Ivermektin kao lek protiv korone

Ovo je sve osetljiva tema, uglavnom ljude koji preporučuju alternativne (glupe ) lekove, ako poslušate i nešto se desi, treba vaša familija da ih tuži i traži nadohnadu štete. Znači ako vam neko kaže da trebate uzimati lek za svinje da bi se izlečili, zabeležite na papir ko vam je to rekao i gde ste pročitali, da se zna posle kako ste se zeznuli.

U ovoj temi dosta ljudi to preporučuje ili objašnjava kao nije registovano, ali ako može i slično. Najbolje je ne biti glup.

Konkretno moj savet kao vlasnika ovog foruma jeste da slušate lekare, a ne da postupate prema uputstvima koje pročitate na Internetu.
Pa hvala ti lepo prijatelju što si me okarakterisao da sam glup. Glup možda i jesam ali sam dovoljno pametan da uzmem lek koji je prošao do sada kroz 3 milijarde ljudi a i dovoljno sam glup da NE uzmem, ne ili malo proverenu vakcinu protiv kovida.Ako ništa drugo bar sam isterao gliste iz creva.A i kolega iz nekog posta kaže da nije registrovan u EU, pa glupi Česi su ga registrovali.

Чујем јутрос да је умро један тип из села, осамдесет и неког годишта,здрав и прав. Наводно, прилегао јер се лоше осећао, њему све горе позваше хитну и до Панчева умро. Тест на корону позитиван. Сазнаћемо у неко доба шта се догодило са човеком. Какогод било, штета за младог човека.

Док се коментарисао тај случај, чуо сам и да је једна витална бакица из улице, отишла код ћерке у НС, зарадила корону, послата у болницу и тамо умрла, а ћерка завршила на респиратору.

Или пример познаника, годину старијег од мене, кога сам пре неки дан срео на силосу, а виђам га доста ретко јер нам се баш не укрштају путеви. Видим га онако бледуњавог из исцеђеног да је дошао аутом да преда кукуруз кога му је довукао други човек. Осим оног "Па где си ти, сто година....", пита га тип са силоса како му је сад, јер је прележао корону. Овај сам за себе каже "Побег'о сам са лопате..." - ето како се њему заломило да га потрефи "болест као обичан грип".

Znaci ako se nekom nedaj boze desi od 1, 2, 3.... doze vakcine a na to ih je nagovorio vucic, dr kon ili goran vesic koji neprestano o tome pricaju na tv , da ih komotno tuzi?
E za to niko ne odgovara.Okomili su se na Nestorovića što je spustio na zemlju onog pedijatra iz Zrenjanina.Pedijatar nije ništa drugo znao sem da se treba vakcinisati.Slažem se ja i sa ovima što zagovaraju vakcinaciju ali nije jedini argument reći da se treba vakcinisati.To je pilo vodu na početku vakcinacije,sada više ne.Zašto-to procenite sami.
Ovo je sve osetljiva tema, uglavnom ljude koji preporučuju alternativne (glupe ) lekove, ako poslušate i nešto se desi, treba vaša familija da ih tuži i traži nadohnadu štete. Znači ako vam neko kaže da trebate uzimati lek za svinje da bi se izlečili, zabeležite na papir ko vam je to rekao i gde ste pročitali, da se zna posle kako ste se zeznuli.

U ovoj temi dosta ljudi to preporučuje ili objašnjava kao nije registovano, ali ako može i slično. Najbolje je ne biti glup.

Konkretno moj savet kao vlasnika ovog foruma jeste da slušate lekare, a ne da postupate prema uputstvima koje pročitate na Internetu.
Ja bih se složio sa tobom ako bi to važilo za sve pa i za one koji su govorili o punjenju svih grobnih lokacija,o pikovima,talasima,sojevima nazvanim Grčkom azbukom.Mnogo veću štetu su izazvali ovi drugi.S tom razlikom što ovi drugi iskaču iz televizora,frižidera,šporeta....Promenuli su 12 protokola (koji je pravi)-znači da ostali nisu dobri.Napravi anketu,koliko ljudi pije taj lek za ovce i iznenadićeš se koliko ih malo ima.Nestorović je pričao i o leku protiv malarije koji je bio u protokolu pa izbačen.
Sad se vraćamo na ono-da je Nestorović rekao da se skače u bunar,da treba skakati.Malo mi je čudan ovaj tvoj post,bez ikakve ljutnje.Neka svako veruje u šta hoće.
Alternativne ili prirodne medicine je bilo i pre početka sadašnje medicine.Mnogi je koriste pa sigurno i ti i ja i svi na ovom forumu.Pa zar se lekovi ne prave baš na bazi nekih prirodnih sastojaka..Ja ću navesti još 2 masti koje mogu da koriste ljudi a koristi se na životinjama:Kamfor i cink vitaminska.Konjsku mast mnogi koriste a u sebi ima kamfora.Čega ima tu lošeg da bi nekog razapinjali.Mojoj pokojnoj majci su dali 2 leka sa istim sastavom i završila u bolnici.I krivac i dalje radi.Nikom ništa.

