Ivermektin kao lek protiv korone

Na brzinu sam bacio pogled na ovu temu, vidim da je ista tematika kao i kad sam prošli put gledao. Znam da je ljudima zgodno da se nekom izjadaju o tome šta ih muči, da objasne zašto su antivakseri ili zašto su vakcinisani, da pričaju rekla kazala priče i slično.

Veoma je bitno samo da se ne daju glupi saveti ljudima ovde na forumu, jer postoji mogućnost da neko i posluša pa uradi glupost.

Nema na čemu Momo.Ima i video ispod teksta.Ali nema potrebe da se zamaraš čitanjem i gledanjem.Naslov sve govori.

Лепо је то што се бавиш „истраживачким“ радом
Ма јок, не бавим се ја нит' истраживачким, нит "истраживачким" радом, него, чекајући да од тебе најзад добијем одговор како спречити да нам свакодневно умире неколико десетина, а инфицира се неколико хиљада људи, доводим у сумњу твоје закључке о "шпанској грозници". Колико до јуче си тврдио да "шпанска грозница" није ни постојала као вирусно обољење, а да су те смрти приписане "шпанској грозници" у ствари последица употребе бојних отрова у Првом светском рату. Када сам покушао да ти укажем на то да број њених жртава далеко превазилази број оних који су били (и могли бити) под дејством бојних отрова, као и на територији немерљиво широј од оне на којој су ти отрови примењени, ти си се сетио теорија конспирације, свих болештина, глади и свега што је односило животе и током рата и после њега. Да ли си то хтео да напишеш да за све те смрти тадашњи људи нису знали да определе други разлог осим "тобожње шпанске грознице"?

И што је мени најзагонетније, из неког разлога пишеш о томе као да сам ја у својим претходним коментарима одрицао постојање других болештина, глади, услова живота које су тада косиле људе. Стављаш у моја уста речи које нисам рекао... и онда то се својски трудиш да оповргнеш.... то што нисам рекао! Аман-заман! Читам то што си напис'о, мислим се и не знам шта би те пит'о осим - "'Еси ми добар!?" И онда дође твој бисер "Такође закључујем из твог писања да је рат срећа за обичан народ и да епидемије настају потпуно ван ратних збивања. Јесте, тако је... " Без обзира на то да ти можда имаш крајње неординарно поимање семантике, синтаксе, прагматике, па и семиотике, из мог писања ти тако нешто не можеш да закључиш.

Да, занимљива је и она реченица, па и читав текст из "Времена“ за кога си линк оставио, али за ову дискусију коју (покушавамо да) водимо, и реченица која је прва следећа после те коју си цитирао: "Pred proboj fronta, kad je sanitet savladao stare epidemije, srpsku vojsku je zahvatila epidemija španske groznice". Аутор текста сигурно то није написао јер му се чинило да је то тако било, већ је читао неке материјале из тог времена. Ту се помињу и друге болештине са којима се борила српска санитетска служба у то време – маларија, дифтерија, тифус... Па сад, како ја видим, макар само на примеру Србије, постоје два момента који доводе у сумњу твоје тврдње о "шпанској грозници": први је да су тадашњи српски лекари успевали да идентификују различите болести и да су поред свих њих, идентификовали и ту нову болест, различиту од оних њима до тада познатих, а други моменат је да је чињеница, понављам, да Немци, Аустро-Угари и Бугари нису користили бојне отрове против српске војске, оне за које ти тврдиш да су узрок смрти приписаним "шпанској грозници".

Што се тиче Индуса и корупције политичке научне елите, не верујем да је тако као што тврдиш..... већ да је дупло горе. Ал' не да верујем, већ очекујем да би се десило по закон вероватноће, да би се од милијарде Индуса нашло барем туце компетентних људи који би доказали и и те објавили оно што ти тврдиш – да су Британци под формом "шпанске грознице" заташкали смрт милиона Индуса. И знаш шта - до сада изгледа да се нико није појавио са тврдњама какве су твоје.

