Herbicidi u kukuruzu

Peet jesi li unistio onu detelinu u kukuruzu? Sa cim si prskao?
 
Posle Adenga 0.25 l/kj + Matona 0.45l/kj sa Intermecom 0,13 l/kj + Terbis 0.3 l/kj + Equip 1.34 l/kj.
Drugi tretman radjen 12. Maja a ja sam video parcelu u Subotu 16. Od prvog tretmana osusene deteline je bilo skoro 100% ali u medjuvremenu je krenula valjda druga nekih 30%. Nakon samo par dana dobro se primecuje da je fasovala i ova sto je kasnije nikla. Bice dobro.
 
Imam parcelu, novi zakup, površina 2.7 ha. Polovina parcele je bila lucerka poslednjih desetak godina, a druga polovina sejan kukuruz u monokulturi već 4-5 godina. U tom delu gde je bio kukuruz sirak kreće samo tako.

Parcela je 10.maja radjena sa adengom 0.45 l + dikamba 0.6 l po ha. Juče sam je obišao. Noćas je palo kiše, ne znam koliko će kiša aktivirati adengo.
U svakom slučaju korekcija mi ne gine. A sa čim bih radio, još uvek razmišljam...

LZYNkmb.jpg

t3JrltP.jpg

8fFAcez.jpg
 
Kod mene u kukuruzu adengo i plamen lupili od ledinu,lepo sva trava pozutela i sad se tako lepo regenerisala milina Bozija,a kukuruz u 7 listu. Ova godina definitivno nije moja jbm ti sve mi naopako krenulo!Sad sam u velikoj muci dali da prskam Monsunom ili da kad sam vec kravu dao da dam i bika za laudis i Eqvip ili ima li neko jeftinije resenje neki savet ili preporuka da mi ublazi ovu muku?
 
Kod mene je prvo prskanje bilo maton 0,8l/h plus peak 10gr/h,oduvalo je sve korove naravno i samonikli suncokret.Drugi tretman mezotrion 0,25l/h,talisman 1l/h,rimex 40gr/h, okvasivac, na njivama koje nisu ranije prskane (a bilo samoniklog suncokreta) matonom i peak-om je uz mezotrion, rimex i talisman dodato 10gr/h peak-a.
 
Pomoć prijatelja. Na jednoj njivi mi se provuk'o vijušac.... Tu njivu sam prskao hirošimom ali sam malo malo stavio terbutilazina. Mislio sam biće dosta 0,5lit/ha, i eto, zaeb.... Pitanje. Pošto svakako moram sprašiti ostatak nikosulfurona da li mogu još jednom ići sa terbutilazinom, da li je uopšte dovoljan terbutilazin da ga zaustavi ako ništa drugo i u kojoj količini? Kukuruz je tu oko 6 tog lista. Ili da rizikujem i sipnem maaaaalo dikambe? Ili nešto drugo tj treće. :)
 
I da, ostale njive sam prešao sa dikambom i tamo nemam vijušca, tako da je ipak nešto uradila. A jedino ovu nisam. Mislio da nema potrebe.
Mislio sam uzeti peak ali ne vidim u uputstvu da ga skida, a kao da se sećam da je posle peak-a i nikosulfurona njiva bila čista ukoliko nema kerećijeg grožđa.
Heeelp!
 
Samo sam na dva mesta flekovao sa dikambom i reko to je to. Njiva čista. I mislio sam, svakako ću dotući sa mezotrion, terbutilazin kombinacijom ono što se posle pojavi međutim nije bilo kiše, smanjio terb. mislio sam da mezotrion nosi sve a da je ovaj tu samo da malo pojača dejstvo, međutim..... zaeb. I što je najveći fazon ni nema puno vijušca. Tek što se neki nađe, ali ne bih da prepustim slučaj špartaču....
Kukuruz je dosta je nejednak, ima i malo većih i manjih jer na toj njivi je bilo dva salaša, lepe tri dolje, a tamo su debelo u 7-mom listu.
 
Nazad
Vrh