Najsmesniji virus u istoriji covecanstva....
I Najsmesniji doktor....Trenutno.
Virus koji svaki dan odnese autobus nasih sugradjana,poznanika,rodbine...
Virus koji posredno odnese bar jos 2 autobusa nasih zemljaka,svaki dan,koji zbog glupog naroda ,koji ne veruju u isti virus,zarazi se,pa blokira zdravstveni sistem...
Objasnjenja i sukoba nikad dosta.
Nazalost.Takvi smo.Uglavnom glupi,misleci da smo pametni.
Prvi u evropi po stopi zarazenoati na 1 mill.

Zar zaista mislite da su druge nacije glupe,a mi nebeski narod.
Srbija ima 50% stanovnistva sa zavrsenom samo osnovnom skolom.A i od skole,videlo samo odmora.
Svako kroji svoju sudbinu,ALI,VELIKO ALI,dok ne ugrozava moju.

Polako se mijenja misljenje o koroni ovde na ovom forumu u odnosu na proslu godinu tako da je sad prosjecan stav ,ovde na forumu mnogo drugaciji .

Eeee odavno nisam video da je neko svoj sopstveni narod uspeo da ispuljuje i izvredja kao sasha015 i to u par postova, pa ako ovo sami za sebe pisemo sta od drugih da ocekujemo.
Evo cisto da napisem neku rec, ja sam taj glupi Srbin koji veruje da korona virus postoji, u Nestorovica se ne kunem al ga smatram pametnim covekom, daleko pametnijim od one bande okupljene oko rezima.
Vakcinisao se nisam i smatram vakcinu velikom budalastinom i uopste zbog toga ne mislim da sam glup.
Svako ima pravo na svoje misljenje i da radi kako misli da je najpametnije.
Vi predpostavljam da ste se vakcinicali, znaci sta, mi zarazni bez vakcine nemozemo da vam naudimo,cemu onda vredjanje i omalovazavanje.

Небојша немој да те чуди јер је човек са вероватно огромним животним искуством (вероватно има најмање 60-70 година и почео је да испољава знаке мудрости – што је одлика коју стиче образован човек, зрелим годинама)...Тиме је, верујем, „квалификован“ да тако оцењује српски н народ.

Мада сам врло сумњичав да неко стекне високо образовање, а пре свега велико знање за само 11 година (и уз то постане и мудар).

Сетимо се само ове приступне беседе (успут сам замолио ученика другог разреда основне школе да процени писменост дотичне „беседе“ односно особе која је изрекла „беседу“):

Pozdrav svima,ja sam sasha iz Sabca.Ovde sam vise edukativno .Da nuacim nesto i da pomognem ponekim savetom ocu u penziji koji se pomalo zanima tovom pilica i kokama nosliljkama.
Каже дете да овако нешто: „Дотле још нисмо стигли“.🤪 Значи... високо образовање (које високо...превисоко)!🤣

И тај и такав (вероватно странац са одређеним задатком јер име sasha како се представио, није српско име), нашао је да је „квалификован“ да осењује ово (мислим на постигнуће дотичног доктора и...професора...па и народа што испада као „колатерална штета“):
Бранимир Несторовић (Београд, 16. децембар 1954) српски је педијатар, пнеумолог и алерголог, редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Београду у пензији и бивши начелник Службе пулмологије и алергологије Универзитетске дечје клинике
За додатак мудрости предлажем ово (не предлажем без везе, јер се не пише из ШаБца него из Шапца):

http://www.rasen.rs/2016/09/zavestanje-stefana-nemanje-o-jeziku-mile-medic/#.YV2ts9VBzIU

И додао бих да се животна мудрост и образовање не стиче „испред задруге“, све испијајући пиво, него се мало и прочита (понешто, па и мало више, ако треба), али не „иформер“...Ту се стиче мудрост где се знање стисне у једну просту реченицу, примерену „узрасту“.

Poslednja izmena:
Komšinica,vakcinisana,zaražena.Ona i deca u karantin.Suprug nije u karantinu jer je primio sve 3 doze.Da li je ovo rebus za pametne ili glupe.

Eeee odavno nisam video da je neko svoj sopstveni narod uspeo da ispuljuje i izvredja kao sasha015 i to u par postova, pa ako ovo sami za sebe pisemo sta od drugih da ocekujemo.
Evo cisto da napisem neku rec, ja sam taj glupi Srbin koji veruje da korona virus postoji, u Nestorovica se ne kunem al ga smatram pametnim covekom, daleko pametnijim od one bande okupljene oko rezima.
Vakcinisao se nisam i smatram vakcinu velikom budalastinom i uopste zbog toga ne mislim da sam glup.
Svako ima pravo na svoje misljenje i da radi kako misli da je najpametnije.
Vi predpostavljam da ste se vakcinicali, znaci sta, mi zarazni bez vakcine nemozemo da vam naudimo,cemu onda vredjanje i omalovazavanje.
Istog sam stava,samo bih dodao pored toga da virus postoji i postoje među nama od postanka ćovečanstva ali je sve prenaduvano_Ovo prenaduvano mnogi ne mogu da shvate ili tumače na neki poseban način.Sve će vreme pokazati.