А назвати оног Таубенбергера дилетантом, пацером и нестручним, човека који је радио у Институту за патологију при америчке војног медицинског центра "Волтер Рид" у Бетезди, болнице које лечи 'мерканске председнике, и поред анимозитета већине нас према било чиме што има везе са америчким естаблишментом, је најблаже речено некоректно. Штагод он радио у својој каријери, свиђало се то нама или не, он је ипак компетентнији у свом послу од тога, не треба да се осетиш увређеним, колико ти можеш да будеш компетентан у оцени његовог рада овако на даљину. Да јеси, одавно би те безецов'о и не би пушт'о Кохов институт. Или ако заиста јеси, де напиши студију са оповргавањем те приче око "шпанске грознице" коју су нам преставили и објави је у "Ланцету" или којој већ стручној публикацији. Барем толико дугујеш човечанству. Ово твоје пискарање на озбиљне теме на неком пољпривредном форуму је јалова работа – нит' тако нешто можеш да промениш, нит' смо ми аудиторијум који може све да схвати ако нам не поједноставиш.

Када си ме питао где сам и када служио војску, хтедох да ти из зајебанције напишем да је то било у Јединици 731, ал' да би те одобровољио да, после моје, ево већ четврте молбе, одговориш на питање како да спречимо у Србији да нам свакодневно умиру неколико десетина, а инфицира и на неко време из строја избаци више хиљада људи, написаћу ти да сам у септембру '93. био послат у 135. нтц на обуку за ВЕС 12101, а после прекомандован у 51. мбр.

Успут... Поменуо сам пре неколико дана да је од короне умрла старија сеста мајчине другарице, а да је њен муж на респиратору... Жену нису ни сахранили, а умро је и тај човек..... као и чикица из села од кога сам куповао расад парадајза. Чујем да је и његова жена, Македонка, која је толико ћеретала на македонском док ми је бирала расад, да је ништа нисам разумео, у тешком стању. Обзиром да је болешљива, само чудо може да помогне.

Тешко да ће ова корона, кад (и ако) једном престане, већини нас да остане запамћена само као некакав вирус налик грипу....

Jbg u maju kad sam se vakcinisao to je bilo iz straha od korone verovanja da ce me vakcina zastiti i da izbegnem probleme oko zabrana kretanja itd ,a sad posle par meseci svega i svacega osnovni razlog primanja trece doze je da me ne bi zajebavali oko odlaska u banku itd

Pre 10 dana primio sam od sezonskog gripa , sutra dan posle vakcine dobio sam blagu temperaturu i kao simulacija gripa uvece bol u misicima ,glavobolja ali sutra ujutru kao da nista nije bilo.Spricam se vakcinama jer nema ko da me zameni svaku jebenu gripu vucem po mesec dana na nogama urnise me.

@Зорге
Одавно поједностављујем али то не допире до вашег ума епидемије постоје али да би се испољиле потребни су НЕПОВОЉНИ услови који, ослабе људски организам. При томе не подразумевам епидемије као што је ова медијска епидемија...где је чињеница да су многи изгубили живот сумњивим медицинским приступом или епидемија Шпанског грипа који је чији је изазивач „реконструисан“ за ситуације сличне овој (сејање панике и страха – видели смо пробу 2009-те године).

Ударне реченица на коју си се упецао, а у линкованом тексту је само ЈЕДНА реченица. Зашто аутор текста није мало опширније то разрадио и како то да су после Шпанске грознице Срби стигли до севера Словеније и Војводине..како после толико смртоносне заразе?

"Pred proboj fronta, kad je sanitet savladao stare epidemije, srpsku vojsku je zahvatila epidemija španske groznice"

Још једном мало боље прочитај цео текст и обрати пажњу (ко зна који пут понављам на ) на УСЛОВЕ при којима се зараза испољава https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1139699...то је суштина што сам препоручио текст.

