Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo polako, pratite uputstvo i birajte prikaz/kod za forum sa pregledom, da i kolege sa slabijom konekcijom mogu pogledati slike. Pozdrav svima i hvala na razumevanju i kolegijalnosti.

Uhhhh, ajde sad prvo kafica pa lopata u sake i polako... neznas sta je gore, zimi se udavis u snegu a leti ispeces na suncu...

Jabijoj dao infuziju , jel bila na koncentratima

---------- Poruka napisana u 10:04 ---------- Prethodna poruka je at 10:03 ----------

jesi izmerio temperaturu

Druze Petrovo sad sam tek vidio tvoju jagnjad, tj od tvoje ovce!:ppozdrav: Korisni bili! Kako je ovca? Meni se desilo sa ovom jednom ovcom sto je musku bliznad ojagnjila da udara glavom jagnjad kao blesava dok jos postesljicu nije izbacila. Mene bila uhvatila muka, jos mokra jagnjad a ona ni da im pridje, a kad jedno od njih samo nekao dotetura do nje ona kao mahnita ga opali glavurdom. Cim je posteljicu izbacila, legla nekih 10 minuta, ustala i sama prisla jagnjadima oblizala ih (ali vec sam ih bio peskirom osusio) i podojila. Vjerovatno zbog umora, ili ko zna cega je takva bila.

onako bolje je ne lezi ustaje hoda ali usporena je ja mislim da je uzrok teskog jagnjenja dao sam joj da jede pomalo jela je pila je i vodu u kojoj su pomjesane mekinje jela mako kukuruza uz vitamine i popila 0,5 l mlijka u prahu jagnjad su popila po 50 ml mlijeka u prahu pa su posle opet vraceni pod ovcu da sisaju jer nije pozeljno da piju samo mlijeko u prahu
na zadnjim nogama kao da ima teret malo je poguram da se okrana ona padne vidjecu sta ce se dalje desavati bolje ili gore

Kad imate u boksu "zvijer" onda mozete imati i nocne more zbog tog! Sanjam nocas da mi je pas (pit bull) pobjegao iz boksa, pa uletio u stalu! Ja kao ujutro ustao da nahranim ovce, a tamo samo noge i papci! A pas lezi kao bure se naduo od obilnog rucka! Jutros sam mu jos jedan katanac stavio na vrata boksa!:osmeh: Sad imam fobiju pustati ga na vece u dvoriste, ko zna mozda je naucio kako se otkljucava, pa da mi zapravo ne pojede ovce!:ppozdrav:

druze da nije mozda doslo do unutrasnjih povreda prilikom jagnjenja, cim je u takvom polozaju. Do veceras bi joj trebalo biti bar malo bolje ako je sve u njoj u redu. Ako ne zovi veterinara. Bar bih ja tako uradio.

---------- Poruka napisana u 10:39 ---------- Prethodna poruka je at 10:36 ----------

ne zezaj se sa takvim psima opasni i krvolocni bolje ga prodaj pa uzmi pulina tornjaka ili sarplaninca
Ovaj pas je bio 3 godine kod mene u stanu. bio je kucni pas i odgajan je da bude miran. A kad sam presao u kucu na selo, jer mi je dosadio gradski zivot ona je (zenka je) dobila svoj boks. Tako da ne bih mogao da ju prodam 6 godina je kod mene. Pazim na nju, tj uvijek je u boksu, a na vece je u ogradjenom dvoristu. A ako bude vece stado, onda cu za ovce kupiti pulina,cisto da ima ko da ih "cuva"! :ppozdrav:

ma ni sam vise neznam sta da joj radim imala je dosta krvi stala je sada no ja ipak sumljam da je problem u nogama jer desnu zabacuje unaprijed stalno javljam sta se desilo

---------- Poruka napisana u 14:21 ---------- Prethodna poruka je at 10:42 ----------

ovca je pocela da seta pomalo jede sjeno pila je i vode brabonja ali je i dalje klimava

bice bolje, imala je tesko jagnjenje sigurno + izgubila krv ko sto kazes pa dok se to nadoknadi. Samo je cesce obilazi, kani vodom... iskreno se nadam da ce sve biti ok

@Petrovo.Bice to druze dobro,namucila se ona na jagnjenju~`krupna su jagnjad vidi se na slikama.Samo joj cesce ponudi mlake vode da povrati tecnost jer je sigurno izgubila dosta krvi a i dehidrirala je.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh