Kako povećati natalitet u Srbiji?!

Sa povecanjem standarda u nasoj semlji sigurno bi doslo do veceg nataliteta

Ovde vidim jos jedan problem , povezan sa natalitetom, a to je nemogucnost momaka da se ozene na selu, mozda i ima slicna tema, bilo je i o tome pisano negde na forumu, posto jelte devojke beze od sela i ajd sad budi pametan , sacuvaj ognjiste i nadji zenu koja bi zasnovala porodicu na selu.

Vidjam dosta agencija za bracno posredovanje u reklamama, , ne znam da li im vredi pokusavati preko njih , ili je to sve jedna velika laz da bi uzeli clanarinu? Nije logicno da se neka devojka prijavi u agenciju sa zeljom da se skrasi na selu, mada nije ni nemoguce.

A prica se i o devojkama iz albanije koje bi zivele na selu, procitao sam da ima dosta realizovanih brakova, verovatno opet preko nekih posrednika , ne verujem bas da buduci mladozenja zapuca put albanije na svoju ruku.
Bilo kako bilo, stanje je vise nego alarmantno, nestajemo kao nac ija , polako ali konstatno

Nesko ja sam na takve stvari i mislio ipak mi nemozemo uticati na sterilitet ali mozda bi mogli da probudimo one koji mogu a nece

Pa nije bas tako ako je novac u pitanju zasto bogati da tako kazemo nemaju najvise dece nego je upravo obrnuto.A sto se zakljucavanja tice neka se zakljuca ako smeta ali meni je savest cista ja sam makar pokusao

Vidi se da gledaš puno AV ,ako siromašni imaju puno dece a bogati malo , onda u Srbiji niko ne bi trebalo da brine za decu jer u Srbiji preovladavaju siromašni,prema tome ne pije ta priča AV vodu,a svi znamo zašto tako priča.Drugo pročitajte malo koja su tri glavna uzroka steriliteta,pa će vam biti jasnije.Sterilitet se leči dosta uspešno,van materičnom oplodnjom prema tome ima i za to leka, tj.svega ima samo ::novac:: nema.A to je suština.

Natalitet se ne povecava sa povecavanjem standarda u drzavi! Najveci natalitet je u siromasnim drzavama (DR Kongo za deset godina skocio za 25 miliona stanovnika) Devojke bi se udale na selo da su momci sposobni da je osvoje a opet dolazimo do toga da su devojke danas dno kao sto su i mediji. Generalno nema nama pomoci, mozemo povecati natalitet samo tako sto bi ukinuli plate jer onda devojke ne bi imale gde da idu i trose bahato novac po trznim centrima a momci ne bi bili po kafanama, ostalo bi im samo da se *ebu bez novca.
Bogati kod nas imaju po troje dece zato sto vijaju sina da ima ko da nasledi kapital.
Sterilitet je ogroman problem sto zbog ishrane i nacina zivota, al bombardovanje nas je upropastilo i sa tim i sa bolestima.

Pa necemo sad da se vredjamo valda neznam sta prica AV televiziju negledam osim bbc EARTH kanala .A sto se tice dece i para recicu vam moju pricu:mene i moju suprugu je moj otac izbacio 2nedelje pre vencanja iz kuce imali smo 25 evra u dzepu i malo odece sto smo mogli poneti.Supruga je tada radila u privatnoj prodavnici a ja sam vozio traktor u nadnici a bogami i bacao bale i stajnjak.Prezivelo se i rodilo se 3 predivne decice malo po malo skupilo se nesto mehanizacije i sad radimo na nasoj zemlji koju smo nasledili od moje bake koju smo dodvorili deo je mama dobila razvodom od oca a i kupili smo 4.5jutra tako da smo skupili 27Jutara .Drzimo i svinje i krave to jest junad i polako pocinjemo da nabavljamo ovce borimo se kako mozemo ali nas je odrzala ljubav koja je sustina ne novac novac je nuzno zlo :ppozdrav:

Moramo razgraniciti pojam natalitet i razmnozavanje !!!
Ako gledamo kroz ljudsku istoriju menjala su se oruzja u medjusobnim borbama,a bi u poslednjim decenijama uvedeno jos jedno oruzje a to je **greška !!! Ako te ne mogu osvojiti puskom osvojicu te *urcem. Imamo i u nasoj blizoj istoriji primer kako je demogtrafska slika menja u pojedinim regionima a u poslednje vreme vidimo da je to i na globalnom nivou veliki problem.
Planiranje porodice je direktno povezano sa standardom u drustvu da budem prost sa velicinom novcanika a ne velicinom one stvari !!!
Kako mozes poredeiti bilo koje uredjeno drustvo koje ima problem sa natalitetom i Kongom gde su vecinom i neobrazovani ljudi gde se povode zivotinjskim instinktima pa deca ako prezive,prezive ako ne bice drugo. Pogledaj samo slike gladne dece ,gola kost i koza.
Kako je Kina resila svoj veliki natalitet poreskom politikom isto tako jedna uredjena drzava moze politikom stimulacija pomaganja mladim bracnim parovima da poveca natalitet.
Pogledaj stanje u Norveskoj, koje stimulacije dobijaju mladi bracni parovi...( informisite se malo) a sve je dakle povezano sa standardom u drzavi.
Nama nema spasa, nema ni u perspektivi neko normalan ko bi mogao da promeni nesto u ovoj drzavi, zato deco pokupite prnje i sto dalje odavde a ko bude zadnji nek ugasi svetlo .

