Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

http://www.polovniautomobili.com/kamioni-preko-7-5t/6154060/fap-1616 Камионџије шта мислите о овом камиону,за транспорт робе и житарица...Цена је по мени смешна,а верујем да ће служити поготово за те паре

Горан Г са поштовањем тебе као искусног камионџије има ли какве рачунице узети оваквог Фапа или мањег ради мање регистрације за све намене у пољопривреди?Какви су по теби конкретно ови модели Фапа.

Ja mislim da mu je nosivost manja od tih 10000 kg kako pise, a za registraciju ne bih znao koliko je. Nije neka para, a sigurno moze da zavrsava poso. Ovde kod mene se dosta koriste 1620 za prevoz drva i dobro su se pokazali.

registracija je oko 6o.ooo sa tahografom,nosivost 1o-13 tona u zavisnosti od vesanja,sklon izbijanju dihtunga glave na svakih 15 dana čak i kad neradi
neznam koliko zemlje radis ali dok platis vozaca,registraciju i odrzavanje jeftinije je platiti prevoz
to sve ide dok te ne kazne sa 5o.ooo din ili vise onda čovek poludi i shvati da mu to netreba za malo gazdinstvo
neverujem da radis 3o hektara ili vise jer onda nebi gledao takve stare dereglije :ppozdrav:
ako radis vise zemlje onda znas da ti to nemoze pomoci u transportu tvoje robe

Радим мало више од тога ал увек рачунам да то и нису неке паре да уложим а да платим 15 000е камион и да се зајебем пуно је...А за превоз дрва и осталог по Романији и није неки од 15 000е...
Заб сам напоменути да би он био у РС а не у Србији..

Putine, mislim da je bolje uzeti 1620. Malo je jaci motor a pokazali su se vise nego dobro.
A evo nesto i od mene: Soferska je tuga pregolema, aj puce guma a rezerve nema:haha:
img20150906171824.jpg

Najpre mi je eksplodirala ova, a posle 5 dana i druga na isti nacin i tom prilikom razvalila blatobran i stop lampu. Udar koji stvara guma prilikom eksplozije je oko 12T, a zvuk kao bomba da je pukla

A zatim sam pozadi stavio Tubeles i posle 10 dana kad je vozac izlazio iz svog dvorista zakaci za armaturu i pocepa gumu.
img20150923155624.jpg

Krenulo me nesto sa gumama, pa to ti je. Za 3 meseca jedno 10-15 krpljenja i 3 eksplozije!

Spustao je onaj iz Crnjelova zmajevku sa ''sedmicom'' pa ga izvrnula i skroz unistio traktor.

Evo dodje zima, a poslu sa kamionom se nazire kraj tek sredinom decembra. Imam dobre gume, antifriz u hladnjaku, ali sta nasuti u vazdusni sistem za kocenje jer nemam onaj filter, umetak(kako god) sto se samo navrne, vec imam neku posudu u koju se sipa neka tecnos, ali ne znam koja? Neki kazu 100% (96%) alkohol:sta: Da li ide to ili nesto drugo?

Ispusti svu vodu iz boca da ne ledi vazduh, a u tu posudu se sipa alkohol ali to retko na tim starijim vozilima radi kako treba. Naj bolja solucija je da nađeš negde na otpadu kamiona nosač sušača vazduha ili da kupiš nov, nije mnogo skup a dosta vredi. Ujedno neda vodi i ulju da uđe u sistem za kočenje i čuva ga. Pogledaj na guglu brojeve telefona od Kalče Lazarevac, Simpleks Temerin oni prodaju delove za kamione, a imaš i u Loznici ove što rasturaju kamione pa se raspitaj kod njih, Martin, Babin i drugi.

Ljudi moze li se starijim kamionom ici u zemlje EU,kolega ima MB 1114 1987gp,registrovan sve uredno,zelena karta.zeleni karton,ima nesto kod bihamka uplaceno-pomoc na putu i tako te gluposti.Moze li on tim kamionom otici u Njemacku-Svajcarsku i sl.Koje standarde-norme mora zadovoljavati kamion da bi se kretao po zemljama EU.

Ispusti svu vodu iz boca da ne ledi vazduh, a u tu posudu se sipa alkohol ali to retko na tim starijim vozilima radi kako treba. Naj bolja solucija je da nađeš negde na otpadu kamiona nosač sušača vazduha ili da kupiš nov, nije mnogo skup a dosta vredi. Ujedno neda vodi i ulju da uđe u sistem za kočenje i čuva ga. Pogledaj na guglu brojeve telefona od Kalče Lazarevac, Simpleks Temerin oni prodaju delove za kamione, a imaš i u Loznici ove što rasturaju kamione pa se raspitaj kod njih, Martin, Babin i drugi.
Tak sad videh ovu poruku:osmeh:. Znaci poznajes i ovaj kraj. Martin je kako sam cuo malo propao, a vazio je za boljeg majstora u zapadnoj Srbiji.
Ispustio sam vodu i nasuo alkohol. Za divno cudo radi sistem. Na drugom kamionu sto sam kupio ima taj susac. Jeste dobra stvar. Nigde korozije u sistemu.
Nego da li se mogu postelovati kocnice na Mercedesu 1213(1317), tj. napeti gurtne kod sistema kocenja vazduh-ulje? Na ovim sa cistim vazdusnim se steluje na klucevima, a kod ovih ne znam sistem. Imam osecaj kao da prednji tockovi koce ranije od zadnjih i prednji kraj se bas dosta sleze.

Nazad
Vrh