@SAMA
U tvom predhodnom postu si potpuno u pravu, ali samo sto se tice poljoprivrede. Drzava nije samo poljoprivreda, nego celokupna privreda. Naveo si lose stvari koje mogu da nam se dese ulaskom u EU, i slazem se sa tobom. Ja cu pokusati da navedem i par pozitivnih stvari. Nasa privreda je u totalnom kolapsu a nemamo novac da to pokrenemo. Ulaskom u EU bicemo u boljem polozaju za strana investiranja u nasoj zemlji, a samim tim i veci broj zaposlenih. Znam da ce strani investitori naj vise se tu opariti (jeftina radna snaga) ali sta mozemo kada imamo dekintiranu drzavu. I sto je jos gore toliko zaduzenu da polako ali sigurno ulazimo u duznicku krizu. Druga stvar koja je pozitivna je da cemo biti blize fondovima kojima cemo moci, AKO SMO PAMETNI da i sami krenemo deo privrede, i tim investiranjem koliko toliko vratimo drzavu na noge. Sigurno ce u tim fondovima biti novaca i za poljoprivredu. Sve to zavisi od ovih nasih koji posle izbora dodju na vlast. Ako bude po starom "Ko pre devojci, njegova devojka" onda je bolje i da ne ulazimo. Samo da ne bude jedna zavrzlama "Ko pre devojci, njegovo dete". E onda smo mi obican narod naj....i. Moracemo da hranimo i dete (kredit) kojem se nece znati otac, a svi su po malo umocili. Doslo je vreme da svako gleda naj vise svoj interes, ali moramo pogledati i stanovnistvo koje nema gde da uhrani pile, prase, koku da snese jaje. Znam da su sami krivi sto su izabrali da zive u gradu. Ali bila su druga vremena. Drzava mora i o njima (kojih je sve vise) da vodi brigu a nema nova radna mesta da ih uposli. Znaci jedini izlaz je prici onome ko ce koliko toliko hteti da investira u ovu rasturenu privredu i vrati neki socijalni mir medju stanovnistvo. Od majke Rusije ne mozemo to da ocekujemo, a od ovih iz EU, barem nesto malo. Nadam se da cete imati razumevanja za ovaj moj post, posto sam na poljoprivrednom forumu ukazao na probleme u celosti a ne samo u poljoprivredi. Moramo pogledati i ostalo stanovnistvo ove nam drzave.