Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa i ne znam dimenzije, a ovo bih kupio gotovo ukoliko ima negde.Imaš po gvožđarama pletenu zicu u raznim sitnim dimenzijama, očas posla napraviš sito, samo ti je važno da znaš dimenzija rupica na originalnom "otkupnom" situ....
Rkman, koliko si godina imao kada si isao na cupanje dlake?
Sad sam pitao majku, nisam ni ja znao. Kaze da sam samo 11 meseci, imao sam veliku upalu primio 10 inekcija, i posle par dana imao opet upalu krajnika. Otisli smo kod tog coveka, nasli ga na njivi, covek vozio traktor. Povukao mi 2 dlake sa glave i to je to. Nisam posle bolovao. Kaze majka da je taj covek davno umro, ali ga je nasledila neka zena. Toliko ona zna.
Ja sam isto imao slučaj.Doktor koji me je počeo lečiti je konstatovao da će promuklost otkloniti inhalacijom.Ja sav presrećan,mada se jedva popnem na 1 sprat radi inhalacije.Sa doktorom se znam godinama.Nakon tri nedelje inhaliranja dolazi do zaključka da imam polip i moraju ga hirurški odstraniti.Meni već nije sve jedno.Moja svastika preuzima i sprema me za operaciju.Na EKG vidi da sam imao infarkt i odmah me vodi na UZ srca gde se to potvrđuje,samo ne mogu da zaključe kada je to bilo.Pritisak mi je bio 200/120.Ja ništa ne osećam.Šećer skočio na 8,5.Svaja se vata za glavu.Crni Zoki,nema ništa od operacije.Nakon par dana odlazim na ORL odeljenje da ležim da mi skinu pritisak.Kroz par dana me pregleda mlad doktor koji je kasnije zapalio u Beograd.Nakon pregleda mi je rekao da imam tumor grkljana i onda počinje odiseja.Operisan sam u Novom sadu.Operisao me je naš sugrađanin DR,Profesor Vladimir Kljajić.Kazu da su operacije krajnika jako opasne za odrasle ljude i zato 90% krajnika se operise dok su deca jos mala.Meni su trebali da operisu ali u ta doba kao klincu nisu mi operisali i proletos zbog nekih komplikacija doktori dodju na ideju da mi operisu krajnike.Samo samim rekao aha cao zurim sad sa 40godina da mi operisete krajnike mozete samo da sanjate.Na kraju se ispostavilo da krajnici nisu u opste problem i sreca moja sto nisam pristao ko zna kako bi me unakazili,a i spasio me kovid jer su ubrzo zatvorili bolnicu pa je sve odlozeno za tamo neku 2120!
Nisu sa najnižom, negde u sredini su. Evo dole mapa. Izgleda da po ovome ni mi nismo daleko od Pakistana, a Bosnci su na istom nivou Aboridžini su ubedljivo najgori, prate ih crni Afrikanci. Zanimljivo da Afro-Amerikanci prolaze dosta bolje od crnih Afrikanaca i ako su gentski skoro isti. Izgleda da na IQ utiče klima, obrazovanje i prihodi (kntraverzno je to što izgleda i boja kože ima uticaja ). Što ne bi trabalo da bude. IQ be trbao da bude pokazatelj inteligancije nevezano za obrazovanje i materijalni status.Indija , Pakistan ,Indonezija , Afganistan ,..Taj dio svijeta je vjerovatno podrucje sa skoro najnizom prosjecnom inteligencijom , , ne cudi kada se uzme da su cigani porijeklom odatle , a muku muce da sastave recenicu a kamoli nesto drugo . Zanimliivo a granice sa regijom ,samo malo SZ , gdje su najinteligentniji ljudi , Japan,Korea, Singapur , pa iKina.