Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Da li neko mozda zna nesto o uvozu kamiona?
Da li moze iz Bosne u Srbiju. U Bosni ima dosta dobrog izbora, a i cene su povoljnije.
Da li se stariji kiperi mogu uvesti od 85.-90. godista.

drugar i ja razmisljamo da uzmemo neki kamion.Koristili bi ga u zetvi,za prevoz repromaterijala i ostalog.Naravno radili bi i uslugeukoliko nesto nadjemo.PLaniramo i sa drvima da malo krenemo.Da dovlacimo iz Srbije i ovde prodajemo.
Sta bi preporucili da kupimo?Naravno da je sto manja investicija ,a opet da se moze lepo raditi.

Magirus-Deutz 256 + prikolica. Kod nas jedan iz Novog sela razbija sa njim, ima i kramponke kume. I to je 4x4 kamion

Kod mene komsija prosle godine svog fapa 1620 tegljaca dade u otpad komplet sa slepom,a slepa alu stranice kamion ko lutka otisao u penziju istekla mu registracija i on ga u otpad.:udri: Kamionce ko lutka dobio za njega 350000din jos imao 6 novih guma ja odlepio kad sam cuo za prevoz zita i kukuruza u jesen se ubio ja ga pitam pa kud ne rece da ces ga prodati jbg ja bi ga kupio sebi da se ne jebavam sa traktorima vise kaze ma trebale mi hitno pare,a i nebi ti ga mogao dati izspod 450000din ja ga gledam dao ga u otpad za 350k,a meni nebi ispod 450k i onda sam mu dao malko teme za secer ma da si mi rekao ja bi ti odma dao 500k pa taj je vredeo i vise samo je prebledeo okrenu se i otisao kuci.Kasnije mi drug kaze ala si ga nasekirao eno vec dva dana pizdi i besni po kuci sto ga je prodao otpadu!

Tomo, ako si mu reko.
Ja sam se zadnjih godina nagledao mnogo kamiona, a neke i vozio. Uglavnom te stare fapcine imaju neke mane i probleme i ipak idu i ne znaju da stanu. Ako i stanu sve se to resava za par sati i teraj dalje. Sto se MAN-a tice, nije za teske uslove. Za teske uslove sto sam ja video su dobri jos i stari merdzani i volvoi.

Neka je, opet bolje nego gusliti s traktorom 30km/h... Jos ako je neka dalja tura, nemas brige. Nije to auto pa da mora paliti gume u startu.

drugar i ja razmisljamo da uzmemo neki kamion.Koristili bi ga u zetvi,za prevoz repromaterijala i ostalog.Naravno radili bi i uslugeukoliko nesto nadjemo.PLaniramo i sa drvima da malo krenemo.Da dovlacimo iz Srbije i ovde prodajemo.
Sta bi preporucili da kupimo?Naravno da je sto manja investicija ,a opet da se moze lepo raditi.
To sa drvima nije baš tako jednostavno i profitabilno ako misliš posteno da radiš.
Pričam ti iz iskusta, ja sam to radio ali sam brzo batalio.
moze fap samo da je mercedes motor.ili neki man

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Posteno i samo posteno.U selu cu prodavati tako da bilo kakvo muvanje ne dolazi u obzir.
Ma gledao sam svasta od tih kamiona.Icu na neku varijantu prikolicara gde bih da i on i prikolica imaju kipu.

Ne isplati se njima jel moraju "lutati " danima po Vojvodini da rasprodaju kamion drva a to košta i svakim danom zarada se topi zato od 20 metara drva hoće napraviti 22m.
Kod nas ima čovek vozi kukuruz u okolinu Čačka a donosi u selu,već 30 godina tako radi niko se ne žali na njega bar koliko ja znam.
Ja kada sam kupovao od njega drva sam sam merio doterao koliko sam mu rekao toliko sam platio.

Najbolja opcija je paletni kiper ali to kosta vise nego obican kiper. Radi isto sto i kiper i sanducar. Veliki tovarni prostor i jos moze da kipuje.
Najjeftinija varijanta je svakako FAP 1620 sanducar sa prikolicom. Odradjuje posao, jeftin je i jednostavan za odrzavanje. Jedina mana je sto propisno (pre)tovaren vidi brdo pre nego ti ocima.

To sa drvima sam radio profesionalno pa batalio i prodao deo kamiona oko 2006 i kupio par kj.zemlje.Znaci od tog biznisa neces izvuci ni potrebne troskove za odrzavanje i obnavljane kamiona.Proveri kod nekog poznanika troskove i kolike su kazne.Od ove godine cak i za sopstvene potrebe ce trebati neka licenca a kazne po putu su strasne.Ako ti se sofer neume snaci sa judima u plavom onda se kazne krecu od 50.000 pa navise.Pretovar zaboravi i nemoj racunati na to.Imam jednog paletnog sa prikolicom da ti ponudim:osmeh:,tesko ces naci solidan komplet bez 3o.oooe

Pa reko si da je sto manja ivesticija, a da moze ozbiljnije da radi. Ti lepo onda napisi za koju sumu hoces. Recimo dobar i oziljan kamion koji mogu da ti preporucim je i MB 4141. I samo da znas da je FAP jako ozbiljan, mnogi stali gde je on iso dalje.
Mercedes 4141??? Pa to je cetvoroosovinac.

Nazad
Vrh