Ima u Vašim pisanjima velikih istina ali i velikih zabluda... U ovoj zemlji se žensko dete ne tretira isto kao i muško. I to ide od vrha pa do običnih ljudi.
Da momci sede kući da su vredni i radni da se ne kurvaju i ne loču po kafanama možda bi i mogli da nađu dobru devojku jer bi bili dobre prilike. Da malo misle o selu da naprave dobro selo gde ima sve što bi mladom čoveku bilo od koristi bilo bi i više devojaka na selu. Da su matori malo drčniji i da ne prodaju svoje teško uzgajane plodove budzašto onda bi više para dolazilo u selo. Da ne drže korbač do poslednjeg dana već da daju mladima zemlje i imanja i isto podele i muškoj i ženskoj deci.Matori prvi gledaju rijalitije i ove kurve na ekranima..... Ima stvari koje bi mogle da se urade odozdo, da se inicijativa pokrene od zemljoradnika ka državi.
Naravno i država mora da okrene list. Da se uradi projekat:
jedno selo
jedan dobar put
jedan učitelj
jedan električar
jedan vodoinstalater
jedan dimnjičar
četiri vatrogasca
četiri policajca
jedan šumar
jedan poljočuvar
i svi oni da imaju prosečnu platu i državni stan u selu ili državnu kuću u kojoj će živeti a ako imaju četvoro dece da dobiju nadoknadu od crkvenog fonda.
Jedna otkupna stanica koja bi otkupljivala višak proizvoda gde bi domaća proizvodnja imala prednost u odnosu na subvencionisani strani uvoz. Lanac povezanih zadruga gde bi se tačno znalo šta i kako bi trebalo da se sadi i seje u sledećoj sezoni gde bi se garantovala proizvodna cena sa profitom sa obaveznim otkupom proizvoda koji su proizvedeni po normama zaštite. Kupovina domaćih proizvoda.

Napraviti crkveni fond u koji će svi Srbi u svetu i u Srbiji ulagati deo svojih primanja koliko ko može a ipak da bude obavezan. Taj novac treba prosleđivati porodicama koje imaju četvoro i više dece.
Takve porodice da imaju prednost u drštvu i pri zapošljavanju i pri raznim konkursima.

Napraviti obrazovni sistem i klimu u društvu gde će se poštovati prave vrednosti, red, rad, disciplina, bez veličanja kurvi i lopova....

Da, to može da se ostvari, treba volje i dobar sistem.... primer je Izrael... šačica ljudi okruženi neprijateljskim zemljama a ipak opstaju i napreduju...

vuxsd. Mislis da ce se to nekada ostvariti u ovoj drzavi, odma da ti kazem nema od toga nista, nemoze komsija komsiju ocima da gleda a da nesto pokrenemo. A za primer izraela, namerno sam napisao malim slovom, bolje da nestanemo kao ljudi nego da zivimo kao ti slobodno mogu reci fasisti sadasnjosti.

Pa nije bas tako ako je novac u pitanju zasto bogati da tako kazemo nemaju najvise dece nego je upravo obrnuto.A sto se zakljucavanja tice neka se zakljuca ako smeta ali meni je savest cista ja sam makar pokusao

Најсиромашнији немају бриге кад ће да посеју, положе, продају, само раде радњузато што немају сто брига.
Родизељи, оставите деци или бар купите хектар два да једног дана могу да са својих десет прстију створе себи услове да живе. А не да се питају „ Одакле да кренем? Немам довљно земље, немам трактор , а у надници не могу да зарадим трактор !"

Прво, тема би требало да носи наслов "Како повећати наталитет у Срба" а не у Србији. О наталитету националних мањина је логично дискутовати у државама матицама. Зато ми никако није јасно коме држава даје новчане подстицаје за рађање?
Друго, причате о проблемима младих парова а ја кажем да пре свега имамо проблем парова јер нема парова, све солисти.
Треће, проблем бежања девојака из села не би био толико фаталан да се оне у градовима удају. Али авај! Чисто демографско-математички гледано да ове у градовима рађају не би било беле куге.

