Studija je poprilično komplikovana. Imali su uzorak od 62.883 nevakcinisana i ranije zaražena, a 42.000 koji su se nakon zaraze vakcinisali. Poredili su znači prirodni imunitet (nevakcinisani zaraženi) sa imunitetom stečenim vakcinacijom. Takođe su poredili prirodno stečeni imunitet sa imunitetom koji je pojačan jednom dozom vakcine. Gledali su da parametri posmatranih uzoraka budu približno jednaki u svim kategorijama, zbog lakšeg poredjenja. Inače dodatna vakcina kod onih koji su preležali koronu, nije pružila statistički značajno bolju zaštitu od prirodnog imuniteta. Vakcina je bila daleko slabije delotvorna u pružanju zaštite od korone kako u pogledu zaražavanja, tako i u pogledu hospitalizacije od prirodno stečenog imuniteta.
Meni su ovi podaci sasvim dovoljni da ostanem pri svojim ranijim stavovima. Zbog toga Švedjani nemaju nove talase, za razliku od ostalih Evropskih zemalja. Evropske zemlje će zbog zatvaranja koja sada traju imati još talasa zaraze. Sve dok se deca ne zaraze i ne postanu stub odbrane od korona virusa, virus će se i dalje širiti. Mogu slobodno da napišem da su oni idioti. Mi imamo idiotsku vlast i krizni štab, i guramo tiho Švedski i Beloruski model. Nažalije mi je što nemamo podatke o neželjenim reakcijama na vakcinaciju, ali to nas nevakcinisane u svakom slučaju ne treba da brine.