HIROŠIMA-koktel herbicida za korove u kukuruzu.

Kako si zadovoljan njegovim ucinkom, pozna li se sta na biljkama?
Ja sam rastopio ureu u prskanju zita u dozi, 8kg/1,2ha, vizuelno nista nisam primetio

Добиће мало кукуруз због мало веће дозе тербутилазина тако је било код мене прошле године али без икаквих крајњих последица

Kako si zadovoljan njegovim ucinkom, pozna li se sta na biljkama?
Ja sam rastopio ureu u prskanju zita u dozi, 8kg/1,2ha, vizuelno nista nisam primetio
Na pšenici nisam vizuelno primetio ali su se rezultati videli u ogledu, ima u videu. Na suncokretu se videlo da je bolji, imao lepšu boju i bolji koren koji sam iskopavao, prinos je popravilo za cenu koštanja x2.

Ako mozes, napisi i komercijalne nazive tj.sta si uzimao. Koliko je izaslo po ha kombinaciju i na kojim korovima se pokazalo najbolje?
Intermeco, nikosav, zeazin, rimex. Cena je mislim oko 2000 po kj. Juce sam obisao njive i izgleda da skida sve korove. Kod mene je bilo zelja, pepeljuge, tatule, cicka, po koja palamida(do komsije) , sirak iz semena i po koi rizomski. Vidim da je sva trava dobila po usima, a kukuruz raste i zeleni se lepo. Izgleda da je mnogo dobra kombinacija.

Nadam se poslednje prskanje, Hirosimica, 6ti list kukuruz, na mnogima krenuo i 7mi:

Terbis 0.7/Ha + Rimex 30gr/Ha + Intermezzo 0.25/Ha + Motivel extra 6 od 0.4L/Ha (posto ima vise nikosulfurona 60g/l)
mozda sam trebao da povecam jos nikosulfuron ali sada je gotovo, mislio sam da ni nema uskolisnih, ali kad sam vec otisao zatekao sam muvar i valjda sirak (meni su jako slicni kad su mali) oko 5cm, sporadicno, nadam se da ce ih sprziti

Da li je jaka doza
1l nikosulfurona i 30g rimosulforna na 1kj ???
Ja сам пре неки дан испрскао њиву поприлично закоровљену са сирком из семена са 0.9 л/ха никосулфурона и 37,5 г/ха римсулфурона и не мислим да је та доза прејака, али за ово твоје дозирање бих озбиљно размислио да није малчице превише "забиберено".

Bio sam samo jedno posle 3 dana od prskanja imam par slika ali su loše ali se vidi Kapitulacija korova.

Ja sutra krecem kukuruz.
Kukuruz je 6-7.list
Isti recept poslednjih 5 godina.
Terbis(rezon) 0.9L/ha
Mezotrion(cornisto) 0.270L/ha
Talisman OD 1.1L/ha
Inex-80ml/100L

Trenutno 8C,a planirao danas da prskam,jos za sutra najavljuju jutarnju ispod 10C. Ne znam da li moze da smeta kukuruzu te 2 hladne noci?

@Compa puna doza 0,25l/ha.Ne bih to ni znao da nije prskan kukuruz u bašti gde su korišćeni samo Mezotrion i Terbis, muhar koji je patosao totalno dezintegrisan.

Trenutno 8C,a planirao danas da prskam,jos za sutra najavljuju jutarnju ispod 10C. Ne znam da li moze da smeta kukuruzu te 2 hladne noci?
Smetaće mu pošto je ovih dana bilo baš vruće samo nije to jako zahlađenje, više može da utiče na usvajanje hemije ponaročito za sirak on ne voli te temperaturne šokove.Ne znam da li talisman stavljaš samo radi sirka iz semena ili i rizomca ali ja bih išao punu dozu pa i malo jače ako ga više nećeš prskati a po broju listova predpostavljam da nećeš.

Mislim da Mezotrion nosi moharike bez problema, ja ga godinama koristim vec godinama u trecem tretmanu kod velikog kukuruza, jer prakticno deluje na svaki travu, onu koju ne osusi, on je uspori za mesec dana i za to vreme kukuruz zatvori redove, trava vise nema sanse.Po meni izuzetan herbicid.

Ugla
Smetaće mu pošto je ovih dana bilo baš vruće samo nije to jako zahlađenje, više može da utiče na usvajanje hemije ponaročito za sirak on ne voli te temperaturne šokove.Ne znam da li talisman stavljaš samo radi sirka iz semena ili i rizomca ali ja bih išao punu dozu pa i malo jače ako ga više nećeš prskati a po broju listova predpostavljam da neć
Uglavnom od uskolisnih ima muhara i semenskog sirka,nadam se da ce talismqn odraditi. Samo da ga ove 2 hladnije noci ne zeznu.

@Compa puna doza 0,25l/ha.Ne bih to ni znao da nije prskan kukuruz u bašti gde su korišćeni samo Mezotrion i Terbis, muhar koji je patosao totalno dezintegrisan.
Pre će biti da je terbis odradio muhar, godinama prskam sa nikosulfuronom i mezotrionom i ako ima muhara on samo malo pocrveni i ako padne kiša odlazi dalje. Muhar se rešava prskanjem pre nicanja useva i korova.

Nazad
Vrh