Kako povećati natalitet u Srbiji?!

E ova mi se tema svidja....

maticu deda u pravu 100%.
Ko se ozenio ozenio ko nije Boga mi bice cupavo..:ppozdrav:

Ma treba primeniti onaj recept iz vica o Muju i Fati kad je onaj što ne treba pijo ono što bi Šojić rekao tablete za kontrarecepciju dakle ako žena ili devojka pije pomenute tabletice ili ih baciti u kantu ili joj oteti pomenute pa sam piti a njoj zabraniti i rešen problem.:osmeh:

Hvala Bogu otac nije bio lenj pa je napravio trojicu. svi smo jedni drugom do uveta i blizu 2 m visine. zao mi je samo sto mi jos dva brata nisu rodjena a bilo je sansi, ali nbt i ovo je dobro kada pogledam kakvo je stanje. po tom pogledu sto se tice radne snage i sposobnosti najjaci smo u selu i zavide nam na tome, ali su oni krivi sto su se stisli pa po jednog sina i cerku sto je najcesci slucaj. cerka se uda, a sin kofere pa u bg na gradjevinu, sto je po mom misljenju greska velika. ja planiram da nastavim ocevim stopama, a i braca ce sigurno, pa ako bog da za koju godinu bice malo dve kuce.. idu bolji dani i za decu ce uvek da se nadje. bez obzira na krizu i propast da se jede i pristojno zivi ce da bude. ne treba mi 100 h ni 5 traktora i novi lamborgini aventador, bitno je da imam sa kim da se svadjam, radujem veselim. jedan je zivot i zato treba uzivati i praviti decu da imas s kim sutra piti kafu. ni ovca ne moze sama a kamoli mi. samo da Bog da zivota i zdravlja sve je lako pobediti i uraditi, a jos je lakse kada je puna kuca :ppozdrav:

Ееех поскупео памперс за 12% кажу у вестима. Срам да их буде..

kako god,zena i ja veceras idemo da vidimo tj da utvrdimo kako se podize natalitet posto smo ga vec podigli bogu hvala za dva nova clana i tu cemo zasad da stanemo jedino ako se ne omakne pa da ga neplanirano podignemo za jos jednog clana:haha:,mada svakako gde ima za dva ima i za tri,dece i para nikad dosta samo....netreba bas ni preterivati oko nataliteta ako nemas mogucnosti da ga ispratis do kraja,svakako lep je taj posao i zanimljiv oko nataliteta uvek ima mesta da covek napreduje u znanju:haha::ppozdrav:

Kako izgleda Albanke moraju spašavati natalitet u Srbiji. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/teme/teme.97.html:tema-134-Mlade-iz-Albanije
Dok komentari o mladim Srpkinjama nisu pohvalni.http://www.kurir-info.rs/komentari/...0000-beba-vise-clanak-1460503?sort=best-rated
Srbija 2013.

Srbi 54581/85851
Crnogorci 130/357
Albanci 625/363
Bosnjaci 2091/862
Madjari 2040/4773
Muslimani 579/392
Bugari 91/430
Bunjevci 130/288
Makedonci 102/230
Romi 2463/729
Rusini 95/238
Slovaci 378/819
Hrvati 296/1139

Natalitet je loš i u Hrvatskoj rađa se godišnje oko 10.000 beba manje nego što umire stanovništva ali u Srbiji čak preko 35.000 je prava katastrofa.

Kako da povecamo natalitet u srbiji

Posto smo dobili zeleno svetlo za temu o natalitetu ja bih otvorio temu Kako povecati natalitet u Srbiji .Najvise bih voleo da u temi jave clanice naseg foruma da cujemo sta one misle o tome,mogli bismo na licnim primerima da ohrabrimo mlade parove da radjaju vise dece i ako su uslovi zivota teski pa ako nekog nateramo na razmisljanje o tome nismo trosili tastaturu dzabe jos jednom svima hvala sto imate razumevanja za jako bitnu temu.Golotinje nece biti u ovoj temi morace da ceka drugu priliku:ppozdrav:

Posto smo dobili zeleno svetlo za temu o natalitetu ja bih otvorio temu Kako povecati natalitet u Srbiji .Najvise bih voleo da u temi jave clanice naseg foruma da cujemo sta one misle o tome,mogli bismo na licnim primerima da ohrabrimo mlade parove da radjaju vise dece i ako su uslovi zivota teski pa ako nekog nateramo na razmisljanje o tome nismo trosili tastaturu dzabe jos jednom svima hvala sto imate razumevanja za jako bitnu temu.Golotinje nece biti u ovoj temi morace da ceka drugu priliku:ppozdrav:

To se podstiče plaćanjem što u novcu što u opremi u svakoj normalnoj državi, osim u našoj,kada se to bude primenjivalo i ovde, + normalan standard svih građana a ne samo za 10% , biće dece i za izvoz.Do tad samo prazne priče.Možeš slobodno zakjučati temu.

Pa nije bas tako ako je novac u pitanju zasto bogati da tako kazemo nemaju najvise dece nego je upravo obrnuto.A sto se zakljucavanja tice neka se zakljuca ako smeta ali meni je savest cista ja sam makar pokusao

Samo neimastina , zato se svi teze odlucuju na brak jer nema materijalne sigurnosti.Od ljubavi se ne zivi.

Kod nas u selu bogati imaju po 3 dece .

Najvise dece ima sirotinja koja ih pravi iz pogresnih razloga , da bi ziveli od socijalne pomoci i decijih dodataka.

Ima i ljudi koji vole decu pa ih imaji vise ali to je velika retkost.Ima i slucajnosti , neki su hteli jedno ili dvoje dvoje pa blizance dobili itd. Neki cak i trojke( uglavnom vestacka oplodnja) .

Ali zabrinjavajuce je sto vidim da sve vise i vise parova ima problem da u opste dobije dete.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sterilitet je ogroman problem, puno prijatelja /poznanika imam koji su imali a neki još uvek imaju problem sa začećem. Kad smo bili klinci svi se bojali da nam se ne "omakne" a onda odrasteš i shvatiš da velikoj većini uopšte nije lako da dobije decu. Na sam mlađe generacije, zanima me da li je i ranije bilo isto? 70-ih, 80-ih..

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh