IMR - Rakovica

To ti pricam,stavljali su sta su stigli.Jedan kod mene letos kupio novu R 47,ne radi nesto puno zemje,video sam je pre par dana masna je toliko da je to neverovatno.Propisala ulje gde god je mogla.

3000 sati je za njih misaona imenica,nemoguca misija,vecini na 3000 sati se radi generalna.Uzas,ja sam mojoj R 60 1970 godiste radio generalnu na 7000 sati i nisam jedini koji je sa R 60 radio toliko.

Na moju veliku zalost tako je.Kvalitet delova,zavrsne obrade,sklapanja je ocajan. :udri: A mogli su da budu vodeci u ovom delu sveta.Jbg,sta da se radi.

Necu da favorizujem da se neki ne bi bunili ali mislim da IMT trenutno i nije los koliko je Rakovica.
Te stare 60-ke i IMT 558 su skoro neunistivi. Ima par komada u selu koji imaju preko 10000rh i verovali ili ne jos rade (bez generalne)...

Pa da, te 60-ke i 558 nose isti motor a transmisija im je malo kvalitetnija nego na ovim danasnjim traktorima istih proizvodjaca.
Evo u selu ima 2 65-ce kupljene u zadnjih 5 godina. Jedna malo radi i nije imala kvarova a druga pravi mozda 300rh godisnje i znam da je par puta rasklapana na pola...
Sto se novijih IMT-a tice u istom vremenskom periodu je stiglo 15-ak komada uglavnom 539. Samo jedan je imao ozbiljan problem sa motorom VAMO koji je bugarske proizvodnje.

Bubu je napisao(la):
Necu da favorizujem da se neki ne bi bunili ali mislim da IMT trenutno i nije los koliko je Rakovica.
U pravu si,mada sam cuo da i novi 539 imaju problema sa prosipanjem ulja,zbog lose zavrsne obrade.IMT jos nesto i radi (539P,549,550,2050 itd) dok je IMR nacisto zatupio.

Najbolje uložen novac je bila kupovina nove r-60 1979god. Od tada taj traktor zna samo za sipanje nafte i menjanje ulja + jednom radjena pumpa visokog pritiska i menjanje dizne. Gume prve sam zamenio pre 4 godine. Sat je stao pre 15 godina na 4500rs. U zadnje vreme razmišljam da je odradim u fulu /mada ne mora još/, pa sam i ovde postavljao pitanja oko nabavke kvalitetnih delova i obrade motora. Ja sam odrastao na njoj i zaslužila je dobru plastičnu operaciju!

To ti kazem komso.Ja moju R 60 nikad ne bih menjao,ja sam cetvrta generacija koja je vozi (ko Maratonci) :D.Sto se delova tice,ako hoces mogu ja da ti preporucim ljude sa kojima vec godinama saradjujem i nikad nisam imao problema. :ppozdrav:

R60 1978god, sat zaglavio odavno da niko i ne pamti, a radila je preko 800 sati godisnje, imam jos par stvari da odradim i bice ko dusa, a za nove mogu samo da kazem da od g***** ne biva gibanica, nemaju kvalitetnih materijala..

moj rodjak ima 2 R60 1979 kupljene nove tera ih ko stigne i jos idu ko vragovi..jedna od njih je sajamski primjerak s tockovima od R76 i usporenom prvom brzinom!!!

Proka Azanja je napisao(la):
To ti kazem komso.Ja moju R 60 nikad ne bih menjao,ja sam cetvrta generacija koja je vozi (ko Maratonci) :D.Sto se delova tice,ako hoces mogu ja da ti preporucim ljude sa kojima vec godinama saradjujem i nikad nisam imao problema. :ppozdrav:
Te indijske delove i hilzne iz Mladenovca se i trudim da izbegnem i nadjem nešto bolje.

cukaneca je napisao(la):
Proka Azanja je napisao(la):
Te indijske delove i hilzne iz Mladenovca se i trudim da izbegnem i nadjem nešto bolje

Tvoja volja komso.Samo nemoj da uzimas MOTINS karike.Imas SM karike iz Nemacke,kazu da su dobre,mada ja i dalje mislim da su indijski delovi najbolji za nase masine ali kako ti zelis. :cao:

Ja sam stavio motinsove karike na kompresor na rakovici 65,pre godinu dana,radi dobro kompresor,videcemo kasnije!

Nazad
Vrh