Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
CVEJA Po je napisao(la):Pozdrav svima.Koji bi ste mi plug preporucili za Rakovicu 65_ Trenutno imam 755 ali.nije to to.Imam problema sa kosom vucom,losije zaorava kukruzovinu,slamu...Uzeo bih neki visoki klirens.E sad neki su mi preporucivali leoparda ali kod mene su zadnje gume 16.9-30 pa nebi lepo isao.Sta mi vi preporucujete
razne leoparde , 757 ,758-2 , 756.3 , to mu oko max 3x30 , a i neorese kaokod vas cesto na 25 bude zuta neplodna zemlja pa je nesmes vaditi . Pa meni likovi tvrde da sa 755 oru 35cm i lepo im okrene brazdu a plug predvidjen da ore 25cm i tad ostavlja brazdu u kantBubu je napisao(la):Kakav plug kod vas vuce 577 ako Rakovica 65 bez problema vuce 2x14 coli 1. brzom?
trebalo bi da je 45ks na tockovima ako se dobro secam.Attila je napisao(la):jel zna neko kolko ks ima rakovica 65 na točkovima a ne na radilici
Rale 83 je napisao(la):razne leoparde , 757 ,758-2 , 756.3 , to mu oko max 3x30 , a i neorese kaokod vas cesto na 25 bude zuta neplodna zemlja pa je nesmes vaditi . Pa meni likovi tvrde da sa 755 oru 35cm i lepo im okrene brazdu a plug predvidjen da ore 25cm i tad ostavlja brazdu u kantBubu je napisao(la):Kakav plug kod vas vuce 577 ako Rakovica 65 bez problema vuce 2x14 coli 1. brzom?
Post je spojen: [time]1294247198[/time]_________________________________________________
trebalo bi da je 45ks na tockovima ako se dobro secam.Attila je napisao(la):jel zna neko kolko ks ima rakovica 65 na točkovima a ne na radilici
Ti meni kazi koliko ima na prikljucnom vratilu - kardanu
CVEJA Po je napisao(la):Slazem se da 755 i kad orem preko 35 cm pretura brazdu super plus ja ga teram 1M sirine!Znaci ako bih uzeo neki 757 to bi vukla bez problema!Ili?
I opet,Koji bi plug bio najbolji TJ.najpogodniji za Rajku?
pa stavi Rajki 12'' pogonske gume pa ces videtlucky je napisao(la):Ja imam plug 757 i vuce ga R-65 i moze da ide prvom brzom do 25cm ali joj nije svejedno.
Ove godine sam pozajmljivao ovaj plug bratu i on ga vukao sa IMT 542 isto na 25cm i ide prvom brzom. Njegov traktor je stvarno ekstra ali da ide kao i R-65 stvarno mi nije jasno kako?
imaš neku sliku,baš bi voleo to da vidimCVEJA Po je napisao(la):Slazem se da 755 i kad orem preko 35 cm pretura brazdu super plus ja ga teram 1M sirine!Znaci ako bih uzeo neki 757 to bi vukla bez problema!Ili?
borko jagodinac je napisao(la):CVEJA Po je napisao(la):Slazem se da 755 i kad orem preko 35 cm pretura brazdu super plus ja ga teram 1M sirine!Znaci ako bih uzeo neki 757 to bi vukla bez problema!Ili?
Dodji kod mene pa da vidis kako rajka radi sa leskovackim plugom, 14 coli, u okolini svi rade sa tim plugovima, naravno imam njiva gde mora da se ore 3 sporohodnom i ne pomisljam nikada o prvoj, ali ja sam uvek za sporije, zasto da kidam traktor, kada moze da ide 3 sporom bez problema i da ne oseti, nemam mnogo zemlje sve ukupno oko 7-8ha, zato i nezurim, da imam vise zemlje razmisljao bih o vecem traktoru, npr. belorus neki od 80 konja. Moj cale i stric su uvek za brze oranje, ali ja to ne volim, idem uvek brzinom da traktor ne oseca masinu koju vuce, a da silim traktor da bih nekome nesto pokazao ili dokazao ja to necu, belorus od 80 konja bi zavrsavao mnogo bolje posao od rajke
Ako je tako ja onda verovatno ne znam da orem.CVEJA Po je napisao(la):To sam rekao od DJUTURE mislim da je najtacnije oko nesto manje od 2h.Kad najmanje smanjim kosu vucu(na rucici pluga)prednja brazda mi je oko 70cm,a zadnja 25cm.Letim po njivi pa sam pici Rajka i zadnje gume koje sam naveo,malo vise od pola gasa i prva brza! E sad,ja sam to zurio zbog vremena da zavrsim zimsko ali,znam da na duze staze ne bi bilo dobro ni za plug ni svakako za rajku.A,da,da,ne zaboravim,Terao sam rajku pun gas trecom brzom cale iza mene sa ford eskortom i pod punim gasom ide 42km/h