Znaci ako se nekom nedaj boze desi od 1, 2, 3.... doze vakcine a na to ih je nagovorio vucic, dr kon ili goran vesic koji neprestano o tome pricaju na tv , da ih komotno tuzi?
Ма нема тужбе (мислим, нема основа) јер следи четврта, пета, шеста (па онда н-та) доза (да би било учинковито:) овако са две-три, не иде бато: замисли да си запатио онај тип М вируса, који ти је претио...ономад када си терао мопед...одатле назив М тип по мопеду, а то је много "даље" од делта соја).Δ...па после 8 места М...

Meni je malo naivno ovakvo rezonovanje .
Imamo pošast planetarnih razmera , imamo lek koji je zaustavio pandemiju u Indiji sa 1 350 000 000 stanovnika ( bar tako tvrdi onaj večito neobrijani doktor ) i da NIKO više u svetu to ne počne ozbiljno da razmatra pa ni ovaj naš surtuk . Bas jutros se pohvalio ( surtuk ) kako je nabavio vise hiljada doza nekog leka koji opet Kosta 5 000 evrica a na drugoj strani imao je medikamenata koji su odlicni i to po 50 - ak centi....
Ова цена од 5000 еврића је „разумна“ јер је чак и ИМТ већи (ИМТ: инмл' мене ту). И сви срећни, лова само капље. А, „научно“ је доказано да болест неће на велике паре. Earvin Johnson Jr. (звани Меџик) је „живи доказ“ те научне теорије. Човек има AIDS „100 година“ и опет жив и здрав.

Poslednja izmena:
#drsole
Ako si mi rekao.
Verovatno si se prepoznao u mojoj "besedi".
Ostavljas utisak tipicnog zatucanog antivaksera.
Vredjanje,pozivanje na titule,edukaciju,velicanje Nestorovica....
Podcenjivanje,trazenje gramatckih nepravilnosti na internet forumu,posvecenom poljoprivredi....

Jel si vakcinisan ili se spricas ivermektinom?

@sasha
Типично са за слабо образоване је да пљују оне који су бољи од њих. Хтео сам само да упоредим колико је неко, ко изгледа ништа у животу није прочитао, храбар да омаловажава особу са академским образовањем.

Одбрамбени механизам је управо овакав, како си сада наставио да се батргаш...и ти вређаш. Ја сам само препознао да је 2-3 реченице (две су просте по дефиницији, а још простије по садржају), написано много "умно". Ако је теби увреда што ниси довољно (тачније, недовољно) писмен, па промени то, а не да то омаловажаваш. Значи, није то тражење ситница. Дубоко анализирај своју „приступну беседу“ и имаћеш шта да закључиш.

Едукацију нисам споменуо (јер ми се с.ре када неко спомене ту туђицу иако разумем да је давање значаја самом себи, мада сматрам да је одраз простоте јер има српских речи у том значењу). Та реч може значити и да си се пријаво на форум да учиш оца како се праве деца:)...или још горе да васпитаваш оца. Превише самоуверено, нема шта...

ПС

Јесам се препознао, као што видиш не умем да пишем, ништа никада нисам читао (ти на сву срећу јеси, па се види)...

Нисам никакав антиваксер (не знам шта је то). То што се нисам вакцинисао, значи да се не бојим телевизора ни „иформера“. То је мој став. Ко хоће, може да се вакцинише, ствар личног избора.

Твоје питање у последњој реченици је само мали прилог твојој „биографији“ која је „компатибилна“ оној приступној беседи...уз пут да напоменем, да не волим лажове који измишљају јер нисам тражио случајне омашке него сам запазио очигледну неписменост и као такав нападаш доктора и професора. „Задругар“ по образовању увек то чини.

Против вируса се не користи ни један лек...колико ја знам.

Poslednja izmena:
Što mi ovaj način ophođenja zvuči poznato.Da li se time ističe svoja inteligencija ili ponižavanje sagovornika.
#drsole
Ako si mi rekao.
Verovatno si se prepoznao u mojoj "besedi".
Ostavljas utisak tipicnog zatucanog antivaksera.
Vredjanje,pozivanje na titule,edukaciju,velicanje Nestorovica....
Podcenjivanje,trazenje gramatckih nepravilnosti na internet forumu,posvecenom poljoprivredi....

Jel si vakcinisan ili se spricas ivermektinom?

Taj obrazovani je podguzna muva rezima koji zamajava narod, koji je vecinom zatucan.

@ nebojsa100

Nestor je pametan da napuni svoj dzep, a za narod je sasha015 u pravu.Tuzna istina nazalost.

Nazad
Vrh