Kako povećati natalitet u Srbiji?!

Odg: Kako povecati natalitet ?

zcurcic je napisao(la):
za koliko godina cemo postati manjina u sopstvenoj drzavi
A ko smo to mi? Moj deda je u Srbiju dosao 45., a starosedeoci, drugih nacionalnosti su ovde dosta, dosta duze, tako da je to nasa zajednicka zemlja.

zcurcic je napisao(la):
ljudi ovo je balkan
Zasto se nesto lose ne bi menjalo?

zcurcic je napisao(la):
vode imamo u izobilju.
Ne bih rekao, imamo dovoljno, ali dokle dovoljno?

zcurcic je napisao(la):
ko ce da se bori za nasa ognjista, kada smo jedna od najstarijih nacija u evropi. kada bi krenuli ovi sa juga pojeli bi nas za dorucak.
Moje ognjiste je moja kuca, a zivim za porodicu, tako da znam kako cu je odbraniti.

zcurcic je napisao(la):
uglavnom odlaze oni najbolji kojima drzava ne pruza dovoljno dobre uslove za dalji napredak, za bolji zivot, za normalno odrastanje njihove buduce dece.
Po cemu su oni bolji od nas? To je jos jedna od zabluda.

milanso je napisao(la):
A ko smo to mi? Moj deda je u Srbiju dosao 45., a starosedeoci, drugih nacionalnosti su ovde dosta, dosta duze, tako da je to nasa zajednicka zemlja.
svaka evropska drzava pociva na preko 90% vecinskog naroda, jedino u srbiji srba ima 60tak procenata sa kosovom. nemam ja nista protiv ostalih nasih sugradjana, ali vec smo iskusili na svojoj kozi sta znaci kada neke manjine osete da su nadmocnije i samo nam parcaju zemlju. ipak sami smo sebi najveci neprijatelji, pa pored tolikih podela izmedju sebe, neprijatelji nam nisu ni potrebni.

milanso je napisao(la):
Zasto se nesto lose ne bi menjalo?

zato sto nema volje od strane nasih vlasti i politicara.

milanso je napisao(la):
Ne bih rekao, imamo dovoljno, ali dokle dovoljno?
imacemo dok ne prodamo ili ne zagadimo sve izvore. sve to zahvaljujuci sopstvenoj nebrizi.

milanso je napisao(la):
Moje ognjiste je moja kuca, a zivim za porodicu, tako da znam kako cu je odbraniti.
znam i ja kako cu svoje, ali kako cemo odbraniti sva napustena ognjista sirom srbije. niko nam ne moze tacno reci koliko se sela gasi godisnje u srbiji. imamo temu o tome i na ovom forumu.

milanso je napisao(la):
Po cemu su oni bolji od nas? To je jos jedna od zabluda.
ne mora da znaci da su bolji, ali odlaze jer tamo imaju sansu da se izbore svojim znanjem i radom za svoje bolje sutra, dok ovde bez veze i partije ne mozes prstom da mrdnes.
na ovo poslednje imam porodicni primer. moja sestra koja je zavrsila fiziku, pre dve godine, za sada radi kao nastavnik fizike na zameni. sada je odlucila da konkurise za postdiplomske studije u nemackoj. covek se bori dok ima snage, pa kad vidi da ne vredi onda trbuhom za kruhom, ili ti napolje iz srbije. ko je kriv, opet nasa vlast, a mi smo krivi sto su oni na vlasti i tako u krug.

@zcurcic to ognjiste je trebao braniti onaj ko je otisao od tamo. Da se razumemo, samo sam hteo reci da nemam nista veca prava na da ovu zemlju nazivam mojom, nego taj neko. Naravno da nije iskljucivo vlada kriva sto neko odlazi, ako je nekome novac najbitniji, neka ide, necemo ga zadrzavati. Velika vecina stanovnistva zivi mnogo gore nego sto zasluzuje, pa ipak ne odlazi.

