IPARD fondovi EU

Dobar im je fazon,nece moci konkurisati ko ima vecu imovinu od 43 miliona evra.Za neverovati,.

Od svih uslova ovo za školu meni najviše godi, po njima bi prošao.:osmeh:
Jes' ti lud kolega, pa treba zbrinuti nezbrinute snajdere,gimnazijalce i druge koji su u poljoprivredu dospeli jer nisu imali sta bolje da rade, retko koji ima i trogodisnju poljoprivrednu skolu od "profi" poljoprivrednika ...
Sto se tice skole bice kao i ono "Dzaba ste krecili". ::lose::::lose::

Jeste da je taj IPARD Evropski ali zvuči nešto mnogo domaće.Sve je u stilu" mož da bidne al ne mora da znači"Najviše liči na amandmane na budzet koje su podnosili članovi SNS u Vladi:ppozdrav:

Ono sto je bitno kod svakog konkursa da dooobro i pravilno ispunis dokumentaciju i ostalo je posle lako. Izgleda ce i ovde biti bitno poznavanje gradiva :ppozdrav:

Бога ми НА,овде неки и призивају куповину школе као да је то небитна ствар за оне које заврше.Бога ми џаба си кречио толике године.:sta:
Ne marimm, necu svakako konkurisati. Mada uvek su drugi krivi a bas takvi kupljeni zauzimaju mesta pocevsi od bivseg predsednika pa do domara po javnim ustanovama.

Kada je o opštim uslovima za ostvarivanje prava na odobravanje projekta reč, promenjen je i deo koji se odnosi na stručno znanje, odnosno iskustvo u oblasti poljoprivrede. Potrebno je da onaj ko konkuriše za IPARD podsticaje ima visoku stručnu spremu, ili srednju stručnu spremu u oblasti poljoprivrede i/ili veterine, ili srednju stručnu spremu i potvrdu o stručnom osposobljavanju u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede ili srednju stručnu spremu i izjavu da će pohađati stručnu obuku u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede u minimalnom trajanju od 50 časova predavanja najkasnije do dana podnošenja zahteva za isplatu IPARD podsticaja.

Znači ko nema srednju poljoprivrednu školu MORA ići na stručnu obuku od minimum 50 časova.
Ajmo lepo svi koji smo završili školovanje pre 15-20 i vise godina lepo olovku u ruke i idemo na stručnu obuku o poljoprivredi.

Kada je o opštim uslovima za ostvarivanje prava na odobravanje projekta reč, promenjen je i deo koji se odnosi na stručno znanje, odnosno iskustvo u oblasti poljoprivrede. Potrebno je da onaj ko konkuriše za IPARD podsticaje ima visoku stručnu spremu, ili srednju stručnu spremu u oblasti poljoprivrede i/ili veterine, ili srednju stručnu spremu i potvrdu o stručnom osposobljavanju u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede ili srednju stručnu spremu i izjavu da će pohađati stručnu obuku u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede u minimalnom trajanju od 50 časova predavanja najkasnije do dana podnošenja zahteva za isplatu IPARD podsticaja.

Znači ko nema srednju poljoprivrednu školu MORA ići na stručnu obuku od minimum 50 časova.
Ajmo lepo svi koji smo završili školovanje pre 15-20 i vise godina lepo olovku u ruke i idemo na stručnu obuku o poljoprivredi.

Ovde fali jos jedna stavka, da ste nosilac poljoprivrednog gazdinstva najmanje 3 god ili nesto od ovih stavki!

Iza svake stavke pise ili. Sto znaci da ko je nosilac gazdinstva vise od 3 godine, a takvih je vecina, ne mora da ima zajebancije oko diploma iz skole.
c85864eeebe9da481b87de7cfbe0e0ab.jpg

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока

Eto npr lično ja imam sve mogućnosti da konkurišem imam čoveka koji radi u agenciji za ipard ne bi me ništa koštalo jer smo rod,imam završenu Poljoprivrednu školu mlađi sam od 40 god ali mene odbija samo to što nema nikakve garancije da ću novce dobiti...možda grešim ali ne verujem nikom ništa jer je ovde sve toliko labilno i ništa nije isključeno da te sjebu zbog ovog ili onog.Evo npr zove me juče žena iz Bgd-a kaže treba da vam pustim novac za povrat sredstava a vaš status u trezoru je pasivan,ja se zaprepastim kaže imate duga a ja zadnju ratu kredita isplatio 20.10 ove god bio u banci i rekao da to eliminišu ali gospođa nije uradila svoj posao i eto ti sranja jedva sam nekako na mišiće to rešio...Ali eto vam primer ne bojim se ja sebe da ću nešto zabrljati i da nešto neću ispoštovati nego se bojim NJIH jer oni postavljaju uslove a nama garancija nikakvih nema!Pa zamislite samo kako bi npr banka odreagovala kad bi od iparda imali papir na kome piše sredstav će vam biti odobrena za 90 dana kao što mi imamo obavezu da realizujemo kupovinu(dali 90-100 dana ne bitno)I evo još jedan primer pitam tu gospođu iz Bgd-a za neke bikove što sam prodao u Avgustu kaže ta sredstva su potrošena morate čekati sledeću god pa kad bude...LABILNO NE SIGURNO a papir sve trpi samo što nod njih nema tog papira.Malo sam udavio ali jbg...

Nazad
Vrh