Evropska unija.Mogući uticaj na našu poljoprivredu.

E dusane a od 1.500.000 sto pogibose dali slucajno znas broj poginulih sto pogibose izmedu sebe samih a ne od stranih fasista.....eeeeeee.... zao mi je al vidim da smo na razlicitim stranama ..... izvini al nesto je jace od mene i nemogu se promenit. Bolje grob nego rob ..... nadam se da nas je ovakvih 50% .....dovoljno je ...... ne bih vise o ovakvim stvarima izvini sto cu kulirati..... ko zna u bliskoj buducnosti .....?

EEEEE da nije Milorada i Dusana dobrih ljudi , na njihovoj ( iz neznanja pogresnoj) strani ....ih kako bismo ih pregazili ko Panta babu ......i ?

Poslednja izmena:
Da ali vecina nas je ipak ostala ovde.:haha: Kad nas vise bude tamo,onda cemo tako razgovarati.:osmeh:

---------- Poruka napisana u 19:40 ---------- Prethodna poruka je at 19:38 ----------

Da je u EU toliko loše, naši gastarbajteri bi se već odavno masovno vraćali kući.
Pošto i dalje ostaju tamo, onda je jasno da je tamo bolje.

Ja sam za Evropsku Uniju i ulazak tamo.Mnogi gastarbajteri kukaju kako je tamo strasno ali ja ne znam ni jednog koji je dosao da radi u Srbiji i ostavio posao u zapadnim zemljama.

Ja nisam rekao da ovde nije strasnije.Postavlja se pitanje,dali ce nam tamo biti bolje?Bojim se da cemo uci u EU hteli ili ne,ali kad to njima bude odgovaralo.A nama kako bude.Pa fabrike koje su kupili,su kupili da ih zatvore,a da zauzmu trziste.Ostala je uglavnom prljava industrija,koju nece na svojoj teritoriji.Evo u komsiluku uspesna opstina Indjija.Fabrika gume,akumulatora,henkel industrija lepka.Ne zna se koja je gora.Nesto se prica da treba da se gradi i fabrika za mesno brasno.E ako je to uspeh,onda svaka cast.

Porazgovaraj malo sa njima ....malo na sirinu ......a gde imaju da se vrate...eeeee

Danas sam upravo razgovarao sa jednim od njih. Ima gde da se vrati, ali ne planira uopšte, jer je tamo cenjen i kao čovek i kao stručnjak, bez obzira što je stranac i što nije član ni jedne partije.

Branko ....taj laze i sebe i vas Ili je mozda jedan od retkih srecnika koji ima dobar posao i status...? Otac mi je bio 16 god Auslander a bavim se poslom koji mi omogucava stalni kontakt sa strandjerima i dobro poznajem sve njihove probleme a i zgode..... ? .... nije sve onako kako se prica da je sve dobro. oni da bi pricali o onom sto nije dobro, e tu im treba da iskreno otvorite dusu , svi mi nerado pricamo o onom sto nije dobro.

Ostaju tamo dok ne zarade penziju a onda se vrate ovamo da uzivaju u njoj,jedino malo znam njih koji pozive da li od srece sto su se vratili ili su ih bojim se iscedili taman toliko da dodju i skoncaju svojoj kuci
Da je u EU toliko loše, naši gastarbajteri bi se već odavno masovno vraćali kući.
Pošto i dalje ostaju tamo, onda je jasno da je tamo bolje.
Hvala moderatorima za ispravku u naslovu teme ovo v u eVropskoj sam progutao kad sam sinoc u sitne sate otvarao temu ali se toliko ovih zadnjih desetak godina spominje da nam ne izlazi iz usta ta EU da svi znamo ili ne znamo o cemu se radi:osmeh:

Cini mi se da smo imali jednu slicnu temu koja je zakljucena. Ne vidim cemu ova kad se sa sigurnoscu nece raspravljati o EU i poljoprivredi u EU vec iskljucivo o tome ko je za EU a ko je za ... (ovde sam zastao jer stvarno neznam koje reci da koristim ako ostajemo van EU) pridruzivanje Huseinu, Gadafiju, Enveru Hodzi, Causeskuu, Slobi i dosta ih je za sad.
Drago mi je zbog Dusana i Branka sto razmisljaju u smislu da umesto "Bolje grob nego rob" vise su skloni prema - Bolje tamo gde je vecina i sav normalan svet nego i dalje ovako izgubljeni u magli - Uostalom mi vec jesmo odavno sa jednom nogom u grobu.

Cini mi se da smo imali jednu slicnu temu koja je zakljucena. Ne vidim cemu ova kad se sa sigurnoscu nece raspravljati o EU i poljoprivredi u EU vec iskljucivo o tome ko je za EU a ko je za ... (ovde sam zastao jer stvarno neznam koje reci da koristim ako ostajemo van EU) pridruzivanje Huseinu, Gadafiju, Enveru Hodzi, Causeskuu, Slobi i dosta ih je za sad.
Drago mi je zbog Dusana i Branka sto razmisljaju u smislu da umesto "Bolje grob nego rob" vise su skloni prema - Bolje tamo gde je vecina i sav normalan svet nego i dalje ovako izgubljeni u magli - Uostalom mi vec jesmo odavno sa jednom nogom u grobu.
Svako tu gleda svoju zadnjicu i svoju racunicu.Ja sebe tamo ne vidim,jer mi sledi zabrana drzanja pilica.To sve mora po HCCP i sta ti ja znam vec kojim standardima.Njih je EU izmislila,da ne bi mogla svaka susa da proizvodi i prodaje.Nasa roba tesko moze tamo,al zato njihova ovde vrslja.Ti ispunis jedan standard,oni ti uvedu drugi.Svu opremu za standarde naravno prizvodi onaj koji ih propisuje.Gde je tu kraj.Pa ne mozemo svi ici kopati kukuruze kod gazda.:osmeh:Samo ako im bude ugrozena industrija ,propisace oni i da ne smes obradjivati zemlju traktorom starijim od 5 godina.Sta cemo onda.Jedno sam siguran.Mnogi sto misle da ce im u EU biti bolje,ce se pokajati,a neki koji su protiv ce se sigurno snaci i prilagoditi.

P a nije HCCP bauk,neki naši proizvođači imaju sertifikat već par godina,prema tome nije nedostižan,samo Srbijanca boli kad to nešto košta,a nemože da se izmuva,a EU se boje svi koji se plaše rada i reda,neće nam biti bolje,jer mnogi pod dobrom podrazumevaju da ne rade a da dobro budu plaćeni,e gospodo da vam pokvarim dan od toga nema ništa

Rezime......
Svi vi sto ceprkate po netu ....ste nesto promucurni od onih koji ni kompo neznaju da ukljuce i ako je medu vama blaga vecina na jednoj strani + veca vecina onih dr. Onda se zna za sta je vecina ... Al sta vredi kad se vecina ne postuje i ne pita .....Od Mila Djukanov.....pa i mnogo sire.

Vise se pita sila i drcnost iiiiiiii........Nego zdrav razum iiiii... Al po onoj narodnoj .....SILA JE SAMO ZA VREME......? Videcemo ...?

Bas me cudi da nikakvih komentara nema ... na ono sto zis i sama postavise.... kakvi li su ono likovi ....ci su ...imali tu logicnosti.....itd

Od ovog momenta banujem samog sebe na ovoj temi.... Pridruzujem se onoj ogromnoj vecini sto cuti ​ .....cuti raja.....?

Moze biti da si me sa nekim pobrkao.Dan mi je kratak.Nema godisnjeg doba kad odmaram.Dok su neki sedeli u toploj sobi,ja se patio sa kondenzom i minusom.U ostalom nism u toj prici bitan ni ja,ni bilo ko od nas.Neko ce tu biti kolateralna steta.Bitan je prosecan gradjanin,a prosecan nije 100+.Sto si jaci,to ti je u EU bolje.Ja vrlo dobro znam kako je Branko radio i kako mu je bilo.E sad su dosli standardi,pa mesaona stoji.Nije Branko lenj,nego ce koncentrate moci da prave dv,tri firme,kojima ce biti sigurno bolje,a Branko srecom ima zemlje.Pitajte Brankovog radnika,dali podrzava da bude teh. visak,zbog ne mogucnosti prilagodjavanja novim propisima.Nadam se da mi kolega nece zameriti na ovom postu.Jako smo dobri i izuzetno ga cenim,ali cinjenice su cinjenice.

---------- Poruka napisana u 10:26 ---------- Prethodna poruka je at 10:25 ----------

P a nije HCCP bauk,neki naši proizvođači imaju sertifikat već par godina,prema tome nije nedostižan,samo Srbijanca boli kad to nešto košta,a nemože da se izmuva,a EU se boje svi koji se plaše rada i reda,neće nam biti bolje,jer mnogi pod dobrom podrazumevaju da ne rade a da dobro budu plaćeni,e gospodo da vam pokvarim dan od toga nema ništa
I ja se iskljucujem.Bice nam kako smo zasluzili.:osmeh:

Poslednja izmena:
ЕУ је само тренутни назив за концентрацију и увећање крупног капитала а њему сметају границе, нације, вера, раса и сл. Неки постују као да ће трајати вечно (или бар к'о Метузалем) а дотрајавање је свакодневно (ваља умирати). Онај коме је животни циљ "стицање" онда му је ЕУ добра шанса али само шанса (ал' није без ризика).

Dali se neko o ovih zagovornika za ulazak zapitao koliko do sada srpskog seljaka košta a još nismo ni kandidaturu dobili ,akakve će posledice imati eventualna kandidatura ili ulazak. Osvrnite se samo malo unazad koliko je krava zaklano jer mnogi ne mogu da ispune sve uslove koji su im nametnuti ,koliko je rakije proliveno u šumadiji i niže jer ne može svaki voćer da ima tehnologa za proizvodnju rakije itd.itd.Mrak je ,na televiziji imate samo izjave vlasti kako će teći med i mleko ,drugu stranu ne možeš da čuješ jer je mrak.Nema svaki poljoprivrednik kompjuter da da sam nađe odgovore na neke nedoumice,:ppozdrav:

Mrak je ,na televiziji imate samo izjave vlasti kako će teći med i mleko ,drugu stranu ne možeš da čuješ jer je mrak.Nema svaki poljoprivrednik kompjuter da da sam nađe odgovore na neke nedoumice,:ppozdrav:
Ма, не се секирај! Сад ће на изборима да победи неки "Милош Обреновић" који ће да закоље аге и паше за предприступне фондове а онда ће да каже султану да још нисмо способни да будемо чланица.:cool:

Nazad
Vrh