Где си то прочитао да оспоравам стручност Таубенбергера. Мени је сумњива стручна работа коју он ради за нечији финансијски интерес. Као јако стручан за тај посао је требао одбити рад на крпљењу нечега по ЗАМИШЉЕНОМ МОДЕЛУ. Када си навео да ја објавим нешто (током целог текста се држиш општих делова и повремено убачених „доскочица“ са намером омаловажавања) кажеш да ЈА нешто објавим... Таубенбергеру су Nature (journal) одбили рад на ту тему јер су људи уочили да нема везе са животом...После то иде „подмазивањем“ јер људи који имају интерес не раде данас за сутра, него дугорочно планирају (сети се „страшног“ грипа 2009-те који је по њиховој замисли побио стотине милиона...а није ни почео).

Такве радове оберучке прихвата „међународна стручна јавност“ (обилно и масовно корумпирана). Други радови се баце у страну и не постоје...као пример може бити рад Проф. др. Јована Ђурића из области физике и његов рад је скрајнут јер се коси са радовима Алберта Ајнштајна (због тога је стављен на листу 7000 антисемита...какве везе то има са науком и оспоравањем „научне“ тврдње). Због наведеног антисемитизма Нобелов комитет је одбио и да прочита рад Јована Ђурића...одбачен је тек тако...због антисемитизма...

Да би се то упоредило, можеш ли набројати неке изуме Алберта Ајнштајна који се данас широко примењују на општу корист и неке изуме Николе Тесле (који се „симболично примењују“). И Тесла и Ајнштајн нису били у некој „љубави“ (нису се подносили) јер је Тесла оспоравао трућање без доказа, односно опита (експеримента)...зато је Ајнштајн заједљиво рекао да питају Теслу ко је најпаметнији човек на свету (мислим да је то по добијању Нобелове награде...успут не знам да ли Тесла добио...када су га новинари питали шта мисли ко је најпаметнији на свету...добио је најпрестижнију награду за шта корисно???).

Овакве примере морам навести да видиш како нестају научни радови који се противе интересним „научним“ радовима.

ПС

Да се не изгуби суштина у објашњавању зашто и како схватам неке ствари, поновићу

А) болест се испољи када се створе УСЛОВИ односно када организам ослаби да га инфекција савлада. На ширем плану (епидемија) се испољава јер су животни услови заједнице ужасно лоши

Б) У ратним условима је потпуно уобичајено да владају заразе и нису изазване никаквим вирусом, него општим УСЛОВИМА у којим људи живе (то су бактеријске инфекције).

В) Болест не настаје тако што некакав вирус уђе и зарази организам. Људи су непрекидно под утицајем микроорганизама који продиру у људски организам. О одбрани „помажу“ и бактерије које живе у људском организму, јер је то и њихова „територија“. Када се стекну УСЛОВИ долази до слабљења организма и испољи се инфекција...нажалост до слабљења организма и поспешивања инфекције врло често долази услед претеране примене лекова.

Г) Прилично важно у нашим расправама (покушају да разумемо и да се одупремо догађајима), користиш поређења и искуства а мање се позивај на „међународну стручну јавност“...видели смо колико је та јавност стручна и објективна...нпр на Косову...и ту је наука у питању: међународна правна наука која је бачена под тепих...или у Сирији када је „стручна међународна јавност“ доказивала примену бојних отрова). Много ствари треба погледати уз познавање повесних догађаја (и History су преобликовали по сопственим интересима) и финансијских интереса разних кланова (није ту само фармацеутска братија, него је то много шире и тежи потпуној превласти...што није никаква фраза...“стручна међународна јавност“ ће то свакако стрпати теорије завере...иако повест каже да није тако, јер у доба Наполеона знамо ко се и како обогатио, после велике кризе 1929 исто знамо ко се много обогатио...и није се нико теоретски обогатио него стварно...преварама).

