IMR - Rakovica

Za kompresore ih i ja koristim i dobre su,za benzinske motore su takodje dobre ali za dizele ne valjaju.

Znaci da bezim od motinsonovih kad je generalka u pitanju,na traktorima!Trebo bi generalku na 539 da radim,pa trazim sta je dobro,sta lose!Hvala Proko

Ja se i dalje kunem u indijske karike i Drapsinove sklopove,nikad nisu omanuli,najbolji odnos cene i kvaliteta.Na mojoj R 60 pre 14 godina radjena generalna sa tim delovima i jos radi.Za MOTINS sam se uverio da nije dobar.Nema na cemu. :ppozdrav:

Dobre su te iz limenke, (powerpack) i mi smo ih menjali na starim motorima, i nema problema. Imaju lisnate uljne karike i motor ne troši ulje skoro ništa.

Pozdrav svima.Koji bi ste mi plug preporucili za Rakovicu 65_ :sta: Trenutno imam 755 ali.nije to to.Imam problema sa kosom vucom,losije zaorava kukruzovinu,slamu...Uzeo bih neki visoki klirens.E sad neki su mi preporucivali leoparda ali kod mene su zadnje gume 16.9-30 pa nebi lepo isao.Sta mi vi preporucujete
:sta: :sta:

zorancile je napisao(la):
Dobre su te iz limenke, (powerpack) i mi smo ih menjali na starim motorima, i nema problema. Imaju lisnate uljne karike i motor ne troši ulje skoro ništa.
Jeste i dobro se slazu sa Drapsinovim sklopovima sto se tvrdoce tice.Indijci sve delove rade po Perkins licenci i napravili su dobar posao.
CVEJA Po je napisao(la):
Pozdrav svima.Koji bi ste mi plug preporucili za Rakovicu 65_ :sta: Trenutno imam 755 ali.nije to to.Imam problema sa kosom vucom,losije zaorava kukruzovinu,slamu...Uzeo bih neki visoki klirens.E sad neki su mi preporucivali leoparda ali kod mene su zadnje gume 16.9-30 pa nebi lepo isao.Sta mi vi preporucujete
:sta: :sta:
Velika ti je to guma za R 65 to je guma za R 76.Cuo sam da su se leskovacki plugovi dobro pokazali.Sto se tice zaoravanja slame,mnogo lakse ide kad su diskovi "zvezdasti" a ne okrugli.

Ja sam tu Rakovicu od skoro kupio iz susednog sela i znam da je sigurno dosla tako fabricki.A,koji leskovacki ima i koji im je zahvat :sta: visoki klirens :sta: :sta:

To su u fabrici zeznuli stvar,znam jednog koji je te tockove montirao na 65,mucio se traktor,nije mogao vise da ore 1 brzohodnom nego morao da ide u spore brzine i na kraju joj vratio njene tockove.Veliki obim tocka za tu snagu.Ne znam koji leskovacki tacno,ali kod mene se dosta ljudi hvali sa njima,ja koristim neki plug sa dve brazde,moj cale ga pravio (sklapao od dva pluga) zahvat mu je 75 cm.

cika_jova je napisao(la):
za nju su 14.9-28 i ima da brija
Bas tako,16.9-30 ljudi stavljaju,kao fora ide brze u transportu sto je teorijski tacno ali u praksi je drugacije.Jos sam cuo da imaju problema sa nagomilavanjem blata jer veci tocak=manji prostor izmedju tocka i blatobrana.

To si u pravu sa nagomilavanjem blata!!Licno mi se desavalo!!Ja sa ovim mojim IMT 755 plugovima orem jedan hektar oko 1,5h!!!Dubina 35cm,zemlja plavusa,ali gusi se plug u kukuruzistu :zli: :zli: Zato bih uzeo visoki klirens neke :D koji bi naravno pogodili rajki :bravo:

CVEJA Po je napisao(la):
To si u pravu sa nagomilavanjem blata!!Licno mi se desavalo!!Ja sa ovim mojim IMT 755 plugovima orem jedan hektar oko 1,5h!!!Dubina 35cm,zemlja plavusa,ali gusi se plug u kukuruzistu :zli: :zli: Zato bih uzeo visoki klirens neke :D koji bi naravno pogodili rajki :bravo:
Smanji malo ribu pobices decu
Post je spojen: [time]1294185417[/time]

CVEJA Po je napisao(la):
Imam i ja tu kombinaciju i resio sam kosu vucu ali za 1h treba 3 sata i to da ores u pesku na 20cm dubine,tako da... :haha: :haha:

I meni sa dve brazde treba oko 3h/1ha.755 sa niskim klirensom nije za Rakovicu,ona ga ne oseca,ako zapne negde moze da ga istegli ko glistu.Mali je to plug za taj traktor (ja probao).Kod mene dosta ljudi koristi 756 i 755 sa visokim klirensom.Samo gledaj da su diskovi zvezdasti.

radim generalku na mojoj rajki 65 odlucio se za Petar Drap[in sklopove i nemacke karike, lezajevi kotorski kad se to sve izmesa ko zna sta ce biti :sta: :haha:. a za normalno oranje sve ispod sat i po je dobro po jutru zavisi od parcele

To sam rekao od DJUTURE :haha: mislim da je najtacnije oko nesto manje od 2h.Kad najmanje smanjim kosu vucu(na rucici pluga)prednja brazda mi je oko 70cm,a zadnja 25cm.Letim po njivi pa sam pici :haha: :haha: Rajka i zadnje gume koje sam naveo,malo vise od pola gasa i prva brza! :bravo: E sad,ja sam to zurio zbog vremena da zavrsim zimsko ali,znam da na duze staze ne bi bilo dobro ni za plug ni svakako za rajku.A,da,da,ne zaboravim,Terao sam rajku pun gas trecom brzom cale iza mene sa ford eskortom i pod punim gasom ide 42km/h :bravo: :haha:

CVEJA Po je napisao(la):
mislim da je najtacnije oko nesto manje od 2h.Kad najmanje smanjim kosu vucu(na rucici pluga)prednja brazda mi je oko 70cm,a zadnja 25cm.
E da i moj je 70 bez glave, al mjerim od koljena :bravo:
Možeš ti hvatat i 200 prvom brazdom, kad svi znamo koliko je širok lemeš ::namigivanje::

Nazad
Vrh