Claas

Gospodine ratarhr
Svi ležajevi na Claas-u su standardni i taj što ste naveli je standardni ležaj 1207 K što znači da je dvoredni kuglični samopodesivi ležaj sa konusnom unutrašnjom rupom.DIN 630 znači da su glavne dimenzije tog ležaja propisane DIN standardom pod tim brojem a tolerancije pod DIN 620, a konusna rupa je 1:12 kada nije naglašeno drugačije.I to je klasičan ležaj, a sada Vi birate proizvodjača CX,KG,CODEX ...... i nije ništa specijalno. :cao:

Koristim Fag ležaje a na beraču sam koristio codex koji su trajali 2 godine za mene sasvim dosta i hvala na odgovoru ?
A, da remenje na claasu dal je standardno ili . ... ? oprostite ako je pitanje glupo ali zanima me jer bi mercatora kupio .. :cao:

Našao, sada imam pitanje gdje se remenje nabavlja ako nije neko standardno npr ode mi remen u žetvi dal remen ima u tvornici ili negdje na lageru za mercatora ili uopće nepostoji ?

Evo kataloške oznake i dimenzije remenja koje se montira na Claas Mercator kombajne:
Mercator 50
30l2z9l.jpg

Mercator S70-75
1079mqu.jpg
:cao:

ratarhr je napisao(la):
Našao, sada imam pitanje gdje se remenje nabavlja ako nije neko standardno npr ode mi remen u žetvi dal remen ima u tvornici ili negdje na lageru za mercatora ili uopće nepostoji ?
Uzmes od uvoznika claas-a kod vas.Kod nas ima za merkatora u almexu tako mi prodavac rekao jer ima dosta merkatora po brdovitim delovima srbije

S3RiOUS izvini moram se nadovezati. georgije je u ovom slucaju upravu. ja imam clasa megu 204 imam. tako da znam da je clas dobar previse reci savrsen. laverdu mi drug ima i prezadovoljan je. sa megom radim 500 hektara svoje zemlje. drug sa laverdom 1200 hektara. 4 god je ima i prezadovoljan je. uglavnom svi kupuju kapelove ili gerigofove adaptere zato sto ju znatno povoljniji od original adaptera. a da se ti hvalis da imas heder od 50000 evra,i sutra da prodas taj kombajn moras i adapter zato sto nepase na neki drugi,aovako kapelo i gerigof pasu na sve i upola jeftiniji. pa se ti bato zapitaj da li smo upravu ili ne.... :sta:

Srdjane možeš reći koji više troši i i koji je broj toplinera (prednoasti i nedostatke). Meni ne trebaju obadva zato se lomim između jednog od 98SL ili DF 4065. Slao sam ti P.P nisam dobio odgovor. Kombajni izgledaju lijepo i još ljepše ih je vidjet ovako ispod nadstrešnice. :D

@panonstib da li mozete da vise objasnite malu rucicu sa tri polozaja pored velike za stelovanje korpe (ranije ste napisali da sluzi za pomeranje zadjeg dela korpe, odnosno izlaza korpe). Ja korpu stelujem samo velikom rucicom, a ova je u srednjem polozaju uvek. Verovatno se moze dobiti bolji rezultat vrsidbe, ali ne znam da podesim ovo :sta:
@markanNo1 da li ste mozda skenirali ono uputstvo za Claasa? Koristim Dominatora 108sl vec tri godine, a ima dosta funkcija i mogucnosti koje ne koristim jer nema ko da mi pokaze ::pomoc:;
Na kraju ono sto me najvise muci. Tokom vrsenja kukuruza upao sam u blato i izgubio pogon jer su mi se na poluosovini i cauri do reduktora na desnom tocku pojeli nutovi. Da li je neko ovo radio vec? Poluosovinu sam oslobodio skroz, ali na njoj je kuciste dobos kocnice i ne mogu poluosovinu da izvadim. Da li treba da se skidaju pakne? :sta: Prilazem sliku polovne poluosovine kojom cu zameniti ostecenu.

2pycb3c.jpg

Uglavnom u Madjarskoj preko coveka od kojeg sam kombajn i kupio. U poslednje vreme kontaktiram i sa Branetom iz B. Palanke (mislim da sada ima jednu 108 i jednu 106 za delove). Valjda mi niko od njih nece trebati jos skoro ::namigivanje::

ako dozvoljava G-din panonstib da se umesam....... ::namigivanje::
sto se tice poluosovine najbrze i jedino resenje je da skines tocak,a zatim kompletan reduktor tocka dal levog ili desnog i izvuces poluosovinu sa dobosom zajedno(licno radio),preporuka je da se ispusti nesto ulja iz menjaca,ja sam to sebi radio da bi pregledao kocione pakne u kakvom su stanju(nije me mrzelo) a nisam mogao nikako da izbijem kajle a kamoli da maknem dobose na osovini koji je zapekao do j....a,tako da drugog resenja nema,sve sam to sam uradio pomocu flasencuga,veruj mi deluje puno posla al se jako brzo uradi,preporuka ti je da odmah razradis taj dobos na osovini koji si kupio da namontiras.....jos jedan savet...kad budes vracao kajlu koja osigurava dobos posto ja nisam hteo jako da je nabijem pa mi je posle 3 dana ispala kajla i dobos se svukao sa pakni(sad je sam sisao :udri:),kad je nabijes zavrni obicnu selnu za creva uz kajlu za osovinu i reseno,i ubuduce cesce podmazivaj tu prirubnicu,sto se tice korpe i stelovanja nemam pri ruci semu al trebao bi da imas tabelu podesavanja i vrednosti zazora u kabini gde ti izlazi rucica za (hidro)pogon,cim nadjem stavicu ako me nepreduhitri G-din panonstib a bio bi mu zahvalan da me preduhitri

Nazad
Vrh