Ivermektin kao lek protiv korone

U postkomunistickim pravoslavnim zemljama je veliki procenat adventista i formalnih vjernika u odnosu na vjernike . Najveci pad broja vjernika u istoriji za kratki period se desio u preiodu socijalizma , komunizma kako se vec pravilno zove
Totalno si u krivu , na zapadu se broj stanovnika duplirao od kada su crkve pravljene , a pola crkvi im je pozatvarano jer niko ne ide u njih.

Razboli se Kraljeviću Marko
od Kovida ,te bolesti teške
Siđe s'konja da ga ne zarazi
siđe s'Šarca pa nastavi peške
Ah moj Šarče: Ah moj verni druže
Jelt' ostalo IvermekAtina
Tih stari' parazit vitamina
Dag' sipam u čašu rujna vina
Dag' na pola-pola iskapimo
Ozdravimo i tu nema greške.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Људи, ево читам тај текст Радуловића и поново наилазим на фразу - "...За Ивермектин је 2015 уручена Нобелова награда за медицину...". Јесам ли ја луд када знам да је тај антипаразитик у употреби... па дуже од 2015? Има и више од десет година, можда и петнаест, када га је овдашњи ветеринарски техничар употребио за гадан случај шуге код мог пулина који никада није дао никоме да му приђе, па смо га изловљавали да га третирамо. Шта кој' мој понављају ту причу о добијању Нобелове награде 2015 за тај лек? Је л' то Нобелов комитет решио да исправи историјску неправду, па доделио награду леку који се појавио деценију или колико већ раније од те 2015.? Или су ови који пишу о томе малчице презупчили?

Је л'? А ја некако капирам да ако ја, који немам стоке осим два туцета кокица по авлији, знам за Ивермектин о-хо-хо година, кол'ко су релевантни ликови који тако могу да уверавају људе у корисност лека и против короне, а не могу да провере када се лек појавио, ко му је и да ли му је доделио неку тако познату награду као што је Нобелова. То ми дође као да има пуно поверење у мајстора да ми мења хилзне на мотору трактора, а не разликује ротациону од линијске ПВП.

Још новости из села: данас од короне у болници умрла бакица коју је крстио мој деда, после само седам дана боловања. Била је тешко покретна и, како се прича, вирус јој је пренео рођак клипан који је позитиван на корону. Све ми се чини да ће мој пос'о бити да јој у петак носим крс'.

Иначе, чујем (са извора, ако неко пита одакле) да је јуче свих двадесет тестираних мештана било позитивно. Пре неки дан, од петнаест позитивних из општине, тринаест је било из нашег села.

Poslednja izmena:
Ради се о примени у хуманој медицини. Иначе ивермектин је отрован за поједине животиње да се не би залетали и давали. Мачке скоро сигурно убија а за псе само ако је назначено у прескрипцији може се дати. За мачке је и јод смртоносан као и поједини антибиотици. Мали излет са теме али чисто информативно.

Zorge, ne zelim da polemisem s tobom.... poenta one objave je da je ivermektin po svim medijima zadnjih dana proglasen za drzavnog neprijatelja a lekari koji su ga preporucivali satanizovani...
Znam bar 50 ljudi koji su ga koristili i koji su zaglibili dobro... neki su upucivani i u bolnicu, posle 3 doze su se oporavili...
Sta je posredi tesko da mogu dati tacan odgovor ali da deluje - deluje

А зашто је битно када и ко је добио Нобелову награду? Да ли је то неки „аргумент против“...да се упропасти :) онај који то наводи...

Да ли је потребно неко време да се нешто провери и докаже у пракси (и помало унапреди и усаврши) или треба да се одмах тресне Нобелова награда чим неко напише неку сјајну претпоставку...па није то награда за младе таленте (добро, мало и јесте...понекада).

https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2015/summary/

https://ru.wikipedia.org/wiki/Ивермектин

https://en.wikipedia.org/wiki/Ivermectin

Поставио сам ове линкове јер се ту спомиње Нобелова награда...некако не верујем овима који мисле да су они открили Ивермектин пре пар деценија у својој авлији...:)

Poslednja izmena:
Људи, ево читам тај текст Радуловића и поново наилазим на фразу - "...За Ивермектин је 2015 уручена Нобелова награда за медицину...". Јесам ли ја луд када знам да је тај антипаразитик у употреби... па дуже од 2015? Има и више од десет година, можда и петнаест, када га је овдашњи ветеринарски техничар употребио за гадан случај шуге код мог пулина који никада није дао никоме да му приђе, па смо га изловљавали да га третирамо. Шта кој' мој понављају ту причу о добијању Нобелове награде 2015 за тај лек? Је л' то Нобелов комитет решио да исправи историјску неправду, па доделио награду леку који се појавио деценију или колико већ раније од те 2015.? Или су ови који пишу о томе малчице презупчили?

10:35 pa nadalje pogledaj.
Ne mogu sad da nađem ali postoji od 75' ali su ga ova dva naučnika uzela da na naučnoj tj medicinskoj osnovi objasne mehanizam delovanja i za to su 2015. dobili Nobelovu nagradu.

Nazad
Vrh