mindjušar
Član
pogrešna tema
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@malaksalo
I Bosna je bila jedno vreme pod Austrougarskom
Ja mislim da od te evropske unije nemamo nista,mislim da je ona prezasicena sa svim,sto se tice proizvoda i da mi nemamo sta tamo da izvozimo,jedino oni kod nas da uvoze i da nam budu konkurencija,jedini je spas da se okrenemo nekim drugim trzistima i da se sami sredjujemo kao drzava,mislim da imamo sve uslove da i bez te evropske unije budemo jaka i stabilna drzava jer mozemo da proizvidimo sto se kaze od igle do lokomotive,a ne da zivimo samo od poljoprivrede i trgovine i da budemo neciji prezaduzeni robovi,nego da se izvucemo iz ovih sranja za 4-5 godina,normalno da imamo pravog vodju,a mislim da ga trenutno nema u drzavi
Eu - unapred zagarantovane cene poljoprivrednih proizvoda, uredjeno zakonodavstvo, zna se koliku su subvencije i to mnogo unapred. Zasticeni proizvodjaci od monopola i samovolje otkupljivaca i preradjivaca.......
"Бог се драги на Србе разљутиnego sto nam je drzava u rasulu, sto političari lažu i što niko za ništa nije odgovoran, što nam je školstvo upropasteno, što nam je industrija unistena, što ...
Jeste culi da evropska unija vrsi pritisak na nasu drzavu u vezi pio fonda.Tj. u evrpskoj uniji nije obavezno uplacivati penzijsko osiguranje a zdravstveno normalno jeste,a nasa drzava je uslovila poljoprivrednike da moraju da placaju penzijsko dabi bili registrovani odnosno ostvarili neku subvenciju i na to vrsi pritisak evropska unija .Tj trebalo bi u buduce da se placa samo socijalno pod obavezno a penzijsko da bude kao opcijono tj dobrovoljno.
Baš bih volio da neko pronadje i stavi što više podataka o subvencijama u EU , nije da nema ali mnogi bi se iznenadili da nije subvencija u EU čest razlog naše nekonkurentnosti.
Začudili bi se da ima slučajeva kada je čak kod nas subvencija i veća . Nisam 100% siguran ovo zato što nemogu naći podatke ali pokazaće se.