Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da pitanje je za koju mehanizaciju se misli.?
Izgleda da ste u pravu ali ovo je jako nelogično.
Traktor moze naprimer a plug ne moze ako ima manje od 50 ha?
Pa koje su to gluposti?
Postavio sam pre par strana, samo niko ne čita. E sad, dal se nešto skoro desilo po tom pitanju, nisam pronašao.^ Može li neki link da se malo bolje vidi da li smo akreditovani za IPARD ili nismo.
Hahaha,ovo je vic?Ili nas zaj....š?Bolje pricekati da udjete u eu i onda su fondovi pristupacniji..pisao sam vec,ima za mlade koji rade iskljucivo poljoprivredu i placaju zdravstveno i mirovinsko ,daju 50k eura bespovratno i mozete rabljenu mehanizaciju kupiti..a za sve ostale kojima vrijednost gospodarstva je izmedju 3000 i 8000e(gleda se povrsina zemlje,broj stoke itd) i moze se dobiti 15k eura bespovratno.takodjer moze polovne masine da se kupe tako da ce vam biti lakse..
Bolje pricekati dve tri god pa uzeti lovu nego se zabiti u kredite..
Ps.vjerovatno ce vam i poticaji biti veci nego sada jer je to uskladjeno na razini eu..
Mi npr dobivamo 300-500e po ha u ovisnosti gdje se nalazite(brdovito podrucje,planinsko),sto sijete itd...pa neka bude strpljen spasen