Надам се да ми нећете замерити кад већ Моми не замерате за исто
, што сам одвојио ову поруку...и пишем поруку за поруком...
@Зорге
Да то је добра фора то о
теоријама завере...завере (у смислу планираних подухвата) није било ни, нпр. када је неко на неки начин вратио Наполеона да би се после тога на берзанским шпекулацијама ненормално обогатио, ни 1929 када су срушили берзу у Њујорку (кажу да је између осталих присуствовао и Черчил...који је иначе пре тога био некакав борац против њих) и када је мала група људи преузела 30% богатства „јуесеј“...није било звере ни у кризи 2008...сви пропали, а познавалац стања је још тада представио графикон где сви бележе пад на берзама, а групација Goldman Sachs „расте к'о квасац“...ко ли је закувао пропаст берзе него они који извлаче корист...али је најбоље ударити на сва звона да је „крива криза“ (као криза је пала са Марса)...али одакле криза, ко је осмислио и ко је извукао корист...углавном се ћути.
Добро, да идемо на наше „приземне“ ствари (далеко смо ми од Goldman Sachs-а)
:
Теорија завере је и мом сину била када сам му годинама саветовао да загрева прехлађена места (како је бол човеков пријатељ, лако их нађе). Две године је скакао до плафона јер му предлажем **greška. Сада се плашим да му фен не остане укључен, када ради напољу цео дан и легне да спава...а згрева грудни кош или синусе...а сматрао је „теоријом“ завере...и да се чува дуготрајне снажне промаје...и то је теорија завере (медицина не признаје промају и расправљао сам се са младом докторком, пре око 10 година), али ко је проверио, зна да је то реална опасност по здравље.
Знаш, теорију завере сви доживљавамо на свој начин...када сам споменуо сина, да кажем да је он мени предлагао, још док је био клинац, да убризгам млаз алкохолног раствора прополиса изравно на крајнике. Сматрао сам да није нормалан. После пар година сам односио колегама прополис јер су ПРОВЕРИЛИ и делује одлично. Чим неко осети бол у грлу и да га мало „стежу“ плућа, одмах тражи да донесем...проверавали људи који пију...али баш пију ракију (и слично). Кажу да су мислили да је фора у алкохолу и да су закључили да није. Ето и мени је то била теорија завере, али чува здравље...
Ето, на основу оваквих ситница (не само ове две, много тога другог), дуго сам година проучавао у чему је смисао заразе...и закључио да много претерују...а потом и да лажу. Подвлачим да ми је јак основ био што се сличним стварима бавим у вези пчела и то јако дуго (добро, можда је то понекоме смешно јер видим зечиће који лакују подругљивим смајлићима, а прошле године се у...ли од мало кијавице и богу хвала, добро су – и да их подсетим ако им је можда то смешно, да Gregor Johann Mendel није од слона направио човека и тако „веџбао“ генетику него на обичном баштенском грашку...али је знао шта да прати и добро знао шта ради – био је јако образован).
Па ако је неко „мало читао“ (а ја јесам) и посматрао појаве онда зна и шта тражити по „интернетима“...или књигама...
Тако да, заобиђи ме са теоријама завере...успут, више верујем њима него званичним саопштењима у медијима...Да, и подсети се шта је на ту тему рекао Марк Твен (кажу да је то он рекао о новинама...ако читаш новине бићеш...итд).
Ако ти није тешко погледај видео који сам поставио пре пар дана...није теорија завере. Човек говори о томе како се ствара историја по својој мери (прилог је са РТС).
И да, занимљиво ми је да сам о Цинцарима прочитао баш у
теоријама завере...ту пише да нису били народ него организована скупина која прати караване и...тарифа је пет 5%. Онда једном приликом гледам Караван Милана Ковачевића и човек лепо каже да неки сматрају су име добили по изговору броја 5...што није по броју 7...на пример...