Claas

Moje iskustvo je sledece, ako je njiva cista bez korova, masa od kukuruza se zaorava bez problema, jer tarup na traktorkom beracu ili roto sjecka na hederu kombajna sasjeku masu i tu nema sta gusiti
Ukoliko ima travnatih korova ili kupine koja zna biti duga i po par metara onda je gadno, ali opet taj problem treba resavati herbicidima i nedozvoliti da se njiva zakorovi...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
 
Što Darko reče, pokisne jednom pa istanjiraš, sačekaš 2_3 dana pa oreš
Pa ja sam tanjirao kukuruzišta pre oranja sa 560 i livac 28 vučenom
Eto samo na točkovima i ispravljena skroz samo da malo ubije masu!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
I ja sa sličnom kombinacijom.... Oslabljeni 588, Olt tisa 32 diska i obavezno na točkovima tek toliko da malo nabaci zemlju na masu da ne zaguši plug kad naiđe na otkos.
 
Interesuje me na clasu dominatoru 76 da li treba da se menja pogon butera da radi kukuruz ili može na 550 obrtaja to mi je najmanje
 
ja samo dolazim na forum kada mi treba neka pomoc pa i sad. claas consul mi se tesko mota volan, na ler jedva a na pun gas i ide nekako ali nije kao sto bi trebalo. letos dok sam vro jecam samo je odjednom poceo tesko da se mota. ulja ima heder i vitlo podize kao lud ali upravljanje odpadaju ruke. sta tu moze biti i sta se moze uraditi?
 
Možda je negde upalo nešto pa onemogućava protok ulja. Meni se tako desilo na Zmaju,u razvodnik ispod kabine zaglavilo se pola zrna pšenice. Sve od hidraulike radilo osim volana.
 
Jel ima netko stol za uljanu na C390 hederu? Tražim po oglasnicima, svi su za DF, kažu da ima razlike u kopčanju pa me zanima koje ako netko zna, jel ima netko slike?
 
Drugar traži kukuruzni četvororedni adapter za mercatora 72konja..pa nije siguran da li bi mogao da tera adapter sa tarupom. Da li neko ima iskustva sa tim ili je bar video kako radi ta kombinacija ?

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Četiri reda adapter u čestitom stanju košta kao ceo Merkator pa i više od toga pa onda ljudi kače uglavnom zmajev jer je jeftin i lako dostupan a sa njim kombajn ne može da pokaže svoj pun potencijal.
 
Našao je dobar klasov adapter malo jeftiniji nego kombajn. Stanje njegovog kombajna je stvarno vrh ,pa mu se ne menja zbog adaptera...znači bez tarupa da mu kažem.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Zmajev uređaj je dosta težak i roto sečka koja se ugradi i fabrička nisu isto, imo sam i jedno i drugo pa se uverio.
 
Nazad
Vrh