Odg: Kako povecati natalitet ?
Druze, eksplicitno sam naglasio iz kog udzbenika Porodicnog prava i od kog autora je odredjeni deo teksta preuzet i upravo mi taj deo sluzi kao moj argument. Ne razumem sta ti ovde nije jasno. Kakve "bas moje" argumente ti trazis? Moj argument su rezultati visevekovnog istrazivanja ljudi iz struke. Jel ja treba sada da izmislim toplu vodu? A taj psihijatar cija te uloga u sudskom postupku zbunjuje (a koji nema veze sa temom), igra ulogu vestaka. Vestacenje je posebno dokazno sredstvo koje se sastoji u utvrdjivanju cinjenica vaznih za krivicni postupak i davanju misljenja o zapazenim cinjenicama na osnovu strucnog znanja ili vestine lica koja su nezainteresovana u postupku, i to u onim slucajevima kada opste znanje sudije i njegova strucna pravna sprema za takvo nesto nisu dovoljni. Kada je psihijatar u pitanju, njegov posao je da da svoje misljenje vezano za to da li je pocinilac krivicnog dela bio uracunljiv u vreme izvrsenja krivicnog dela. Na taj nacin, prema pociniocu ce se primeniti adekvatna krivicna sankcija odredjena prema njegovom mentalnom stanju- kazna zatvorom ukoliko je bio uracunljiv, odnosno lecenje u dusevnoj bolnici ukoliko nije. Ne znam ni ovde sta ti nije jasno.
I jos jedna stvar, kada neko kaze za delo Tomasa Roberta Maltusa, koje je gore u nekoliko recenica citirano, da je glupost, kao i za ono sto sam ja, izrazavajuci svoj licni stav, napisao, sta ocekujes da ja odgovorim? Ponovicu po stoti put- postovanje je stvar reciprociteta!
rebeljac je napisao(la):Jos od kada je covek postao svestan uzrocnog odnosa seksualnog cina i prokreacije njegova stalna preokupacije bila je da im kontrolise posledice
Znas sta je interesantno- kad na konkretno pitanje das konkretan odgovor potkrepljen cvrstim dokazima i onda se nadje neko pametan da kaze da su sve to gluposti bez ijednog kontra- argumenta. Alal ti vera!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pa koji su tvoji argumenti za sve navedeno, ali baš tvoji . Nemoj da sada stvaramo novu religiju time što je neko obrazovan a neko nije. Nismo svi akademci. Zbunjivalo me kada psihijatar svedoči o nečemu ili nekome . Iznosi li on to svoje mišljenje,nekog drugog ili pokušava da opravda poziv za svedočenje, jer su ga zvali kao stručnjaka. Nije on šloser pa da kaše vo je šraf m10X50 sa milimetarskim navojem i to je to, taj šraf je sigurno takav. On je pozvan da da svoje mišljenje.Oni u većini slučaja smatraju da se mogu igrati Boga i stvarati neku novu religiju pa svidela se ona nekome ili ne.Po viđenju reći će jeli čovek zdrav ili poremećen. Što je najgore verovaće mu jer je on psihijatar. Slažem se da nam je država jad i beda ali takva je kakva je . U njoj treba rađati decu. niko nije rekao desetoro ali 2,3 ili 4-oro uvek može.A kada je covek postao svestan uzrocnog odnosa seksualnog njegova stalna preokupacije nije bila da kontrolise posledice nego nešto lepše. Pozdrav, izvinte na dosadi .
Druze, eksplicitno sam naglasio iz kog udzbenika Porodicnog prava i od kog autora je odredjeni deo teksta preuzet i upravo mi taj deo sluzi kao moj argument. Ne razumem sta ti ovde nije jasno. Kakve "bas moje" argumente ti trazis? Moj argument su rezultati visevekovnog istrazivanja ljudi iz struke. Jel ja treba sada da izmislim toplu vodu? A taj psihijatar cija te uloga u sudskom postupku zbunjuje (a koji nema veze sa temom), igra ulogu vestaka. Vestacenje je posebno dokazno sredstvo koje se sastoji u utvrdjivanju cinjenica vaznih za krivicni postupak i davanju misljenja o zapazenim cinjenicama na osnovu strucnog znanja ili vestine lica koja su nezainteresovana u postupku, i to u onim slucajevima kada opste znanje sudije i njegova strucna pravna sprema za takvo nesto nisu dovoljni. Kada je psihijatar u pitanju, njegov posao je da da svoje misljenje vezano za to da li je pocinilac krivicnog dela bio uracunljiv u vreme izvrsenja krivicnog dela. Na taj nacin, prema pociniocu ce se primeniti adekvatna krivicna sankcija odredjena prema njegovom mentalnom stanju- kazna zatvorom ukoliko je bio uracunljiv, odnosno lecenje u dusevnoj bolnici ukoliko nije. Ne znam ni ovde sta ti nije jasno.
I jos jedna stvar, kada neko kaze za delo Tomasa Roberta Maltusa, koje je gore u nekoliko recenica citirano, da je glupost, kao i za ono sto sam ja, izrazavajuci svoj licni stav, napisao, sta ocekujes da ja odgovorim? Ponovicu po stoti put- postovanje je stvar reciprociteta!