MONTOYA
Član
Bojčetiću, mislim da si baš zakomplikovao tu tvoju nabavku traktora i da ideš težim putem da ne kažem teško ostvarivim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa sta cekas? Vruca roba...@mucobieno
Video sam 1025RM iz sela na polovnim. To je od prijatelja nisam ni znao da prodaju. Traktor je odlican i za preporuku ko je zainteresovan.
Eto bas bi nam i 4-ti falio... da nas zelja mine...Prepustam tebi, ako si zainteresovan Repu ne seju, nije orao nikada po ugazenom niti je forsiran.
892 ima i 1221 u selu, za 1025 nisam video. Kasno je da se manem, vec sam uzeo predracune
Za koji traktor ako nije tajna. I znas li koji moze da prodje oko 50-ak ks 4x4.
NE kupuješ mašinu pre odobrenja. Investicija ne sme biti početa.Suština je u tome da nemaš nikakvu garanciju da ćeš dobiti povraćaj sredstava,nikakvu mogu da te odkače lako kad kupiš mašinu zbog gluposti neke u papiroligiji...
Zar ne bi mogla da se otvori u svakoj opstini nekakva kancelarija za ipard pa ona da sredjuje papire a i zaposlile bi mlade ljude i dobro svima? Tako ja zamisljam pomoc ako uopste neko i hoce da nam pomogne
Zar ne bi mogla da se otvori u svakoj opstini nekakva kancelarija za ipard pa ona da sredjuje papire a i zaposlile bi mlade ljude i dobro svima? Tako ja zamisljam pomoc ako uopste neko i hoce da nam pomogne
Ovo je prava istina imamo slučaj da iz iste firme dvojica distributera poljoprivrednih mašina (da im ne dajemo reklamu) promovišu dve agencije nezavisno jedan od drugog a zarad prodaje i svojih interesa u slučaju da je potrebno kasnije ćemo ih predstaviti na forum, velika se potraga stvorila za "naivnim" poljoprivrednicima (čitaj ovce za šišanje) u izradi dokumentacije za pristup IPARD fondu, a to što je agrosofronije naveo u svom izlaganju u potpunosti je tačno, svi bi hteli 5% a 3% pre dobijanja sredstava, ali knjigovodstvena agencija da im prikupi sve podatke izračuna dobit u narednih 5 godina i oni će ispuniti biznis plan po sistemu tabele za izračunavanje i to je to.Oko IPARD fondova da i ja dajem svoju reč pa makar bila i nakaradna;
Mnoge agencije su se povezale sa distributerima poljoprivrednih mašina, uz normalno određeni postotak "vaših" novčanih sredstava, koje iznose od 1% do 2%, što u prevodu znači postotak koji predstavlja vrednost mašine koju vi kupujete i na taj način Vam prezentuju da ćete imati posrednika-agenciju koja Vam garantuje ovraćaj od IPARD-a, kod povraćaja sredstava vama nije potreban posrednik - veza već dobro sačinjenu dokumentaciju a koju Vam sačinjava vaš knjigovođa već on ima celokupne podatke o vašem gazdinstvu, i same te agencije su se oglasile da od "Vašeg knjigovođu" pribavite podatke a mi ćemo Vam sastavitin biznis plan i naši troškovi su 5% od vrednosti investicije koje ćete platiti na "rate" ali i u slučaju da ne dobijete povraćaj od IPARD fonda deo koji ste platili ostaje agenciji, molim Vas razmislite o svemu ovome, ako je investicija do 100.000,00 Eur-a to izlazi oko 5.000,00 eur-a , po mom mišljenju je prepuno za nas koji ulazimo u te poslove i koji smo novi, čuvajte se tih novih agencija koje su se oformile za izradu biznis planova i to baš u ovom trenutku, posavetujte se sa knjigovđama koji rade već duže vremena na ovim prostorima.