@drsole
Морам чим пре да ти одговорим, да ти не остане утисак кога свакако нисам хтео да оставим – да желим да те навучем на танак лед. Желим да ти се извиним због мог инсистирања, обзиром на ставове које си износио на форуму у вези ове епидемије, да нам даш неки свој конкретни план за спречавање оволике смртности и заражавања короном код нас. Да, у праву си када подсећаш да је држава решила да ућутка којекаква алтернативна решења која јој отежавају спровођење епидемиолоших мера и додатно слуђују одавно слуђен народ. Због тога те о неком твом плану више нећу питати – није ми циљ ни план да ти неки лик из које већ државне институције накачи на врат.
Али оно због чега ти се нећу извињавати је је ситно подјебавање, омаловажавање и терање да своје резулате поделиш са светом. Циљ ми је био да те испровоцирам да најзад изађеш испред нас са својим планом црно на бело, али као што сам малочас написао- схватам да је моје инсистирање на томе и твој одговор може да те изложи непријатностима. Ал' ако негде по свету приметиш да је примењено нешто што би и ти сам применио у борби против епидемије, немој да се устручаваш да нам укажеш на то.
Ал' да не помислиш да сам спреман да се безрезервно сложим са свиме што тврдиш и о корони и чега смо се већ дотицали у дискусији – заиста нећу, поготово што исувише често у твом писању препознајем општа места теоретичара завера: тајни планови, заташкавање, зли Јевреји, спиновање, корупција на највишим нивоима, препоставке ове, претпоставке оне, натегнути закључци, тражење скривеног мотива у свему...
Изуме Ајнштајна не могу да ти набројим јер физичари даааалеко нису моје поље интересовања, мада мислим да Ајнштајн и није изумитељ per se, баш као и гомила других научника, нпр. на памет ми пада Циолковски - ни он није изумео неку ствар која се користи. Да си ме питао да ти набројим шта су изуми људи типа Сева, Намбуа, Коробова, Форгримлера, Гала, Холека, Мадсена и десетине њихових колега – ту бих могао свашта да ти испричам. Јасно ти је да говорим о конструкторима оружја? Што кажу – свакоме своје.
А ти заиста мислиш да сам ономад "невешто убацио" да идем да вадим зелен и орем са некаквом намером стицања наклоности? Немо' да ме заХебаваш! Ја сам јуче, када сам начукао тих неколико пасуса свог поста, заиста имао посла у башти иза другог дворишта. Ово је више за тему "Шта сте данас радили", али ипак...
Изашао у башту око десет са колицима и лопатом и вадио зелен до око поднева, а истовремено одлазио на сваки фртаља сата да заменим празне за пуне канистере из којих сам цревом танковао тракторе. После тога сам замотао и унео траке за заливање које сам дан раније извукао из баште. Онда сам малим трактором, за кога је од прошлонедељног дрљана посејане пшенице остала закачена дрљача, ушао у башту и тамо где ми неће сметати, повукао дан раније посечене стабљике парадајза које сам исекао вадећи из баште тачке, фолију и поменуте траке за заливање. После тога сам откачио дрљачу и се рвао са малим плугом док сам га ручно извукао из гараже, јер ми унапред није допао алгоритам: закачи приколицу (са ђубривом у њој) – извуци приколицу – откачи приколицу - закачи плуг – извуци плуг и ори башту – увуци плуг – откачи плуг – закачи приколицу - увуци приколицу – откачи приколицу – упаркирај трактор.
Почео сам са орањем око један-пола два и на пола посла отишао на ручак. После ручка сам отишао прво да упалим грејање, па наставио орање. Чим сам поорао, откачио сам плуг испред гараже и закачио сетвоспремач, да спремим две ширине сетоспремача за сејање лука. И после четири прохода нисам добио земљу погодну за сејање лука - бусаво. И тако негде око четири-пола пет, када сам све спаковао где је требало, ушао сам унутра фрустриран због лоше припремљене земље за лук. Додуше, не једим се пуно - мој комшија вазда ландара по селу трактором и фрезом, па ћу га неки дан преусмерити да код мене у башти направи један круг...
И онда можеш да ме разумеш зашто уморан и помало фрустриран нисам имао воље да ти одговорим исте вечери, поготово када ме је сачекало твоје крајње тупаво "Такође закључујем из твог писања да је рат срећа за обичан народ... " и још којекаве ироничне опаске на нешто чега се нисам дотицао, а ти ми то ипак ставио у уста. Е баш у том моменту сам помислио да ниси "здрав у главу" (или како рече мој рођак из Зрењанина – да ти је "спао ланац"; нема на чему, израз користи по нахођењу) и запитао се да л' си добро.
На крају, хоћу да ти дам замерку на нешто што си у дискусији самном написао поменувши Вучића, Вулина и Кона. Написао си "Ви који их подржавате, подржавајте их и даље". Шта те је дођавола навело да све са којима не делиш мишљење, ставиш у исти кош? То ти је тако погрешан закључак.
Meni kako su ugradili taj cip ne smem da udjem u zlatarsku radnju sve se polepi za mene.
Брате, већ видим како изгледаш чим крочиш у златару.