Claas

Uvek je bilo ko prodaje da mu je malo a ko kupuje da mu je puno. :osmeh: Nije tajna 60.000+pdv računaju Avera.

Mixer koliko je taj avero bio nov sa svim tim adapterima? Verujem da ne doplacuješ svu razliku odmah, nego u nekim godišnjim ratama.

Da li je neko imao problem sa kombajnom da nece da radi onaj monitor gde pokazuje brzinu remena?Primetio sam kada pokrenem kombajn na pola gasa nema da svetle lampe one zute da pise da nema dovoljno obrtaje i posle ukapiram da ne radi samo pokazuje procente bunkera!Inace kombajn 78s

Imam jedno pitanje za vas koji imate claas kombajne. Naime moj drugar koji mi radi ima msl 68-icu. I ima secku kojom lepo isecka slamu na psenici. Ja ga pitao da li moze da je ukljuci kad mi radi kukuruz. On kaze nema sanse jer je to problematicno. Da li je veliko opterecenje, gusi, ili sta vec ne znam. Heder mu je 4 reda. Pitam sad: da li je to moguce na ovom kombajnu ili ne? Gledao sam neke snimke i vidim da secka radi i lepo rastura. Jeste da su tvo noviji i veci kombajni ali.... Nije problem da je ne ukljuci ali samo bih hteo da znam da li to moze ili ne. Hvala

Može. Ali je posao. Treba da se vadi svaki drugi kontra nož...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Treba i remenje za kukuruz.To sam saznao proletos kada sam išao u Almex po remen sečke pa me pitali da li mi treba za kukuruz ili za sve ostalo.Treba da se uspori sečka a to na Dominatorima ne može i tako dalje.Ako navadiš mušterije na to u problemu si jer ti niko neće platiti dodatno za seckanje mase a o potrošnji goriva da ne pišem.Isto kao kada sečeš masu od pšenice i gazda njive posle to zapali a ti radio i trošio gorivo za q zdravlje.

Da bi se seckala masa od kukuruza mora se secka postaviti u sporije obrtaje i izbacuju se klasicni klateci nozevi koji idu u paru i stavlja se jedan noz umesto njih.
Ko ce sve ovo da plati?
Kod nas je pola susednog sela cekalo, a i jos ceka, da vrse kukuruz za 5 hiljada sa prevozom, a mogli su ga lepo skinuti sa 14% vlage.
Pa vas ja pitam ko bi to platio?

Činjenica je da niko neće platiti a voleli bi da im se iseče jer lepše izgleda njiva čitaj gori kada se zapali.

Nek im tata secka 😎
Jedan prijatelj je sa Lexionom dobio BISO secku koja je bas namenjena za kukuruz. Nozsvi su fiksni, svi, i izgledaju kao slovo M. Nalikuju nekim plocicama koje su od ko zna kog matrijala napravljene.
Sve je to lepo, al kad upali vrsalicu hoce motor da ugasi. Oduzima mnogo snage i da bi bi pratila mogucnost Lexiona trebao bi motor na njemu od najmanje 350 ks.
Oped se postavlja pitanje vredi li to uopste.
Licno mislim da je bolje kupiti bolji adapter koji odradi posao.

Ili ovako 3.5l po kj pa okrecem. Plus nozevi novi 600din kom x 56 kom. Isyeraju dve sezone. Naostreni sa dve strane. 25kj na dan.
1f0f477fed21059a5936342a22628125.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Kod nas neki rade sa seckama u kukuruzu, I to je milina za videti, a posle i orati ili tanjirati u tako uradjenoj parceli. Džaba dobar adapter, ako kosi osmoredni, pa to je otkos da ne znaš šta da radiš sa njim, sem da upalis... Mada ni 6 redi nije naivno kad je dobar rod, ali svako radi kako hoće.

Aj kad smo kod seckanja ,da li neko secka suncokret? Moj šogor se namerio da secka ali ja mu ne dozvoljavam,plašim se da će biti veća dara nego mera.

Nazad
Vrh