Claas

Ja sam tocak i kompletan reduktor vec skinuo, ali ne mogu da izvucem poluosovinu sa dobosem (fali mi 1 cm - nekad su centimetri ipak vazni :haha:), pa ne znam da li da skidam i pakne da bih mogao da izvucem sve komplet (i meni je dobos zapekao). Nisam razumeo opasku za ispustanje nesto ulja iz menjaca :sta:

e sad te nerazumem gde fali 1cm,jel dobos uopste predje preko pakni imalo,ako zapinju pakne imas mislim da u donjoj zoni anker ploce saraf gde se steluje zazor pakni pa ih raspusti ako ti je problem u anzecu dobosa,a za ulje nisam siguran jer sad ovako napamet neznam u kojoj je visini poluosovina naspram nivoa ulja u menjacu pa reku da ti necuri ulje napolje kad izvuces osovinu,mozda i netreba,ja nisam imao nikakvih problema ni sa jedne strane,samo sam skinuo reduktor tocka i izvukao napolje,daj slike tog 1 cm koji te pati,nekad i taj 1cm mnogo znaci jel..... ::namigivanje::

Koliko znam, ti imas 98 sa mehanickim menjacem, kod mene je 108 sa hidro pogonom. Duzine poluosovina su razlicite u zavisnosti od vrste menjaca i tipa masine, cak kod mene postoje dve varijante poluosovina u zavisnosti od godista iako je isti model (u katalogu dva razlicita broja). Mislim da kod tebe mozes lako da izvadis poluosovinu sa dobosem na njoj, a kod mene nema mesta, suvise je kratka i dobos zapinje. Ipak resio sam problem danas na Gordijev nacin (odsekao parce lima, izvrsio zamenu i zavario lim), malo me sramota, ali nisam mogao drugacije, ubi me zima ::jako_besan::

ako je svaba isto tako sklopio prvo utako osovinu pa onda zavario onda je opravdano ::namigivanje::,koja strana te zezala i gde ti zapinjao dobos

Evo mene pre 3 godine prvi put u zivotu te godine vozim kombajn i prvi put soju radim :cao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SnbdY47ST1M[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2qYLAL0sjdc&feature=related[/youtube]

Majstor ni snagu nije pogodio. :cao:
sd1n9d.jpg

panonstib je napisao(la):
Majstor ni snagu nije pogodio. :cao:
sd1n9d.jpg
E pogodio si za takve kombajne ali ovo je podmladjen kombajn jer je farban i prepravljan na papire da je 88 s classic '95 godiste a nije to je serija iz '88 godine odali su ga odlivci na felnama koje je godiste i izgled zastitnog lima od auspuha kod bunkera.Da je 95 godiste taj bi lim od auspuha bio sirok i imao bi perkins 1006.6T.A kod ovog mog je motor 6.3544 sa turbinom

Daj ti nama podatke sa librice motora pa ćemo znati ,koji je tip,gde je proizveden i koje godine.

Ljudi nećemo sada preterivati.Jeste praznična groznica ali neko to sve mora očistiti pa da mu ipak olakšamo posao i ne pišemo gluposti.

Evo slike motora.Kombajn mi nije kod kuce pa nemogu da mu trazim brojeve jer nemam supu jos uvek za njegovu visinu pa me zao da stoji napolju i oterao sam ga kod prijatelja u supu

fay4xs.jpg
2zq8ozd.jpg

iskreno ne volim te perkinse zbog rotacione bos pumpe,mecka sa njenom linijskom je mnogo,mnogo tolerantnija sa nasim lepim gorivom.

Da upravu si osetljiviji su motori hoce da dimi zbog losijeg goriva nosio sam je kod bosiste i nesto nije ko svet uradio i dosta mi dimi kaze da mu je dao vise goriva na dizne nego sto treba a ja usred zetve soje pa nisam mogao da skidam samo gas majstor mi je nesto duzan pokusacu na prolece da je skinemo pa ako nepopravi onda nezna moracu kod nekog drugog da je nosim.Jel zna neko zasto mi ispazni motor filter za naftu i pocne da gubi na ostrini i snazi motor a rezervoar pun do cepa onda ga napumpam na ac pumpu pa teraj dalje?Dali mozda treba da se opere rezervoar goriva produvaju dovodna creva nafte ...?

Nazad
Vrh