moguce da je ac pumpa u pitanju,kad duze radi i kad se ugreje pa da ventili nefunkcionisu dobro,prvo proveriti filtere,dal negde igrom slucaja nevuce fals vazduh na crevima,proveriti sve holendere na dovodu da negde nije zacepljenje(kobasica
)itd....to sto ti drukas to je obicna pumpa drukalica sa sitom,za navlacenje goriva,ac ti je ispod turbine i neprisutapacna pa je drukalica stavljena gore na glavu
,kao i sam sto vidis problem je u slabom snabdevanju goriva bos pumpe,cim nadrukas on bolje ide,perkins hoce da dimi momacki kad bos pumpa nema dovoljno nafte u sebi,a ti perkinsi inace dosta dime to sam video na dosta 88 sa perkinsom,cak jedan covek u mom kraju je prodao 88 zbog stalnog nenormalnog dimkaranja i preterane potrosnje,nema gde pumpu nije nosio na reglazu pa cak i na moje nagovaranje kod zeravice,e sad....jedan covek u mom kraju na daniji kombaju imao slican problem (isti motor)i onda je odjednom tako zadimio nenormalno i poceo da gubi snagu na samom pocetku zetve,nema sta nije radio(dok smo svi drugi vrsili),pumpa dizne itd....na kraju skinuo glavu uradio ventile itd.....sklopio i upalio i gle cuda sve uredu,motor lepo radi,i kad je rekao sebi to je to uzeo crevo vazdusnog filtera stavio na usisnu granu da zategne crevo i krene na njivu a motor umomentu zadimi i crce,problem bio u mikro filteru a izgubio 4 dana vremena dragocenog i ko zna koliko novaca je otislo zbog gluposti