HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Peet, mogao si uštedeti na lepku, imao si besplatnu rosu.

Moja kombinacija je Metto(mezitrion) 0,25 L Astral 40 OD (nikosulfuron) 0,9 L Terazor 50 SC (terbutilazin) 0,9 L sve to po hektaru bez lepka.

Kod mene ove godine Mezotrion 0,2l/ha.+Terbutilazin 1l./ha+Rimosulfuron 60 gr/ha.+0,1% Inex.

Evo po meni zanimljive teme u kojoj se mogu pisati sve varijante Hirošime i rezultatima a evo i originalan recept.

Mezotrion 0,25l/h
Terbutilazin 1l/h
Nikosulfuron 0,70l/h
Rimsulfuron 0,33l/h
Danas nabavim za Hirošimu sve sem rimsulfurona...slabo poznaju po poljoapotekama materije i nemaju u prodaji...hoćel moć proć bez njega il da ubacim nešto drugo

Ja sam večeras prskao Hirošimom ali pojačanom, kukuruz ima 4 lista pa ćemo videti rezultat a evo Mog recepta.

Mezotrion 0,25l
Terbutilazin 1l
Nikosulfuron 1l
Rimsulfuron 60g
Dikamba 0,5l
Okvašivač 0,1%

Trebalo bi ispraviti u prvom postu, rimsulforon umesto 0,33l treba 33g po hektaru.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Ovako je izgledala njiva
https://postimg.cc/ZCyRNrBj]
IMG-20220511-182219.jpg
[/URL][/url]

Danas gledao kukuruz kao da je malo fasovao od otrova.Malo ima zutila na nekim listicima i spaljenih krajeva na ponekom.

Moj recept je vec 3 godine arigo 330g terbis od 0,5 -0,7. i lepilo… ove godine je dosta zacupavilo pa cemo videti oce uspeti. Ima dosta jagodnjaka na nekim mestima…

Dikamba je najsigurnija za lozicu, za sat vremena je ubija
Inace mislim da za nas kraj Hirosima nije resenje, kod nas ne ide ako nema jakog zemljisnog djelovanja na muhar(kosten)

Nemam ovdje koštana gdje planiram prskati .već lozica i pirika ona niska a nje baš ima..morat ću u bacit malo dikambe....misliš da terbis neće zadržati koštan...kukuruz već ima i pokoji peti list

Nazad
Vrh