Trebalo bi država da daje zemlju za svaku novorođeno dete pa da vidite al bi se radilo i danju i noću samo bi štancovali. Kad pitaš solo mlade nezavisno dal je muško ili žensko kako to da da se još nisu se oženili ili udali kod većine je odgovor da ni oni nisu 100% sigurni u razlog ali nešto izmumlaju kao razlog pa koa još imaju vremena pa sve do 30-te godine pa posle još par godina kao traže a ne nađu pravu ili pravog a kad pređu 40 god onda se već navikli na solo život i sam sebe zamrzeo i niko nije potreban. Zato je najlepše tu oko 25-te godine ni mlad ni star.

То више нико не натера да се жени и уда пре 30-35те....те ово, те оно.....све нешто фини, прво каријера(или шта већ)па онда као случајно ако баш мора једно дете.....е онда кад оће и то једно, оно природа каже е неће да може....џаба ти свега ако немаш коме да оставиш то што си стекао или заслужио или обдржао.
Ја већ кукам овима мојима правте децу, оћу да запамтим унучиће.....некад се знало да са 40-45 година увелико треба да имаш унучиће....а са 55 седиш на улици на клупици и уживаш у овима иза тебе(деца, унучићи а неко и праунучићи).
Све је то отишло у Хондурас и нема ту помоћи.....нико више код нас не повећа наталитет(осим можда једне националне мањине који имају по 4-5 и више деца)

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Zato sto su poceli da imaju karijeru. Ja licno mislim da je na prvom mestu problem mentalne prirode i stanja svesti ponesenog modernim nametnutim nacinom zivota. Sve ostalo je i pre postojalo, samo ovo razmisljanje nije bilo tako...

Upravo je to i ideja ove teme ,vecina cak ni nejuri karijeru nego kao da su nezainteresovani kao da su zaspali na njih bi mozda mogli uticati.Da je tesko tesko je ali nemamo prava da mislimo da je najteze nama

То више нико не натера да се жени и уда . . .

Krivi su Badoo , Tinder . . . . . i ostali sajtovi za KRES kombinaciju , ili kako se lepse kaze za upoznavanje .

Mladi ( a i ovi stariji ) se lepo povezu , dogovore i na brzinu isprazne bez nekih velikih komplikacija i obaveza .

Ranije si imao mecku da rodis dok napravis kombinaciju i dodjes do " capine " a danas je to sve omoguceno u par klikova .

Isprazne se deca , podmire i teraju dalje solo kroz zivot .

Zabraniti internet ( samo ovim mladjima :osmeh::haha: )

Poslednja izmena:
Kad pitaš solo mlade nezavisno dal je muško ili žensko kako to da da se još nisu se oženili ili udali kod većine je odgovor da ni oni nisu 100% sigurni u razlog ali nešto izmumlaju kao razlog pa koa još imaju vremena
Е код ове категорије највећу кривицу сносе мајке. Те "нека га нек спава, спремила му мајкица да једе, опеглала га ..." уместо да истера буздована из кревета да иде да зарађује и да сутра има од чега да крене у стварању породице. Ако је женско нит шта ради по кући нити зна а мајке подмећу леђа "да јој слепци (а они из претходне реченице то јесу) не малтретирају дете. Доћи ће њој некад њен принц!"
Таква је ситуација у мом окружењу а и у кући па сам се дао у битку против жене и таште, а у интересу деце, и за сад ми добро иде. Две сам удао како тако а и трећу ћу чим заврши школу и Богу хвала подмладак већ расте. Ако буде по моме, планирам да кад стигне пензија постанем прадеда.

Таква је ситуација у мом окружењу а и у кући па сам се дао у битку против жене и таште, а у интересу деце, и за сад ми добро иде.
Znas kako kazu stari ljudi: Vremenom se u cebe naskuplja prasina,pa moras da ga izneses u dvoriste i dobro izudaras da ga ocistis. Isto tako i sa zenom i tastom. :osmeh: Salim se naravno.

Ali realno , i 80% momaka je nesposobno za zivot, samo kladionica ,frizura, poceli i oni selfije po kupatilima slikati, Razmazena derista. Znaci kad vidim jezim se.

A devojke uglavnom traze dobro situirane jer su i one ukapirale od od muske lepote nema nista nego od novcanika .Jednostavno nece da se pate kroz zivot .Hoce da nista nerade i uzivaju u zivotu. I onda udri polugole selfije po instagramu,facebooku itd nadmetanje.Koja ce bogatijeg upecati.

A muskarci hvala bogu samo donjim mozgom razmisljaju kad su zene u pitanju i prema tome se vrsi odabir.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh