Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

332 i 372 su slicni kamioni tj ista serija kamiona... Ti 332 sam negde cuo da imaju dva modela, dal se razlikuju u elektronici ili necemu drugom ali koliko se secam jedna verzija je dosta bolja od druge, ne drzi me za rec za ovo... Sto se tice potrosnje sigurno manje trose bez prikolice jer je kamion u brutu oko 16-17t a prikolica natovarena je 24-25t tako da sigurno dosta utice na potrosnju... ovo su mere ako vozis po PSu...
man dvojka ima elektroniku samo u grejačima retrovizora :haha:

Manjevicu od ove godine ce najverovatnije morati da se ima registrovana firma da bi se drva prevozila, a da bi vrsio prodaju morace stovariste da se ima registrovano....

Ja vec nekoliko godina planiram da kupim sleper i teram zito i drva,ali ne moze sve da se postigne.Uvek mi nesto pokvari plan.Uglavnom,raspitivao sam se kod vozaca iz jevrope i nama omiljene EU i oni uglavnom imaju misljenje da je MAN sranje,a VOLVO prava stvar.Takodje za automatski menjac ni da cuju,kazu da je manuelni zakon.Uglavnom voze kamione od 400ks do 430ks,mada ima i po neki slabiji,a i neki jaci.Potrosnja kod MAN kamiona sa poluprikolicama i bez pretovara se po njihovim recima krece od 25l do 35l na 100km.Bio sam iznenadjen kad sam video da onaj MAN kao sto je Manjevic postavljao oglas sa predjenih 1 500 000km trosi 25-30l/100km.Uglavnom oni su nekako i najjeftiniji i ja sam skoro naso na izgled dobar sa poluprikolicom za 7500e,ali trenutno nisam u mogucnosti da kupim.Raspitivao sam se kod jednog ovde sto vozi samo SCANIA kamione i za njega su naravno oni najbolji.

Aco jel si se to raspitivao kod UCE iz medvedje :ppozdrav: u mom kraju za ugljare je man 362 majka ,krvak radnik a nekvari se mnogo mada sve zavisi od stanja

Veljo,ne znam ni jednog Ucu.Ko je taj i cime se bavi?Raspitivao sam se kod stranih vozaca,a za Scania kamione kod jednog iz susednog mesta,nije iz ME.

Pa bas me cudi da ne znam za njega,a narocito za te kamione.Inace ljude slabo pamtim,imam taj problem da danas upoznam nekog vec sutra ga ne bi poznao,ali vozila snimim samo tako.Znam jednog coveka koji bi mogo da ima taj nadimak,ali opet ne znam da ima te kamione.Jel taj tera ogrevna drva ili trupce?

Aaa,ja odma pomislio da radi sa drvima.Pa onda nije cudo sto ga ne znam,mozda je covek samo rodom iz ME,a zivi recimo u LE i radi transport.Na kraju krajeva nije ni bitno.:ppozdrav:

Jel ima neko Volvo f16? :D

- - - - - - - - - -

Ljudi, znam ja dobro sta hocu, ali jednostavno ne mogu sve odjednom.
Hocu da kupim kamion, zato sto je kod nas sada zito 19-20 dinara, a KAN bosanski 1950 dinara dzak. Jednostavno mi je dojadilo da drugi profitiraju na meni, mnogo vise nego sto bi trebalo. A najgore je ovde sto ne uplacuju pare na vreme. Nego cekam svoje pare i moram da ih zovem svaki dan da mi uplate, a oni mi uplate svaki 10-ti dan 20 000 dinara. I ne bi ga kupio sam, nego sa jos nekim.
A sada sto se tice cene. Kupio bi nesto od 8000-12000e, sve zavisi kako cemo da prodjemo sa zitom?
Koliko bi trosio neki Mercedes ili Scania sa prikolicom? A koliko bi trosio solo? Da bude do nekih trista konja, mislim da mi veci ne treba. Brda i nemam bas nesto. Imam dva od Kladova do Pozarevaca.

Najgore ti je u Vranjevcu :D

Pa nisam razmisljao o njima.Sto kazes onda mi trebaju i felne 15 sa obrucima,pa glavcine za te felne i dosta se komlikuje stvar.Ovako sve od Tamica ili Zastavice i jeftino i jednostavno.

Nazad
Vrh