Claas

Jeste super ali sada. Ja sam mislio na onaj naš večiti problem što ne znamo koje će okvirne cene biti posle žetve. Evo sada treba ulagati u djubrivo pa još malo ide i zaštita od korova i insekata / da ne pominjem nebo/, a koliko će taj kilogram vredeti u julu, avgustu..

Danas, ja usto fino u 8 ošo do mog "lexiona" eheh .. i skidam levator povratne mase .. i ležaj se sve fino vrti ali su mu lopatice loše, razmišljam ma iće lagano dolje, kad skidam gore šneke odmah izlaze rucno se izvlaci kad sam došo do dolje gdje je ležaj vrti se on al ga nemogu svuć jedva nekako sam ga isjeko brusilicom, a osovinu nisam oštetio i sada vec je bilo 3 popodne .. nemam broj ležaja odem u mercatorov katalog ono samo piše Kughlager .. nije mi jasno da ne piše nikakv broj :sta:
Evo, slika ležaja pa ako zna broj samo da mi kaže jer ne bih kupio orginal po kataloškom broju tj. preskupi su jedino ako moram onda cu .. :ppozdrav:
op8hup.jpg

MONTOYA je napisao(la):
koje je debljine osovina
po slici bi rekao da ide kao na zmaju
na zmaju je osovina 30 mm pa je ležaj 6206 EES sa zaključavanjem
Je sa zaključavanjem još kažem starom uzmi pomićno i izmjeri on neće :udri:
Ujutro ću izmjerit ..!

ratarhr pogledacu ti sutra kod mene ako ti nije kasno ja sam menjao vec dva puta taj lezaj

galki je napisao(la):
ratarhr pogledacu ti sutra kod mene ako ti nije kasno ja sam menjao vec dva puta taj lezaj
Ma, može ja cu sutra tek oko 2 posljepodne počet ujutro sam u školi a otac do 3 na poslu .. a ja dođem u 2 pa ću poćet drmat tamo .. :ppozdrav:

Gospodine @ratarhr
Osovina je 30 mm i ležaj je UY 206 po FKL, GRAE 30NPPB po INA, stara oznaka FAG 16206, YET 206 po SKF ..... Oznaka 11206 se nekad koristila kod ležajeva IKL, ali već dugo zvanično nije u upotrebi za taj ležaj nego za neki drugi, ali nije tema da o njemu sada pričam ovde.Dimenzije su 30x62 i širina spoljnog prstena 18 u većini slučajeva.Ako ima još pitanja Vi postavite.

Gospodine @nikola ilic
Ima caka i vrlo je jednostavna.Upalite kombajn i povećate obrtaje bubnja na maksimum.Ugasite kombajn i na remenici bubnja postoje dve rupe u koje uvrnete vijak odredjene debljine i dužine.Zatim upalite kombajn i smanjite obrtaje bubnja i remen je raspušten.Ako i to nije dovoljno odvrnete tri vijka na odbojnom biteru koji drže hidraulični cilindar i još malo razvučete varijatorsku remenicu.Skonete hidraulično crevo i skinete remen.Nakon postavljanja novog nemorate paliti kombajn dok ne raspustite vijke sa bubnja i stegnete nosač hidrauličnog cilindra na varijatoru bubnja.I to je uglavnom to. :cao:

panonstib je napisao(la):
Gospodine @ratarhr
Osovina je 30 mm i ležaj je UY 206 po FKL, GRAE 30NPPB po INA, stara oznaka FAG 16206, YET 206 po SKF ..... Oznaka 11206 se nekad koristila kod ležajeva IKL, ali već dugo zvanično nije u upotrebi za taj ležaj nego za neki drugi, ali nije tema da o njemu sada pričam ovde.Dimenzije su 30x62 i širina spoljnog prstena 18 u većini slučajeva.Ako ima još pitanja Vi postavite.
Hvala vam puno .. moram u nabavku ležaja i lopatica za elvator da to rješim i namontiram .. :bravo: :cao:

e kako je lepo kad "neko ko zna" iznese sve moguce dimenzije lezajeva i upustvo za zamenu remena,milina procitati ::svaka cast:: ::svaka cast::

Samo nemoj slucajno da onu oprugu vadis ja sam menjao taj kais u oktobru odradi kako ti je panonstib objasnio na slican nacin sam i ja uradio dominatoru 88.

nesto si mi sumljiv cim spominjes oprugu :haha:,da nisi imao blizak susret sa njom..............
ja neznam dal se na nekom kombaju lakse i brze zameni remen pogona bubnja nego na klasu

POZDRAV :ppozdrav:ja sam nov ali vas vec citam jedno vreme,i odlucio pridruzit se.Mada moj kombajn nije class ali na opisani nacin se menja kais.Inace kombajn je fortschritt E512.

danger je napisao(la):
nesto si mi sumljiv cim spominjes oprugu :haha:,da nisi imao blizak susret sa njom..............
ja neznam dal se na nekom kombaju lakse i brze zameni remen pogona bubnja nego na klasu
Nisam je skinuo ali zamalo zvao majstora sa mobilnog da mi objasni kako se navlaci kais jer sam pocetnik sa kombajnom kad on rece nemoj da te djavo nanese da skines tu oprugu a ja ga pitam jos cemu sluze one 2 rupe na remenici :haha: on kaze dolazi po mene nemoj nista pipati dok ja nedodjem.Sad naravno znam da promenim i bez njega.

Nazad
Vrh