Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam svima na korisnim savjetima i povratku samopouzdanja umotana je lezi jela je sjena za cudo u to dosta pojela pola kile brasna vode nije mnogo ali i to cu joj dati u sto vecim kolicinama soji dok jagnjadi sisaju nadam se da ce biti sve uredu dao sam im na flasicu malo kravljem mlijeka da bolje i ljepse spavaju za sad su zivahna i ne blece

---------- Poruka napisana u 00:22 ---------- Prethodna poruka je at 00:21 ----------

i dao sam joj secera

entuzijasta nemoj da zajebavas ovce ojagnjila dvoje glavonja u prvom jagnjenju raskinulo je jer se vjerovatno nije rasklopila i da znas da je bilo -10 u stali i ostali zivi zdravi pravi

---------- Poruka napisana u 08:52 ---------- Prethodna poruka je at 08:51 ----------

Jutro kakvo je stanje u stalama zima velika bolje je da pricekaju

Zima sneg smetovi! Stari su govorili lenji više kasa tvrdi više plaća. Nestaje drva mora se seći po snegu. Sreća u nesreći ima blizu kuće.

petorvo kako je ovca jutros i kako malisani? snijeg napadao nocas bas, a evo ga ne prestaje jos! opet cu upropastiti j**a lopatajuci!:osmeh: otegnuce se do zemlje! Nego ljudi, imam jednu malu dilemicu sto se tice onog ovnica sto ima 21 kg, sto je ojagnjen 15-og decembra. kazu stari ljudi da se valja prvo jagnje sebi zaklati, ali kad ga vidim kako napreduje (nadam se da ce dati Bog da tako i nastavi) mislim da ga je bolje ostaviti pa ga prodati kao rasplodnog ovna za nekih par mjeseci. steta je da ode pod noz. Sta vi mislite o tom?

zbog tog narodnog i kazu mi ljudi ja imam stalno problema sa mojim starijim ukucanima,zato radi samo rukovodjen interesom.

ona moja se digla jede na jaslama lize pila je malo vode sve u svemu bolje polako se ali sigurno oporavlja

---------- Poruka napisana u 16:14 ---------- Prethodna poruka je at 16:03 ----------

ma nema to veze da se prvo treba klati radi sta si naumio sa njim

Kolega vojvodjanin jeste da nije covjeku svejdno, ali sta je tu je! Sto se kaze sva steta u njima, ostale ovce i jagnjad zive i zdrave bile!
Petrovo drago mi je sto ti je ovca bolje, sve ce to biti u redu, za koji dan bice ona kao i prije!

I meni bas bilo krivo, okozila jadna mrtvo jare ali moj otac kaze : Gde je tor, tu je i mor, na njihovu glavu neka ide... Da je ziv i zdrav ostatak i mi sa njima

Ljudi pa kad čitate opis neke rase tamo lepo piše kolika je smrtnost na rođenju pa kolika u prvih mesec dana itd. To je normalna pojava u ovom poslu. Neke god toga ne bude nekad malo više al u prosnku 3 do 5% je noralno. E al svakom bude malo žao šta da radiš.

I kod mene sinoc jedna ovca pobacila. Tj mislim da nije iznela do kraja jer je jagnje bilo da se izrazim "neodgajeno, malo, sitno mlitavo"
U ranijim jagnjenjima imala je vime "kao krava" e sad je taman u saku da stane pa iz tog razloga mislim da se ojagnjila pre vremena

ja sam u ovoj godini imao 4 uginuca od 49 ojagnjenih jagnjica i jedna matora ovca pre neki dan.predhodnih godina sam imao sam gubitak samo po jedno jagnje, ali ova godina je takva kakva je.znam samo da dajemo sve od sebe pa mi je savest mirna.eto to je moj skor

Za nepuna 2 sata okozile mi se jos 3 koze, ukupno 7 jarica... Moze biti da ce jos neka do veceras kako poteralo :sjasi:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh