HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Ma da manje boca za nositi, zato sam i upisao u temu, i neki tvrde da su bolji protektanti…

Zavrsi ja moje kukuruze veceras sa hirosimom po prvi put u mojoj radinosti😁 receptom
0,25l/h mezotrion
1l/h terbutilazin
0,7l/h nikosulfuron
26g/h rimsulfuron
0,2l/h lepak
Sad cekam rezultat...

Ja prskao kukuruz u 4 listu u ponedeljak
Dikamba 0,7
Terbutilazin 0,7
Rimsulforon 30g
Cekam 6 list sa mezatron i nikosolforon. A mozda i sa lodin

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

40 g/ha sorgum (rimsulforon) i 0,6l/ha plamen (dikamba). Okvašivač 0,07% i 4,5 kg/ha npk 3x20. Ostalo po originalnom receptu. Kukuruz 4-5 listova, kako koja parcela.
Bilo je dosta preklapanja i preskakanja, male parcele nepravilnog oblika i loša prskalica, grane se ne zatvaraju, dizne začepljuju.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Do kada najkasnije moze Hirosimica? Do kog lista? Je l taj poslednji list racunate kad izadje ceo iz tocira ili cim se pojavi?

Obratite pažnju da postoje preparati koji imaju različitu koncentraciju mezotriona. 100 g po litri i 480.

Do kada najkasnije moze Hirosimica? Do kog lista? Je l taj poslednji list racunate kad izadje ceo iz tocira ili cim se pojavi?
Racuna se kako kome odgovara, pet razvijenih a sesti tek izlazi, njega ne racunamo, sada imamo problem da je zbog suse kukuruz 6 lista mali kao sa tri lista, ali pojedini koji su se uhvatili u vlagu imaju 5-6lista i visinu odn20-30cm, veoma nezgodna situacija.Moze da ide i do sedmog lista, idu manje doze dikambe, Nikosulforon moze slobodno do sedmog.Vazno je uklopiti doze, manje doze na veci kukuruz, vece na manji.

Bas tako, imam gde je 5lista, a imam gde izlazi iz tocira 7mi…zato i pitam, dikambu ne stavljam, nego bas idem sa original recept…jedino me brine terbutilizan da li moze i ako izlazi 7mi, ovo ostalo ok, Talisman valjda moze i do 8mog

Ako je njiva prskana terbutilazinom I metalohlorom na crno, da li sme ponovo da se u hirosimi ponovo ubaci tebutilozin?

Zavrsi ja moje kukuruze veceras sa hirosimom po prvi put u mojoj radinosti😁 receptom
0,25l/h mezotrion
1l/h terbutilazin
0,7l/h nikosulfuron
26g/h rimsulfuron
0,2l/h lepak
Sad cekam rezultat...
Ako mozes, napisi i komercijalne nazive tj.sta si uzimao. Koliko je izaslo po ha kombinaciju i na kojim korovima se pokazalo najbolje?

Evo nešto malo na temu brojanja listova u kukuruzu. Kukuruz na slici je u 3 listu po "collar" metodi gde se broje svi listovi kod kojih se vidi sama osnova (kragna) lista. Prema metodi "droopy leaf" ovo je kukuruz u 4 listu. Broje se svi listovi koji su povijeni na dole. Kod dikambe i 2.4d se koristi drugi metod (broje se svi listovi povijeni na dole). Znači kada i peti list bude povijen na dole, to je granica za primenu dikambe.
4-leaf-corn-plant.jpg

Bez obzira na sušan period u kom usevi skoro da i nisu porasli, korovi su lepo napredovali. Zato je vreme da se u kukuruzu primeni koktel herbicida HIROŠIMA i da pokušam da dovedem njive u red. Radi boljeg ukorenjavanja biljke, da joj budu pristupačnija hraniva i mikroelementi i na posletku da povećam prinos, ove godine u kukuruzu koristim i mikrobiološko đubrivo GRAMINO B. Kako sam sve to odradio, pogledajte u videu... Mehanizacija u videu: Traktor ArmaTrac 1104 lux Prskalica Jar Met 2500 Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Nazad
Vrh