Pozdrav milanso, podržavam. Čak šta više. :ppozdrav:
zcurcic takođe pozdrav ali neko je malo više lakom(bez ljutnje). ''Tamo gde mi je dobro tamo mi je otadžbina '' ovo će još malo postati naša narodna. Tu smo gde smo i nešto valja menjati. Vlast, vlast je onakva kakav je i narod.Takva nam je i politika o natalitetu. Koga od njih briga za nas :ppozdrav:

rebeljac je napisao(la):
Vlast, vlast je onakva kakav je i narod.Takva nam je i politika o natalitetu. Koga od njih briga za nas :ppozdrav:

Rebeljac, odlicno sroceno. Kad covek malo bolje razmisli, u pravu si ti, nije vlast kriva- njeni nosioci kroz istoriju pokazuju nameru da je zloupotrebe. Kriv je narod koji cuti i sve trpi jer ga nizasta nije briga. Sami smo sebi najveci krivci i neprijatelji. Jeste da nije odgovarajuca tema, ali sinoc sam gledao skup hrvatskih poljoprivrednika i divio se njihovoj organizovanosti i zajednistvu. Ali jedno mi je najvise skrenulo paznju- nisu upali u zamku i dozvolili da se njihov skup ispolitizuje. Znaci- nas interes, interes naroda, i nista preko toga. Ovde izgleda da nikoga nista ne interesuje, svima je predivno i svi su za status quo.
Pozdrav za tebe! :ppozdrav:

u budućnosti će prevladati kinezi (nažalost) jer mi sa našim natalitetom nemamo prostu reprodukciju

Pitali "turčina" šta ima reći posle 500 godina vladavine ovde kod nas u Srbiji. On se na to zamislio i gorko zaplakao pa zatim odgovorio.Pri kraju naše vladavine pokajali smo se što smo vladali toliko, nismo smeli ni kročiti u Srbiju, a kamo vladati, mi smo Srbe naučili sevdak i merak, a oni nas lopovluk i inat. Pa eto i mi se uinatili i nećemo da pravimo sirotinju. Neka se ovi penzioneri nažive kažu nemogu trpeti galamu, buku a pogotovo ako se njihov unuk rasplače noću u 1 ili 2 . Kažu stari ljudi njih treba slušati jer su oni mnogo, mnogo pametniji od nas mlade. ::samo bes::

to je krivo razmisljane u narodu stalno se nesto stiska sve neki k..... fali. a oni sto nemaju para zemlje i ostalih kapitalistickih pozuda imaju svoje petoro dece i oni su naj bogatiji na svetu.
a onaj gazda 100ha zemlje posvadjali se svi pokuci sin otiso u beograd tera kamion kod miska, beka ili nogog seronje vec mesto da je kuci i stanca decu. GASI TA SVETLA i ona SPANSKA sranja

Pozdrav svima! Evo ja i moja buduća supruga radimo na podizanju nataliteta! Nadam se da će uroditi plodom!!!

Ja sam ubedjan da ce i kod nas jednom stvari doci na svoje mesto i da ce svaka porodica imati po 2-3 deteta. Tek tada ce ova zemlja imati pravu buducnost. Pogledajte nase juzne komsije, oni znaju sta rade i rade to dobro, nema zemlje bez mladih ljudi. U krajnoj liniji nije ni vazno kako ce se ti ljudi zvati ili koje ce vere biti, bitno je da ih bude i da napreduju iz generacije u generaciju.

Ja bih voleo da se deca vise radaju.Ali ne mogu ja sam da podignem natalitet kad moji drugari i mog godista i stariji ,jos ni ne razmisljaju o tom pitanju. A i u danasnje vreme je to malo skupo.Svi parovi traze dobar posao i dobru platu pa tek onda razmisljaju o pravljnju dece,a dok se sve to sredi oni imaju po tridesetak godina ,pa onda cekaju jos malo i na kraju kad dodju do cetrdesetih onda ih deca ni ne zanimaju. Imati dete je jako lepo i mene sad nista nije tesko .
Zato drugari pravite decu da se podigne malo natalitet u nasoj zemlji :ppozdrav:

Velika je i nezapamćena sramota što država (i moja a i vaša a i susjedne) na sva usta mlate priču kako je natalitet bitan, kako se vode neke epske bitke pritiv bijele kuge, kako ovo, kako ono...

Maloprije gledam vijesti i čujem da će pelene za bebe da poskupe za još 10-15% a tome će se svakako pridružiti i sve ostalo. Pazite, mogu se koristiti i stare platnene pelene, svi mi stariji smo odrasli u takvima ali nije ni to rješenje jer su i sredstva za pranje strašno skupa (a biće i skuplja). Strašno me nervira sva ta šuplja priča o borbi protiv bijele kuge a u isto vrijeme i država i privatnici se ubiše od truda da što više oderu roditelje. Eto nedavno sam i sam dobio sina pa su mi iskustva baš svježa. Tokom trudnoće ljekari su svaki tren tražili ovo, pa ono, pa ta kontrola, pa ovi lijekovi (a trudnoće normalna, stabilna, i žena i beba zdravi, sve normala) al su nas prvo ljekari oderali kako god su mogli. Ajd došlo vrijeme za porodjaj, poslali je u bolnicu 15 dana prije vremena bez ikakvog razloga i tek tamo krene pljačka, te treba ovo kupiti,, te treba ono a o korupciji i traženju novca od strane ljekara i sestara da ne govorim. Kada je došao sam porodjaj morali smo kupiti gomilu nekog materijala jer to porodilište NEMA (?!?!) a posle porodjaja neće da donesui dijete dok ne daš novac svima redom. Posle, kada smo se uspjeli izvući iz kandži zdravstvenog (pljačkaškog) sistema (o nesposobnosti ljekara i sestara da se porodjaj izvede bez problema da i ne govorim, umalo nisam ostao i bez žene i bez djeteta!).

Zombi sve si u pravu.Pakovanje pelena jedinica sto kupim kosta valjda 1470 dinara,a to se potrosi vrlo brzo.Isto je i kod mene bilo.U pocetku smo isli na svakih mesec dana na pregled .a posle svake nedelje ali mi kad odemo oni kazu izvadi ovaj uzorak izvadi onaj uzorak....i to se pretvorilo u putovanje svaki dan do panceva.nekad na sat vremena a nekad samo na 5 minuta.i tako ja svaki dan predjem vise od 50 km samo zbog toga.doktorka nas salje u njenu privatnu ordinaciju ne znam zasto ali uzeli su pare ,taj isti da kazem prekled da mi je zena radila u bolnici tu gde smo isli svaki dan nebi kostalo nista.
A kad se porodila e onda pocinje.....kupuj sve za bolnicu jer oni tamo nemaju nista,pa kupuj za bebu sta treba........bilo je svasta.A trudnoca je bila sasvim uredu
I na kraju da kazem sto se tice papirologije koja treba da se spremi da bi se dete prijavilo i tu jos sta treba ,to je da se covek razboli koliko oni zezaju.Necu da nabrajam sve jer bi potrajalo a nije ni mesto tome u ovoj temi,hocu da kazem da im je trebalo u sudu 2 dana da overe jedno resenje i de god sam isao seve je trebalo po dva dana.
Ja kad sam zavrsio sve nisam mogao da verujem da je gotovo.

nisam pratio temu od pocetka ali znam jedan dobar recept a to je da uvedu redukcije struje. BTW u hrvatskoj je vec dugi niz godina natalitet u minusu tj. manje se radja nego sto umire od '91 samo je '96 i '97 bio pozitivan. jedini koji su u plusu u mojem kraju su "dimljeni" i to samo bajaši dok su lovari (lakatari) se i u tom pogledu asimilirali.

Kako moj deda reče danas je bar lako.Imaju sve pa što da se žene momci i udaju devojke.A mi smo kadgod jedva čekali da se oženimo da imamo svoju stvar. :haha:

Nazad
Vrh