Herbicidi u kukuruzu

Za sinoc su najavili prestanak vetra do danas u jutru. Tako da smo krenuli u akciju ali vetar je potpuno stao tek posle 23:00
oko 1 zavrsili ono sto smo planirali.
Adengo je ucinio posao strava i u onom delu gde je padala samo 7 l m2 dok Metrix u soji nije se pokazao nikako.




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
18 dana od primene Adenga. Njive koje su bile ciste su i dalje ciste,ova sto je prljava je prljava i dalje. Danas sam uradio korekciju ovog sirka.
Neki sirak je pobeleo neki preziveo.


 
Jel ima neko iskustva sa prskanjem sa nikosavom (nikostok imam) posle 6-tog lista? Ovaj vetar nije normalan.
Без обзира на то што можда још увек пише у нашим упутствима о никосулфурону, имаш форе још два листа, тј. до осмог, Ал' што ти Радослав напис'о, пази само да се сирак не отме. Ако је већи, размисли о пуној дози, али "у двапут". Ја сам то по први пут радио сплит апликацију: 7 деци по 'ектару данас, следеће среде још 5 и то је то - требало би да убије и ризомски сирак ако га има.

Него, читам коментаре и... је л' то ових дана само код нас у Банату дува?
 
Pre par godina sam radio merlinom i bilo je ok na par njiva a na jednoj je kukuruz bio beo. Svuda je bila ista koncentracija hemije a samo na jednoj njivi je pobelio. Ne sećam koliko je manji prinos tu bio ali znam da je bio manji. Šta se desilo ne znam ali posle toga više nisam koristio merlin.
 
Šta je vaše mišljenje o koncentraciji Rimsulfurona (Rimex) i Dikambe (Banvel)? Ta kombilacija mi odgovara kao Tarot plus.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
 
Drugar ima 1 KJ kukuruza i uradio sam mu sa kombinacijom Adengo + Dikamba kada je bio u 3 lista. Prolazio sam pored njega i video da su sirokolisni osuseni ali ima pomalo muharike i sirka. Rekao sam mu da oprska sa necim protiv uskolisnih.

Otisao i uzeo 2 litre Equipa i savetovali su mu u apoteci da stavi i ovu malu flasicu necega. Kasnije se ispostavilo ( setio se ) da je to bio Skaut ( Mezotrion ). Sirokolisnih korova nije bilo u parceli.

Problem: Parcela je malkice veca od 1 KJ. Velika je bila doza i Equipa ali mislim da to nece praviti problema ali 0.25 lit Mezotriona na 1 KJ. Da li je neko to vec radio? Da li ce unistiti kukuruz?
 
Nazad
Vrh