Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
e vala nije al dohakacu ja njoj u ponedeljak zovem veterinara pa nek vadi iz nje sto ima

ha ha ha , milom ili silom ima da izadje :haha: ... nema nam ih ostale kolede jos od juce, zavejao ih sneg nacisto. Kod mene nema sad da pada ali duva severac i sve sto se pocisti on ponovo nanese tako da mozes ceo dan da ides u krug i da cistis :osmeh:

e vala nije al dohakacu ja njoj u ponedeljak zovem veterinara pa nek vadi iz nje sto ima
Ma kakvog veterinara jesi lud pusti je sama ce se ojagnjiti kad bude trebalo samo ako je snjom sve u redu. Tu su kolege al obaveze ubise pre podne oko stoke popodne na posao uvece mrtav umoran samo prelistam sta se desavalo tokom dana i neusudjujem se da pisem jer cu ostati do kasno u noc a onda me ujutru kran nebi podigao iz kreveta do podne.

neznam sta je sa nje da zovem ne provjeri da li je jagnje zivo i da ne preraste u njoj
znate li kako da provjerim da li je jagnje zivo

malopre mi se okozila jos jedna, ovo joj je drugo kozenje. zensko.
Za sad rezultat X muski 3 : zenski 3 videcemo ko ce da pobedi, 2 dana su vodili muski, sad zenski izjednacili... urakmica tek pocela :haha:

a sneg pada ko da nikad do sad nije padao, badava ciscenje kad opet sve zavejao

uh taman bio prestao evo ga sad ce ponovo da pocne, ima po neka pahulja. trenutna temperatura -10 sa slabim vetrom, sneg 30-50 cm , ali ima i nameta blizu metra

n2xtlk.jpg

pozdrav svima dobio sam prinove dviej koze se okozile prvi put se koze po dvoje jaradi doslo je imal kodvas prinova

e ljudi jutros i kod mene prinove dvoje lijepi zdravih i kruni jagnjadi seka i bato ovci je prvoj jagnjenje sise su joj velike sasli su sad su u kuci da se griju slike slijede kasnije

Neka su ti zivi i zdravi i da se hiljade. Samo neznam koliko ti je dobra ideja da ih unosis u kucu da ih grejes, pa opet u hladnu stalu? Meni se upravo okozila jos jedna, 2 muska i 1 zensko.

Poslednja izmena:
srecno i tebi zivi zrdavi korisni gazdi koji ih hrani o jos puno se utrojccavali

---------- Poruka napisana u 14:23 ---------- Prethodna poruka je at 14:19 ----------

9a9umf.jpg

2u9mxoh.jpg

jutros je smederevac radio tesko onom ko se pored sijalice grije:haha:zakon smederevac

pa da Bog da bude sjaji se to je uglancan namjerno:haha:a jagnjad su u zadnji tren spasena oko 9 sati se ojagnjila u stalu smo teko otisli oko 10 sati bili mokri ovca umorna odma smo ih unijelki obrisali cak su im se repovi poceli lediti na kraju je sve super proslo osuseno podojeni ponovo malo vraceni u kucu pa posle mami da jedu

---------- Poruka napisana u 14:36 ---------- Prethodna poruka je at 14:31 ----------

1111hg0.jpg

35kv66h.jpg

bg787b.jpg

jos koja slika:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 14:37 ---------- Prethodna poruka je at 14:36 ----------

bato i seka se digli na noge seka je ova sto podsjeca na sjenicku ali nema veze sa njom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh