Pošto sam poslovno bio u Briselu, imao sam prilike da malo popričam sa ljudima iz Evrope, šta misle o EU. Njima je isto tako dosta te EU. Na kongresu su ispreskakali tipa iz Evropske komisije samo tako. Nemcu je dosta dužnih Grka. Jedan prijatelj Belgijanac bi da dođe da živi u Srbiju (ludak, bio je ovde samo na provodu, ne znam kako bi zarađivao za život).
Priprema se reforma CAP i slika koju smo imali pred sobom, subvencije, podrška će biti promenjena. Neće biti subvencije za sve, biće za "sustainable agriculture" (organska), turizam, razvoj ruralnih sredina... Oni pripremaju seljaka za slobodno tržište. Njima je to lako, jer njihovi građani imaju svest i kupuju svoje proizvode iako ima i jeftinijih i kvalitetnijih sa strane. Njihova svest ide dotle da jedan Austrijanac kupuje proizvode iz svog sela, jer računa koliko se zagadi životna sredina dok se taj isti proizvod transportuje iz drugog sela, a da ne pričamo iz Francuske, ili ne daj bože tamo neke Srbije. Njima je to moguće, jel imaju pare, a bogami koriste i mozak. Naš narod nema pare i traži jeftiniji proizvod, ne interesuje ga ako može da kupi domaći (kvalitetniji) po malo većoj ceni. Da ne pričamo o tome da ni država nije bog zna koliko učinila na tom planu. O korišćenju mozga, da ne pričamo. Dovoljno će biti samo da vidimo rezultate narednih izbora i sve će nam biti jasno.