabasan.
To je bila ozbiljna masina u svoje vreme ali zgazile ga godine kao sve ostale old school kamione.
I 1735 je neprevazidjen ali za svoje vreme, kao i jos neki modeli drugih proizvodjaca, da ne navodim.
Treba ipak gledati nesto mladje, lakse je za delove i uopste za odrzavanje.
Moze se ubosti povoljno ali treba strpljenja i cesljati oglase redovno.
Skoro sam gledao recimo 917 koji je na slikama izgledao odlicno ali kad smo dosli na lice mesta prica se menja.
Vizuelno je ok ali je potrebno uloziti u njega 1000e u startu sto na njegovu cenu od 4500e nije malo, nadje se mnogo mladji za malo vece pare.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod tih starijih kamiona je stvarno teško naći rezervni deo koji se ne tiče motora, kvačila i krajeva spona. Problemi su veliki ako je vozilo išlo često i dugo po soljenom putu, korozija ga je razvalila i treba dobro otvoriti oči. Lično sam gledao kako na kamionu starom 10 godina otpadaju pečati rđe i ostaju fleke, da ne kažem krateri posle uklanjanja te rđe.

Nazad
Vrh