Evropska unija.Mogući uticaj na našu poljoprivredu.

U EU ne postoje poljoprivrednici koji imaju na hiljade hektara kao ovde kod nas, tako da ulazak krupnog kapitala u poljoprivredu ovde ne moze da se desi, posto je on vec usao, jedino moze da se desi da se to preproda skuplje. Krupni kapital moze da udje u preradjivacku industriju, a to po nas ne mora da bude lose, moze cek i da bude bolje, da se uvede red i sistem. Da se znaju cene unapred kao sto se znaju u EU. Ne bih imao nista ni protiv toga da mi u ministarstvu kazu sta i da sejem, samo da bude RED i rad. U tom slucaju ja ne bi cuvao kukuruz na lageru, vec bih ga odmah prodao u jesen, ovako taktiziram i razmisljam kakav ce biti rod na juznoj hemisferi i koliko ce to uticati na nas.

Ja se slažem sa minđušarem najgori problem je u Srbiji kad treba platiti nešto od čega se živi.Mi imamo para ja sve glupost takmičenje ko će imati više zvanica na svadbi,ko će bolje proslaviti odlazak sina u vojsku a odma nakon slavlja pokušati izvući ga da ne služi,pojedinci su u dugovima a nemaju nameru detetu da slave punoletstvo a što je najgore takmiče se sa bogatašima.Mi kukamo da nemožemo ispuniti uslove za HASAP i dobru proizvođačku praksu ali nije ni to strašno ako se čovek bavi ozbiljno sa proizvodnjam.Prošla su ona vremena za koja su većina od nas tvrdili da je mračno doba jer se je država bavila organizacijom poljoprivredne proizvodnje,određivala otkupnu cenu,otkupljivala proizvode i većina nas je bila nezadovoljna.Dobro rešili smo se tog "zla" e sad nam ne odgovara.Mi koliko kukali protiv EU ona nam je sudbina jer se nalazimo geografski u Evropi i hteli mi to ili ne da bi naše proizvode izvozili moramo se prilagoditi uslovima koje diktira EU.

Izgleda se slabo cita ono sto je navedeno na pocetku ove teme i opet svako gleda i trazi samo sebe u toj prici,mislim da je za sve nas uslov broj jedan da bi nesto izvozili bilo gde kvalitet proizvoda i ono sto ima kvalitet se vec izvozi naravno jako malo u EU ali mi i dalje nije jasan razlog i uslov EU prema Srbiji zbog koga ce glatko da poniste bescarinski sporazum sa Rusijom a tamo izvozimo mnogo vise nego u EU da bi zauzvrat postali veliki kandidat za ulazak ,bedni smo da bedniji ne mozemo biti. Slazem se da treba prihvatiti nesto ako je MOZDA bolje ali pri tome treba zadrzati i ono sto je bilo ok,a to da ne mozemo imati velikih problema pri ulasku cak i oni sami kazu da ce prolagodjavanje biti pogubno za mnoge sitnije poljoprivrednike a takvih je u Srbiji najvise uostalom cucemo komsije hrvate i rumune kako oni prolaze i kakva su im iskustva
Ja se slažem sa minđušarem najgori problem je u Srbiji kad treba platiti nešto od čega se živi.Mi imamo para ja sve glupost takmičenje ko će imati više zvanica na svadbi,ko će bolje proslaviti odlazak sina u vojsku a odma nakon slavlja pokušati izvući ga da ne služi,pojedinci su u dugovima a nemaju nameru detetu da slave punoletstvo a što je najgore takmiče se sa bogatašima.Mi kukamo da nemožemo ispuniti uslove za HASAP i dobru proizvođačku praksu ali nije ni to strašno ako se čovek bavi ozbiljno sa proizvodnjam.Prošla su ona vremena za koja su većina od nas tvrdili da je mračno doba jer se je država bavila organizacijom poljoprivredne proizvodnje,određivala otkupnu cenu,otkupljivala proizvode i većina nas je bila nezadovoljna.Dobro rešili smo se tog "zla" e sad nam ne odgovara.Mi koliko kukali protiv EU ona nam je sudbina jer se nalazimo geografski u Evropi i hteli mi to ili ne da bi naše proizvode izvozili moramo se prilagoditi uslovima koje diktira EU.

• Like
Reagovanja: zis
Nije bitno kako zive gastarbajteri u inostranstvu.Mene zanima kako zive nemci u Nemackoj,francuzi u Francuskoj i srbi u Srbiji.
gastarbajteri su otisli u inostranstvo "trbuhom za kruhom" i sad zive zivotom u Nemackoj ali ne kao Nemci vec su i tamo uvek i zauvek STRANCI.
A Nemacka i Francuska nisu izmislili EU da bi nama bilo dobro vec da bi prosirili trzista za svoje proizvodjace i njihovu robu.Ako nesto zaskripi a oni odmah izmisle STANDARDE EU kako bi favorizovali svoje a unistili ostale.NISTA NAM LEPO NECE DONETI EU u to sam siguran,mi smo Srbija i nikad nemozemo dostici standard i nivo zivota kao u Nemackoj jer kao prvo mi nismo toliko radni,precizni,disciplinovani kao Nemci.
Za vikend sam bio u Madjaskoj kod nekih prijatelja i pricali na temu EU i ljudi su ogorceni jer u HU nemas vise(ili minimalno) njihove proizvodnje,sve je u privatizacijama prodato,unisteno i samo iskorisceno trziste za strane proizvode,poludeli su ljudi.

Me kazem da nije tako,verovatno ima necega.Ja se pitam kako zive nemci u Nemackij a kako srbi u Srbiji?Ovde mozes da budes uspesan samo ako si lopov a tamo mozes da uspes ako si vredan.Nismo mi precizni i disciplinovani a da li mozemo da postanemo?Da li u ovoj zemlji moze da se ceni rad a ne prevare i lazi?Oni su se udruzili da bi postali jos jaci,to je normalno.Mi kada bi mogli da se pobijemo medju sobom a ne da se udruzim.Istina je da istocna evropa malo kasnije ulazi u uniju kada bas i ne cvetaju ruze.

I sad kao ti nisi ni provokator nit nista? O pardon ti si moderator pa moze ti se svasta. Dakle ti si nakljonjen onom vozu koji ga je odn'o. Mrtva trka u ovoj temi. Aj ako imas m...a zakljuci je jer ne vodi nigde.

---------- Poruka napisana u 23:47 ---------- Prethodna poruka je at 23:40 ----------

Lepo s tvoje strane skolarac. Samo ti salji opomene zbog spama, a kao ti se drzis teme svaka cast kolko si bistar.

Мудра глава обично није под гиљотином него на раменима. Оне које су дислоциране су обично биле храбре или луде. О покојнима све најбоље без обзира да ли смо их уважавали или не.
Што се тиче ЕУ и било којих удруживања са великим играчима ту би требало да се павимо луди на свим нивоима. Толико смо ситна риба да би најбоље било да своје мишљење делимо само са блиским људима и то у пола гласа. Шта год да кажамо нека страна ће се љутити па боље да мисле да смо на њиховој маршрути док им се блентаво смешкамо. По народној: "умиљато јагње две овце сиса".

Mene cudi kako ne vide ovi clanovi sta nam za sve ove godine ti evropejci, kod kojih hrlimo u narucje URADISE.
Vecito nas biju po usima, a mi zapeli ko mutavi.

Nazad
Vrh