Д) Молим те да изоставиш поштапалице да је ово пољопривредни форум и да нико ништа не разуме (и као невешто убациш како идеш да вадиш шаргарепу и ореш). То је у циљу стицања наклоности јер је ово...пољопривредни форум (а мене ће да „испљују“ и исмеју јер не идем да орем). А ја видим да су људи образовани, да говоре стране језике (ево, нпр. Мома линкује стране изворе на енглеском језику). Тако да мислим да није тешко схватити да организам ослаби због одређених НЕПОВОЉНИХ УСЛОВА и да је подложан инфекцији. Шта је ту нејасно?

Poslednja izmena:
@Зорге

Како мислиш да ја препоручим мере за спречавање заразе. Одавно сам писао како се ја понашам при јаким (или слабим) прехладама и нападом микроорганизама који увек постоји. С обзиром да си показао добро познавање ствари, милим и да си упознат са законом и ово се зове "ваћарење" (у смислу подмуклог навођења да се можда закон прекрши).

Ако мислиш да некоме препоручујем, ту си се мало зајебо'о. Па један лажов је већ написао како ја лечим људе по форуму. Још прошле године сам написао да знам да је то законски кажњиво. Мислиш ли да ми је пажња попустила...а ево имаш поновно упозорење администратора форума да се може износити своје мишљење, али не препоручивати лечење (ало, друже Зорге, законски је кажњиво...иако ми се чини да имаш мишљење да нисам „здрав у главу“... процењујем на основу овог твог: „...не знам шта би те пит'о осим - "'Еси ми добар!?"...наравно да знам да није у реду, али бих ја тебе исто питао...у смислу јеси ли заборавио 2009 годину и медијску халабуку...сад исправљају грешку, али мора бити страдалих да би то успело).

А наравно ја нисам у рангу Вучића, Вулина ДКТ (није хибрид кукуруза) и „првоборца и народног хероја“ дркона. Ви који их подржавате, подржавајте их и даље. Мада би било боље да прочиташ да сам слично (или исто) писао и прошле године, а и сада (посредно) да се смањи „бука“ која траје у медијима и шири страх и панику...као прва и основна мера…што је немогуће, јер пропада велика зарада из овог зла и општа замисао (преузимање вредности...инфлација и то прикривена инфлација се разбуктава...то су људи на овом форуму врло добро уочили...не они лаковерни који гледају „курс“ евра...него посматрају дивљање цена и неке догађаје).

ПС

Да би смо избегли „наркомански“ :) приступ (оно када је купио на попусту...касирки попустила пажња:)...и наравно, схвати ово у смислу шале, нисам мислио да те "етикетирам") треба избећи то „махање марамом“ испред очију (да се ја...или неко други истрчи са предлозима за јавност и дође под удар закона). Мени пажња није попустила и кад већ питаш "'Еси ми добар!?" хвала на питању много добро (у смислу заразе...ето, не чувам се уопште...мислим по питању да ми вирус „не уђе у нос“, а жив и здрав...и нисам страшљив, што је врло битно у овом лудилу)... Ако људи пишу своје искуство, то је друго.

Иначе, чувати се значи ово (избећи "ношење болести на ногама") извини колега што те цитирам, намера је најбоља:

Pre 10 dana primio sam od sezonskog gripa , sutra dan posle vakcine dobio sam blagu temperaturu i kao simulacija gripa uvece bol u misicima ,glavobolja ali sutra ujutru kao da nista nije bilo.Spricam se vakcinama jer nema ko da me zameni svaku jebenu gripu vucem po mesec dana na nogama urnise me.
То је опасно јер може имати опаке последице (нарочито сада ако неко допадне стручњацима у руке а није „иглаш“). Е тога се треба чувати: да се организам толико ослаби...а и да се не иде на ноге стручњацима...ко зна шта лоше од тога испадне: накљукају људе силним производима фармацеута и после „кеса на главу“ (кисеоник и респиратор), да изнуде кајање што се није бо (отегнуто о)...потом следи нека другачија кеса...нажалост...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh