milan sava
Novajlija
je li neko počeo sa prihranom,kad otprilike ide trifedner,jel se prska ili kap po kap.ima li koristi da sad stavim agril na jagodu,daliće agril ubrzati razvoj biljke
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
agril ce u svakom slucaju ubrzati rast .Najbolje je da stavis lukove pa preko njih agril , a mozes i onako da samo navuces va jagode,ali ovo prvo je bolje .Prihranu nisam jos pustao jer ne mogu ni uci u njivu od kisa.Samo par dana da se ustabili vrijeme pa krecem.Ja sam prosle godine stavljao agril na lubenicu i razlika je bila drasticna u odnosu gdje nisan stavljaoje li neko počeo sa prihranom,kad otprilike ide trifedner,jel se prska ili kap po kap.ima li koristi da sad stavim agril na jagodu,daliće agril ubrzati razvoj biljke
Ja u zadnje vrijeme sadim zivice golog korijena u stiropor.Kad zivic tek pusti korijen odsjecem ga i pikiram u kontejnere i u plastenik ,koji zasjenim ,jer budu velike temperature.Kad iznesem u njivu primanje je 100 procentno.Znaci,zivic se ne uzili u zemlju u jagodnjaku, korijeni su dugacki od 3 do 5,6,7 mm.Cak sam sadio i bez korijena ,mozda bude mala zilica i primi se.Ne znam koliko zivica mozes dobiti od tih 500 sadnica mada se tim bavim 30 godina.Druga stvar,nikad nisam sadio jagodu u proljece pa ne znam da li uopste mozes dobiti i jedan u julu mijesecuPozdrav svima.Hteo bih da posadim 500-600kom joly da napravim nesto kao rasadnik .Pa me interesuje koliko od prilike bih mogao da dobijem zelenih zivica u julu od te kolicine.
Ovo je neko bio gladan![]()
Ma, ovo je nešto jelo spolja.
Jel imas neku sliku sa zastitom za pumpom? Da vidim kako izgleda posto I mene to zanima. Krenula mi mnogo pirevina, pa moram totalom da nistim to.
Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока
nisam ja stavljao u plastenik zbog najlona vec da mogu staviti mrezu za zasjenu bez koje ne mozes uraditi to kako treba.....znaci najlon i ne stavljam ,jedino kad su lose vremenske prilike...mreza stiti supstrat od brzog susenja sto je za jagode katastrofalno i od jakog sunca...direktan uticaj sunca te mlade biljke ne mogu izdrzati niti da im supstrat bude suv i jednog trenutka...koji se zivic primio vidjeces sesnaestog dana od pikiranjaProsle godine sam pokusao isto tako da pikiram sadnice koje su tek pustile koren,stavljao sam ih u kontenere sa supstratom i peskom,ali nijedna se nije primila ne znam zasto bile su na otvorenom ne u plasteniku.Zato sad planiram da posadim na parceli tih 500kom.da probam ako mogu nesto da izvucem kako bih smanjio troskove jer treba da menjam trenutne koje su u trecoj godini a i prosirio bih malo.cisto da probam. svaki savet i misljenje mi je dobro doslo
izgleda da nije preporucljivo za jagode , a ima visestruka svojastva koja bi bila dobra za jagode....nisam koristio nikad ni cuo da neko koristi, a volio bih da moze...insekticid,akaricid i fungicid....bas bi bilo dobro da moze...mozda neko zna viseJel koristi neko plavo ulje posle ciscenja starog lisca?