Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
celo pre podne pokusavam da otvorim sve slike i ne ide, molim vas u buduce saljite manje slika da bi se lakse i brze otvarale, pozdrav

Uredništvo se pridružuje ovoj molbi, detaljno uputstvo kako se postavljaju slike u umanjenom formatu (sa pregledom, BB code se kopira):

Postavljanje slike u poruci

To je rešeno za 7 dana.Brat i ja ih pohvatali, orezali papke, naprskali sprejom, nekima prošlo za dan-dva, neke smo ponavljali.Uglavnom sad su u redu.Ako se i desi da više komada šepa, može biti "zarazna šepavost" ,a ne ŠAP i SLINAVKA.

Za svaki slucaj izolovati potencijalno obolele zivotinje u poseban boks i pristupiti proveri papaka , jedan zastareli lek koji nisam primenjivao Plavi kamen rastvoriti u kofu vode , obrezati papak i umociti i drzati 5-6 min , ako se sumnja na sepavost obrezati-ukloniti svo trulo tkivo do krvi i plavi kamen ili sprej pa onda navuci carapu (ljudsku) i povezati necim, ako se koristi plavi kamen treba namazati papak tovatnom mascu pre navlacenja carape.

ovaj moj kaze da je kupo 1l pertolej-a,kaze da nisu truli papci i kaze da je koristio plavi kamen i krec kad cisti kod ovaca

danas je doslo do velikog mog razocarenja,na srpskoj granici su vraceni ovnovi iz madjarske zbog veterinarskog uverenja koji oni tvrde da vazi 10 dana a danas je 13 dana od kako su grla dobila veterinarsko uverenje,jos gore i crnje je da su nas drzali 22 sata pre nego sto su nas vratili,veliko moje razocarenje,sad opet zezanje po madjarskoj i cekanje......uffffffff
. Šta bi na kraju?

ako capak smrdi i raspada se onda je sepavost. prvo je odvojis u zaseban deo sa cistom slamom , onda ocistis gnoj do krvi i na ranu naneses suvog penicilina iz bocice, pa preko toga malo joda i zavijes nekom krpom ili bolje delom od starih farmerki.ako imas neke male decije carape onda navices preko da to sve ne spada.dvaput dnevno ranu cistis i nanosis penicilin i jod i za sedam dana sve gotovo

meni se desava kod koza da se ubodu na trn, i nekad je bas tesko da se vidi mora dobro da se ocisti jer zna da zagnoji... ali isto tako udje im kamencic (tucanik) izmedju, nekad se i poseku (uh mogu samo da zamislim koliko ih to tek boli). Bitno je da se detaljno pregledaju caponjci, obavezno da se temeljno ociste i dezinfikuju. (kad je vec hvatas da je pregledas usput odradi i to) inace najlaksa i najbrza solucija noz pod gusu, to moze zacas ali zasto unistiti grlo ako moze da se oporavi

dobro jutro svima evo ja se vratio sa stocne pijace upravo,hladno lepe se ruke za gvozdje... bio jedini sa ovcama na pijaci. prodao ovnica po 190din po kilu.

moj veterinar stigo da dodje tek malopre, koza vise nema krv... kaze ma to su joj pukli kapilari nista strasno i ode. za malo da trazi jos i da mu platim

rtnhgw.jpg

Dobro jutro svima kod emne snijga zavijao 50 cm snijga i jos veje li veje ko budala napulju -18 sada je -11 sace se i kod mene jagnjit garant

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh