Kako povećati natalitet u Srbiji?!

To se podstiče plaćanjem što u novcu što u opremi u svakoj normalnoj državi, osim u našoj,kada se to bude primenjivalo i ovde, + normalan standard svih građana a ne samo za 10% , biće dece i za izvoz.Do tad samo prazne priče.Možeš slobodno zakjučati temu.
I da dodje neko iz državne uprave da ga opravi. Nema smisla da se i sa time zamaraju deca.

Ja imam 27god i imam dve cerke,starija ce u aprilu 3god a manja 1 god,planiramo ja i supruga jos jedno a mozda i 2... Ja nisam cekao 30god,sa 23god sam bio dovoljno zreo da pocnem graditi porodicu a od moje generacije 90% jos ne planiraju da se zene,kazu jos su mladi... Nedavno me zvao drugar koji ima 30god da dodjem da mu pomognem nesto,ja odem kod njega u 16h kazu njegovi da spava,bio u izlasku do 6sati... Pa ja bi ga natero u svinjac da cisti vilama a ne da crkava kao macak... Msm da su roditelji malo krivi za takvo ponasanje dece tjst omladine. Ja kad sam se momcio pa dolazio kuci u 3-4 ujutru,keva me budila svako jutro 7-8. Kaze svinje ne znaju sta je izlazak a cesto je bilo ,,kad si bio momak uvece budi i sad ranom zorom...

Ko ne radi nista nema prava ni da jede ista a ne lencarenje i punih stomaka jos nezadovoljni i besni ...

stvaranje porodice je stvar razmisljanja (ili u nekim slucajevima ne razmisljanja pa se omakne trudnoca i dobrovoljno pod prisilom sklopi brak) i mentalnog zdravlja jedne nacije ,nije u pitanju ni matrijalno stanje ni druge gluposti to je jednostavno stvar razmisljanja

Sve velike teme imaju jednostavno rešenje... za početak krenete od sebe... oženjeni, ženu za ruku pa u krevet... makar troje da nakucate... ovi slobodni manje birajte, smanjite kriterijume, oće devojke da se udaju... negde sam pročitao da nam je prosek 1,2 (jedan zarez dva) deteta po porodici treba poraditi malo na tom proseku...

Sto se tice nataliteta najsiromasnije drzave na svetu imaju najveci natalitet mislim na Afriku i Aziju a kod nas najveci natalitet imaju Romi kod njih nema foliranja ali oni nemaju toliki broj abortusa kao ostali a sto se tice ostatka nase drzave ljudi vole da budu naspavani sredjeni da letuju da zimuju jedan dobar deo populacije baca akcenat na jedno dete sve se ulaze u njega i ako slucajno to jedno dete zezne stvar sta onda i kuda ,a kod nas se i dalje smatra da je bogat covek koji vozi neki luksuzan auto ili ima bogatu karijeru a malo je ljudi koji spoznaju sta je u zivotu pravo bogatstvo a sto se drzave tice bolje da ne pricam nista jer ako kazem ista izbrisace nas sve i nas i natalitet depresija je ogromna zavladala u narodu potreban je ovde jedan novi covek sa harizmom kao Putin da se povrati ovom istrosenom narodu samopouzdanje ,adrenalin i pozitivno ludilo kao 1945 ali ovako kvota da izadjemo iz bunara je 0,00000000000000000001

Tako je @mornar, nama treba covek koji ce da nas vrati na pravi put, da nam promeni razmisljanje, jer trenutno je situacija da se ne zna ko pije a ko placa, ali i nerad je uzeo maha!! Verujem da bi kod nas i Putin imao previse posla!

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Ma otprilike vama treba jedan koji hoce da *ebe i da ga ne vadi i sve sto treba da mu date je jedan krevet i jaku 'ranu ( krevet nije obavezan)

Nadjoh na internetu....

Presek stanja u SRB na osnovu mog odeljenja (XIII Bg gimnazija): imamo 28g još niko nema dete, 1/3 u inostranstvu, još barem toliko bi zelelo da ode, većina onih koji su ostali živi sa roditeljima. Oni koji su zaposleni u Srb govore da je ključ njihovog zaposlenja poznastvo.

ZA CIKA JOVU IZ MLADENOVCA Cika Jole ova tema je izuzetno ozbiljna i alarmantna izumiremo kao nacija velikom brzinom i to je mozda i problem broj 1 u drzavi o kome niko ne govori niti shvata ozbiljnost situacije a iz ove tvoje poruke nemogu da procitam izmedju redova sta je pisac hteo da kaze KO TREBA DA SE HRANI I KOGA DA ZLOSTAVLJA SEKSUALNO cak sam na momente pomislio da nije neka poruka GEJ POPULACIJE ili je neka sala daj to cika Jole pojasni malo pa da nastavimo sa finom konverzacijom i srecni ti bozicni praznici i sve najlepse

Добро, проблем смо дефинисали, ајд' сад размишљања и предлози за решење. Најлакше је решавати са позиције власти па рецимо: "да сам на власти, овако би решио...".
Да поченм а ви наставите... да сам на власти увео би "Бећарски порез": -30% од прихода ко нема децу; -10% за једно дете; 0:0 за двоје; +10% за троје; +20% за 4+. Дечији додатак за сву децу, без обзира на висину прихода, за троје и више деце. Жена која има петоро, без обзира у селу или граду, може да не ради док најмлађе дете не постане пунолетно и за то време прима минималац и уплаћен стаж и осигурања.
Даље, забрана абортуса, осим из здравствених разлога, за све које имају мање од троје деце. Овај порез не би важио за националне мањине али би увео увећање пореза на имовину (у Србији) за дијаспору.

Da ima volje vlast bi nasla i nacina da pomogne mladima da osnivaju i sire porodice i ne bi bilo potrebe polemisati o tome ali posto ocigledno nema volje ni sluha neko mora postaviti pitanje makar i ovako.Takodje porazavajuce je sto ni jedna clanica foruma nije s nama podelila svoje misljenje

Nerazumem zasto je vlast kriva,bilo je i gorih vremena pa su nam pretci imali 4,5,6 i vise dece.Krivi smo sami jer uglavnom bi svi da imaju jedno ili nijedno dete a da se provode na zimovanjima i letovanjima.

............................... ...."да сам на власти, овако би решио..."....... Жена која има петоро, без обзира у селу или граду, може да не ради док најмлађе дете не постане пунолетно и за то време прима минималац и уплаћен стаж и осигурања.
.................................Овај порез не би важио за националне мањине али би увео увећање пореза на имовину (у Србији) за дијаспору.

Nesto nisam bas siguran da je ovo po ustavu :sta:

Sa druge strane ako zakon ( porez ) bude vazio za sve , onda ce od njega najvise koristi imati Albanke na Kosovu .

Malo-malo pa predstavnici vlasti i crkve koriste krilaticu " Kosovo je srce Srbije " ( pa sad nek vide kako da im plate )

Ipak je sustina problema opisana u jednoj recenici na prethodnoj strani . . .

Presek stanja u SRB na osnovu mog odeljenja (XIII Bg gimnazija): imamo 28g još niko nema dete, 1/3 u inostranstvu, još barem toliko bi zelelo da ode, većina onih koji su ostali živi sa roditeljima. Oni koji su zaposleni u Srb govore da je ključ njihovog zaposlenja poznastvo.

Poslednja izmena:
Goran G je sve lepo rekao, nek svako malo pogleda u svoj krevet i zapita se sta je radio i koliko dece ima i zasto. Svi se deklarativno slazu da su deca jedino sto ostaje iza coveka, jedino pravo bogatsvo, a ovamo sve momci i devojke bez dece. Kakve ima veze stanje u drzavi i materijalna situacija sa decom, ja sam licno decu pravio zato sto sam zeleo veliku porodicu i nisam nikad gledao na materijalno stanje za koje se svi hvataju, to se moze u trenutku promeniti i na bolje i na gore..
Mislim da je najveci problem u glavama i da primat odnosi samozivost, nece da se niko nicega odrekne zarad nikoga ( zene, muza il deteta) da * trpi * i da mu mladost prolazi i da nista nije *proziveo* itd slicne nebuloze

Nazad
Vrh